Filtre

LÆSEBRILLER


Hos Profil Optik tilbyder vi gratis synstest, så du kan få tjekket, om du har behov for læsebriller. I mange tilfælde kan læsebriller nemlig være løsningen, som får bogens bogstaver, menukortets muligheder og filmens undertekster til at stå skarpere.

Her på siden kan du blandt andet finde Profil Optiks egne læsebriller, READERS, og læsebriller fra producenten Glas. Fælles for alle læsebrillerne er, at de kommer i flere forskellige styrker og designs - så find din favorit her på siden.

 1. Readers - Læsebriller Rectangular Metal Blue
  Readers - Læsebriller
  Rectangular Metal Blue
  250 kr.
 2. Readers - Læsebriller Rectangular Black
  Readers - Læsebriller
  Rectangular Black
  250 kr.
 3. Readers - Læsebriller Round Tortoise
  Readers - Læsebriller
  Round Tortoise
  250 kr.
 4. Readers - Læsebriller Rectangular Tortoise
  Readers - Læsebriller
  Rectangular Tortoise
  250 kr.
 5. Readers - Læsebriller Aviator Metal Gold
  Readers - Læsebriller
  Aviator Metal Gold
  250 kr.
 6. Readers - Læsebriller Readers Blue Block Round Tortoise
  Readers - Læsebriller
  Readers Blue Block Round Tortoise
  250 kr.
 7. Glas Læsebriller Therese Light Brown
  Glas
  Læsebriller Therese Light Brown
  590 kr.
  Online only
 8. Readers - Læsebriller Readers Blue Block Round Tortoise
  Readers - Læsebriller
  Readers Blue Block Round Tortoise
  300 kr.
 9. Readers - Læsebriller Pantos Black
  Readers - Læsebriller
  Pantos Black
  250 kr.
 10. Glas Læsebriller Ann Black Blue Light
  Glas
  Læsebriller Ann Black Blue Light
  790 kr.
  Online only
 11. Glas Læsebriller Rakel Caramel
  Glas
  Læsebriller Rakel Caramel
  590 kr.
  Online only
 12. Readers - Læsebriller Round Black
  Readers - Læsebriller
  Round Black
  250 kr.
 13. Glas Læsebriller Amelia Dark Brown
  Glas
  Læsebriller Amelia Dark Brown
  590 kr.
  Online only
 14. Readers - Læsebriller Readers Blue Block Circle Gold
  Readers - Læsebriller
  Readers Blue Block Circle Gold
  300 kr.
  Nyhed
 15. Glas Læsebriller Kiara
  Glas
  Læsebriller Kiara
  590 kr.
  Online only
 16. Readers - Læsebriller Readers Blue Block Rectangular Black
  Readers - Læsebriller
  Readers Blue Block Rectangular Black
  300 kr.
 17. Glas Læsebriller Emily Blue Light
  Glas
  Læsebriller Emily Blue Light
  790 kr.
  Online only
 18. Glas Læsebriller Andrea Caramel
  Glas
  Læsebriller Andrea Caramel
  590 kr.
  Online only
 19. Glas Læsebriller Eva Blue Light
  Glas
  Læsebriller Eva Blue Light
  790 kr.
  Online only
 20. Glas Læsebriller Therese Dark Brown
  Glas
  Læsebriller Therese Dark Brown
  590 kr.
  Online only
 21. Glas Læsebriller Molly Blue Light
  Glas
  Læsebriller Molly Blue Light
  790 kr.
  Online only
 22. Glas Læsebriller Maya Blue Light
  Glas
  Læsebriller Maya Blue Light
  790 kr.
  Online only
 23. Readers - Læsebriller Aviator Metal Black
  Readers - Læsebriller
  Aviator Metal Black
  250 kr.
 24. Glas Læsebriller Rakel Pink Blue Light
  Glas
  Læsebriller Rakel Pink Blue Light
  790 kr.
  Online only
 25. Readers - Læsebriller Pantos Blue
  Readers - Læsebriller
  Pantos Blue
  250 kr.
 26. Glas Læsebriller Amelia Transparent Blue Light
  Glas
  Læsebriller Amelia Transparent Blue Light
  790 kr.
  Online only
 27. Glas Læsebriller Amelia Dark Brown Blue Light
  Glas
  Læsebriller Amelia Dark Brown Blue Light
  790 kr.
  Online only
 28. Glas Læsebriller Maya Deep Green Blue Light
  Glas
  Læsebriller Maya Deep Green Blue Light
  790 kr.
  Online only
 29. Glas Læsebriller Rakel Caramel Blue Light
  Glas
  Læsebriller Rakel Caramel Blue Light
  790 kr.
  Online only
 30. Glas Læsebriller Molly
  Glas
  Læsebriller Molly
  590 kr.
  Online only

Læsebriller

Alderssyn, aldersbetinget svækkelse eller gammelmandssyn - kært barn har mange navne, og for at føje endnu ét til listen, så kalder øjenlægerne det også for “presbyopi”. Navnet henviser til, når 45-50-årige får svært ved at se på tæt hold og derved får brug for læsebriller. Så hvis du er i den aldersgruppe og pludselig bemærker, at du ikke længere kan se bogstaverne lige så skarpt som før, så er det formentlig på tide at investere i et par læsebriller.

