Populære søgninger
mand kører bil

Briller til sikker bilkørsel

Thomas Hansen har kørt taxa i 29 år og det tærer på øjnene. Med sine nye briller, der er specialdesignet til bilkørsel, ser han flere kontraster og øjnene bliver ikke nær så anstrængte.

Lange strækninger og mange timer i bilen til og fra arbejde, kan let udmatte selv den mest rutinerede bilist. Mange af os kender nok også til stive ben og trætte øjne, når bilturen er overstået og destinationen nået.

At køre bil kræver godt overblik og konstant årvågenhed - især når trafikken er tæt. Men bilkørsel kan også være hårdt for øjnene, ikke mindst om natten eller om vinteren, hvor dagene er korte, vejene er våde og solen hænger lavt på himlen. Med et par gode kørebriller kan du imidlertid køre sikkert og opnå maksimal synskomfort, selv når du sidder i bilen i mange timer i træk.

Med kørebriller kan Thomas køre taxa om natten

Lange strækninger kan let udmatte selv den mest rutinerede bilist. Mange af os kender nok også til stive ben og trætte øjne, når bilturen er overstået og destinationen nået. 

For Thomas Hansen, 57 år, er disse problemer ikke noget nyt. Han kører taxa, og for ham er arbejdspladsen bag rattet. Sådan har det været de seneste 29 år. 

– Jeg kører altid om natten. Min arbejdsdag starter hen på eftermiddagen mellem 15 og 17, og slutter først i de tidlige morgentimer. Min arbejdsdag er sjældent mindre med 10 timer, siger han.

Det er et fedt job, synes Thomas, fordi han møder mange nye mennesker hver dag. Men til tider kan det også være et ganske stressende arbejde, hvor det gælder om at have øjnene med sig.

 – Det kan være en stressfaktor at navigere i tæt trafik inde i midtbyen, men jeg bliver ikke så let overrasket. Jeg har nok set alle situationer 100 gange allerede, siger han. 

I trafikken er det imidlertid alfa og omega at kunne se klart. Derfor bruger Thomas kørebriller med glas, som speciallavet til ham, så de opfylder hans behov som chauffør.

– De er knivskarpe! Kontrasten er fantastisk og alt er meget tydeligere. Når jeg tidligere kørte gennem et skovlandskab, så jeg bare en grøn væg. Nu kan jeg se hvert enkelt træ klart og tydeligt. Jeg oplever, at mine øjne slapper af nu, siger Thomas.

Man bliver meget mindre træt af at have de rigtige kørebriller på, mener Thomas. 

– Før var jeg tvunget til at stoppe min arbejdsdag efter bare 8 timer. Jeg følte mig træt og orkede ikke de lange arbejdsdage, for jeg kører kun, hvis jeg er 100% oplagt. Med mine kørebriller mine øjne nu holde til, at jeg arbejder i mange flere timer, siger han.

Kørebriller til private og professionelle

En undersøgelse foretaget af Nepa og Synam viser, at 23% af professionelle chauffører har store problemer med trætte øjne, når de kører langture. Dertil kommer, at hele 36% af chauffører oplever problemer med sløring ved nattekørsel. Ikke desto mindre er det faktisk kun 7%  af de adspurgte chauffører, som bruger briller, der er specielt designede til bilkørsel.

Det er dog ikke kun taxachauffører eller andre professionelle, som kan have stor gavn af et par kørebriller. Kørebriller er nemlig også for dig, som pendler flere timer på arbejde, selv kører på sommerferie eller ofte tager familien med på langfart. Med et par briller til bilkørsel kan du føle dig helt afslappet bag rattet, selv når du har tilbagelagt mange kilometer.

Hos Profil Optik kan du købe kørebriller med specialdesignede glas, som kompenserer for effekten fra modkørende lys om natten, lavthængende sol om dagen og genskin på våde veje. Et par gode kørebriller kan give op til 90% reduktion af genskær og modlys i trafikken. De kan for eksempel også give dig ekstra skarphed og fremhæve kontraster eller lys, når det er tåget, mørkt eller i regnvejr.

