Filtre

Læsebriller


Har du ofte sammenknebne og spinkle øjne, når du læser avisen? Eller er det måske en ekstra anstrengelse for dig at læse bogens små bogstaver? Har du tendens til hovedpine, når du læser computerens bogstaver, eller føles teksten på telefonen sløret hele tiden? 

Her hos Profil Optik har vi et bredt sortiment af Readers læsebriller til dig. De vil kunne hjælpe dig, når du skal præstere, og kan gøre dit liv mindre besværligt og krævende. 

Et par læsebriller behøver ikke kun være praktiske, men kan ligeledes pifte dit look op og tilføje ekstra kant til din stil.

 1. Glas Læsebriller Alana Deep Blue
  Glas
  Læsebriller Alana Deep Blue
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 2. Glas Læsebriller Alana Deep Blue Blue Light
  Glas
  Læsebriller Alana Deep Blue Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 3. Glas Læsebriller Alana Misty Grey
  Glas
  Læsebriller Alana Misty Grey
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 4. Glas Læsebriller Alana Misty Grey Blue Light
  Glas
  Læsebriller Alana Misty Grey Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 5. Glas Læsebriller Amelia Dark Brown
  Glas
  Læsebriller Amelia Dark Brown
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 6. Glas Læsebriller Amelia Dark Brown Blue Light
  Glas
  Læsebriller Amelia Dark Brown Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 7. Glas Læsebriller Amelia Transparent
  Glas
  Læsebriller Amelia Transparent
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 8. Glas Læsebriller Amelia Transparent Blue Light
  Glas
  Læsebriller Amelia Transparent Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 9. Glas Læsebriller Andrea Blue Light
  Glas
  Læsebriller Andrea Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 10. Glas Læsebriller Andrea Caramel
  Glas
  Læsebriller Andrea Caramel
  590 kr.
  Online only
 11. Glas Læsebriller Andrea Caramel Blue Light
  Glas
  Læsebriller Andrea Caramel Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 12. Glas Læsebriller Andrea Pink
  Glas
  Læsebriller Andrea Pink
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 13. Glas Læsebriller Andrea Pink Blue Light
  Glas
  Læsebriller Andrea Pink Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 14. Glas Læsebriller Ann Grey Marble
  Glas
  Læsebriller Ann Grey Marble
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 15. Glas Læsebriller Ann Grey Marble Blue Light
  Glas
  Læsebriller Ann Grey Marble Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 16. Glas Læsebriller Ann Light Brown
  Glas
  Læsebriller Ann Light Brown
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 17. Glas Læsebriller Ann Light Brown Blue Light
  Glas
  Læsebriller Ann Light Brown Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 18. Glas Læsebriller Emily
  Glas
  Læsebriller Emily
  590 kr.
  Online only
 19. Glas Læsebriller Emily Blue Light
  Glas
  Læsebriller Emily Blue Light
  790 kr.
  Online only
 20. Glas Læsebriller Grace Blue Light
  Glas
  Læsebriller Grace Blue Light
  790 kr.
  Online only
 21. Glas Læsebriller Grace Silver Blue Light
  Glas
  Læsebriller Grace Silver Blue Light
  790 kr.
  Online only
 22. Glas Læsebriller Kiara
  Glas
  Læsebriller Kiara
  590 kr.
  Online only
 23. Glas Læsebriller Kiara Blue Light
  Glas
  Læsebriller Kiara Blue Light
  790 kr.
  Online only
 24. Glas Læsebriller Kiara Emerald
  Glas
  Læsebriller Kiara Emerald
  590 kr.
  Online only
 25. Glas Læsebriller Kiara Emerald Blue Light
  Glas
  Læsebriller Kiara Emerald Blue Light
  790 kr.
  Online only
 26. Glas Læsebriller Kiara Forest Green
  Glas
  Læsebriller Kiara Forest Green
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 27. Glas Læsebriller Kiara Forest Green Blue Light
  Glas
  Læsebriller Kiara Forest Green Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 28. Glas Læsebriller Kiara Havana Green
  Glas
  Læsebriller Kiara Havana Green
  590 kr.
  Nyhed
  Online only
 29. Glas Læsebriller Kiara Havana Green Blue Light
  Glas
  Læsebriller Kiara Havana Green Blue Light
  790 kr.
  Nyhed
  Online only
 30. Glas Læsebriller Kiara Pink
  Glas
  Læsebriller Kiara Pink
  590 kr.
  Nyhed
  Online only

LÆSEBRILLER

De fleste 45-50 årige vil opleve, at synet er så forringet, at der er brug for læsebriller. Vores syn vil nemlig uundgåeligt blive dårligere med alderen, så hvis du efterhånden er lidt oppe i årene og pludselig bemærker, at du ikke længere kan se bogstaver lige så skarpt som før eller har svært ved at fokusere, når du læser, så er det formentlig på tide at investere i en god læsebrille.

Kært barn har mange navne, men ”gammelmandssyn” og ”alderssyn” er de mest udbredte – og øjenlægerne kalder det presbyopi. Forskning viser, at du i årene mellem 40-50 år gennemsnitligt mister lige så meget af fokuspunktet, som du har mistet i de første 40 leveår. Det kan være frustrerende at opleve, især hvis du har været vant til at læse meget uden problemer. Der er dog desværre ikke noget at gøre ved det, udover at få testet synet og finde de rigtige læsebriller.