Kom ind i din nærmeste Profil Optik og hør mere om, hvad et par kørebriller kan gøre for dit syn og din sikkerhed, når du sidder bag rattet.

Du behøver ikke lade kørebrillerne blive I bilen

Selvom navnet godt kan være en smule misvisende, så egner kørebriller sig ikke kun til bilkørsel. Tværtimod kan du også bruge dine kørebriller som ”almindelige” briller, eller tage dem på i andre situationer med krævende lysforhold, hvor friske øjne kan være en fordel. Du kan derfor sagtens bære dine kørebriller hele dagen - både når du er på arbejde eller holder fri.

Kørebriller kan fås både med enkeltstyrkeglas og glidende overgang, og vores professionelle optikere hjælper dig altid med at finde det helt rigtige par, som passer perfekt til dine behov. Hos Profil Optik fører vi desuden også mange andre typer af briller, så altid kan komme til at se skarpt – både når du læser, arbejder ved computeren eller dyrker sport.

Derfor skal du undgå gule glas I dine kørebriller

Farven på glassene i dine kørebriller har stor betydning for dit syn, når du kører. Mange steder på nettet kan du købe billige kørebriller med gult eller polariseret glas, men disse briller bør du undgå. Gule glas filtrerer blåt lys fra modkørende lys, hvilket kan være ganske fint om dagen. Til gengæld dæmper gule kørebriller også lysintensiteten generelt, så dit syn bliver mærkbart forringet, når du kører om aftenen og natten. Gule glas kan især påvirke dit perifere syn i mørke, så du får svært ved at se cyklister eller andre bilister, når de bevæger sig ind foran dig fra siden.

Dermed ikke sagt, at briller med gule glas ikke kan være velegnede til andre formål – for eksempel skiløbcykling, jagt, fiskeri og lignende aktiviteter, hvor skarpt dagslys og reflekterende lys kan være særligt distraherende for øjet. Når det gælder bilkørsel, er det imidlertid vigtigt, at dit syn er skarpt under alle slags lysforhold, så du også kan køre sikkert om natten eller på mørke vinterdage.

Find de rigtige kørebriller hos profil optik

Ligesom med alle andre typer af briller gælder det for kørebriller, at de skal tilpasses dit individuelle syn og afstanden mellem dine øjne, så de ikke ender med at gøre mere skade end gavn. Hos Profil Optik kan vores erfarne optikere rådgive dig, så du altid kommer hjem med den rigtige styrke og det perfekte stel, som passer til din personlige stil. Kig forbi din lokale butik, hvis du gerne vil se nærmere på vores forskellige kørebriller eller hvis du har spørgsmål til vores udvalg.

Husk, at du desuden altid kan få undersøgt dit syn ganske gratis hos Profil Optik, hvis dine øjne trænger til et tjek. Book en tid til en synsprøve allerede i dag – sammen passer vi godt på dit syn.

Glas til bilkørsel

  • Kun 7% bruger i dag briller specielt designede til bilkørsel.
  • 23% af chauffører oplever store problemer med trætte øjne
    når de kører langture.
  • 36% af chaufører oplever problemer med sløring ved nattekørsel.
  • Statistikken er lavet af Nepa og Synsam. 301 chaufører har deltaget i undersøgelsen.

Roadpilot II

  • Digitalt slebne glas i specielt tilpasset design til bilkørsel. Findes både som progressivt og enkelstyrke glas.
  • Den unikke overfladebehandling Crizal Drive giver optimeret kontrast og minsker sløring ved nattekørsel.
  • Farveskiftende glas med Transitions XTRActive som giver op til 50% aktivering bag bilruder.
  • Filtrerer usundt blåt lys væk.
kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.