Hos Profil Optik tilbyder vi gratis synstest, så du kan passe godt på dine øjne og få tjekket, om du har behov for læsebriller. Book en tid hos din lokale optiker allerede i dag, så er du godt på vej. 

Alle får brug for læsebriller med tiden

Uden at gå i faglige detaljer – det skal vores optikere nok gøre, hvis du vil høre forklaringen – så er det øjets linse, der med årene bliver mindre fleksibel. Når linsen bliver mere ”stiv,” får øjet sværere ved at fokusere, og dermed opstår behovet for læsebriller. Det sker gradvist fra vi bliver født, men kan typisk først mærkes efter de 40 år. Hvad man før kunne læse tæt på, skal pludselig længere væk. Det sker gradvist, men du kan alligevel få følelsen af, at det sker fra den ene måned til den anden. 

Fakta er dog, at det sker for alle. Det kan ikke trænes væk eller forebygges, og derfor er der heller ingen grund til at udsætte købet af din første læsebrille. Hvis du allerede er nærsynet, er det dog muligt, at du ikke får brug for læsebriller senere i livet. Oplever du, at du har behov for at tage dine briller af, når du skal læse, er det imidlertid sandsynligt, at du vil have glæde af gode læsebriller. 

En læsebrille er forresten ikke kun beregnet til boglæsning. De er for eksempel også perfekte til læsning på en tablet eller smartphone - og glassene justeres, så styrken passer til din individuelle læseafstand.

Derfor skal du købe læsebriller hos optikeren

Der findes i dag et væld af billige læsebriller på markedet, som kan købes mange forskellige steder. Hos Profil Optik anbefaler vi dog altid, at du får hjælp af en professionel optiker til at finde læsebriller. Ulempen ved de standardbriller, som du kan købe i almindelige dagligvarebutikker er nemlig, at de ikke er tilpasset til netop dine øjne. Styrken vil for eksempel oftest være den samme i begge glas, selvom det er de færreste af os, der ser lige godt på begge øjne. Dertil kommer, at mange med alderssyn har behov for læsebriller, der også korrigerer for krumme hornhinder.

Med standardlæsebriller vil glassene desuden ikke være justeret sådan, at de passer til afstanden mellem dine øjne. Det kan måske umiddelbart lyde ligegyldigt, men faktisk kan de forkerte læsebriller blot ende med at give dig nye problemer. Hvis du bruger en læsebrille, som ikke er tilpasset dit individuelle syn, vil du nemlig med al sandsynlighed komme til at døje med hovedpine, træthed og muskelspændinger.

Der er dog heller ingen grund til at lade sig nøje med læsebriller fra det nærmeste supermarked. Hos Profil Optik har vi et bredt sortiment af gode læsebriller i høj kvalitet, som kan give dig læseglæden tilbage. Kig forbi din nærmeste butik eller gå på opdagelse i vores udvalg her.

Læsebriller og briller med flerstyrkeglas

Selvom du oplever, at dit syn bliver dårligere med alderen, så betyder det dog ikke nødvendigvis, at du pludselig skal til at gå med briller hele tiden. Som navnet mere end antyder, så anvendes læsebriller primært til at – ja, til at læse. Dog kan de samme briller også bruges til andre formål, for eksempel når du arbejder eller når du skal se fjernsyn. 

Om du kan nøjes med læsebriller kommer dog først og fremmest an på dit syn. Hvis du er langsynet, kan du som regel klare dig med læsebriller, som du kan tage af og på efter behov. Hvis du både har svært ved at se tæt på og på lang afstand, kan det imidlertid være, at du i stedet skal have briller med flerstyrkeglas. Hos Profil Optik kan vores optikere hjælpe dig med at finde ud af, hvilke slags briller, du har behov for. 

Læsebriller til skærmarbejde

Vidste du, at det unge øje lukker mere lys ind, end det ældre øje? Faktisk siger man, at man som 40-årig kun lukker 50% af lyset ind i forhold til en 20-årig. Hvis du oplever, at du ser dårligere i lav belysning i takt med, at du bliver ældre, er det med andre ord langt fra unormalt – det er ganske enkelt livets gang. 

Det er imidlertid ikke ret mange af os, som er parate til at sætte os hen i et hjørne og melde os ud af hverdagen, når øjnene begynder at svigte lidt. Tværtimod er det netop omkring de 40 år, at karrieren for alvor begynder at tage fart for de fleste og timerne foran arbejdscomputeren hober sig op. Derfor kan du have stor gavn af læsebriller, som også egner sig til skærmlæsning. Når du læser på en computerskærm, vil afstanden nemlig typisk være større end når du læser i en bog. Ydermere kan det gå ud over din nakke, hvis du for eksempel bruger flerstyrkebriller med læsefelt i den nederste del af glasset, og derfor må læne dit hoved tilbage for at kunne læse, hvad der står på skærmen.

Derfor råder vi dig til at kigge forbi din nærmeste Profil Optik, så du kan få skærmbriller, der er justeret til at passe til dit individuelle synsbehov. Vores professionelle optikere står altid parat til at vejlede dig, så du igen kan komme til at se klart – både når du læser bogstaver på skærmen eller i avisen.