Heldigvis kan du få testet synet hos Profil Optik og tjekke, om du har behov for læsebriller. Hvis du har, så kan du her på siden købe læsebriller, så dit syn igen kan blive skarpt. Book en tid hos din lokale optiker allerede i dag - så er du godt på vej. 

READERS BY PROFIL OPTIK

Profil Optiks egne læsebriller hedder READERS og hjælper dig med at se godt, når du læser. READERS kommer i fire populære designs: Pantos, Round, Rectangular og Aviator. Det betyder, at du kan finde markerede briller, runde briller, rektangulære briller samt læsebriller i den populære Aviator-form. 

Alle stel fra READERS kommer i tre forskellige farver samt i styrkerne +1.0 til +3.0, mens det kun er Pantos Black, Round Black og Rectangular Black, som du kan få med +3.5 i styrke. Du kan også få READERS med blåt filter både med og uden styrke i flere forskellige modeller - hvilket er ideelt til skærmarbejde.

Læsebriller fra Glas

Hos Profil Optik kan du også købe læsebriller fra mærket Glas. Her vil du finde en kollektion af håndlavede læsebriller, der breder sig over forskellige former, farver og glastyper. Nogle af læsebrillerne kan du også få med blålysfilter.

Du kan vælge læsebriller fra Glas i transparent acetat, forgyldt metal, spraglet skildpaddemønster og mange andre designs. Med læsebriller fra Glas kan du finde en model, der passer perfekt til dig i både form, farve og styrke.

Alle får brug for læsebriller med tiden

Alle får brug for læsebriller. Sådan er det. Uden at gå i faglige detaljer – det skal vores optikere nok gøre, hvis du vil høre forklaringen – så er det nemlig øjets linse, der med årene bliver mindre fleksibel. Det gør linsen mere stiv og resulterer i, at øjet får sværere ved at fokusere, og dermed opstår behovet for læsebriller. 

Alderssynet kommer gradvist fra vi bliver født, men du kan typisk først mærke det efter 40-års-alderen. Hvad du før kunne læse tæt på, skal nu pludselig længere væk - det kan gøre, at det føles som om, at synsforringelsen opstår fra den ene måned til den anden. Men det er en længere proces. Alderssyn ikke trænes væk eller forebygges, og der er således ingen grund til at udsætte købet af din første læsebrille.

Og bare rolig: Læsebriller er ikke en dårlig investering. Du kan nemlig bruge dine læsebriller til langt mere end bare boglæsning. De er for eksempel også perfekte til læsning på en tablet, computer eller smartphone.

Tilpassede læsebriller frem for billige læsebriller

Hos Profil Optik anbefaler vi altid, at du får hjælp af vores professionelle og autoriserede optikere til at finde dine nye læsebriller. Ulempen ved briller, som du eksempelvis kan købe i dagligvarebutikker, er nemlig, at de ikke er tilpasset netop dine øjne. 

Styrken vil for eksempel oftest være den samme i begge glas - selvom det er de færreste af os, der ser lige godt på begge øjne - mens stellets afstand ikke er justeret til dine øjne, og glassene ikke korrigeret ud fra din bygningsfejl. Så selvom du kan få billige læsebriller, så kan de være forkerte til dig og ende med at give problemer. Hvis du bruger en læsebrille, som ikke er tilpasset dit individuelle syn, kan det nemlig give hovedpine, træthed og muskelspændinger i stedet for et skarpt syn.

Tag derfor et kig hos Profil Optik. Vi har et bredt sortiment af gode læsebriller i høj kvalitet, som kan give dig læseglæden tilbage. Du kan kigge forbi din nærmeste butik eller gå på opdagelse i vores udvalg her.

Smarte læsebriller eller briller med flerstyrkeglas og glidende overgang?

Selvom du oplever, at dit syn bliver dårligere med alderen, så betyder det ikke nødvendigvis, at du skal til at gå med briller hele tiden - i hvert fald ikke hvis læsebriller er den bedste løsning for dig. Som navnet antyder, så anvendes læsebriller nemlig primært i situationer, hvor du læser. Dog kan de samme briller også bruges til andre formål, som for eksempel når du arbejder, eller når du kigger på din telefon eller tablet. 

Om du kan nøjes med læsebriller, kommer først og fremmest an på dit syn. Hvis du er langsynet, kan du som regel klare dig med læsebriller, som du kan tage af og på efter behov. Hvis du derimod har svært ved at se på både kort og lang afstand, kan det imidlertid være, at du skal have briller med flerstyrkeglas og glidende overgang. 

Hos Profil Optik kan vores optikere hjælpe dig med at finde ud af, hvilke slags briller du har behov for. Og har du brug for briller? Så har vi heldigvis også et stort udvalg af almindelige briller fra markedets mest populære brands.

Læsebriller til skærmarbejde

Oplever du, at du er begyndt at se dårligere, og at dine øjne svier, i takt med skærmarbejdet har taget til? Så behøver du ikke sætte dig hen i et hjørne og melde dig ud af arbejdsdagen. Tværtimod. Det er nemlig omkring de 40 år, at karrieren for alvor begynder at tage fart for de fleste, og timerne foran arbejdscomputeren hober sig op. 

Derfor kan du have stor gavn af at bruge læsebriller, som også egner sig til skærmlæsning - også kaldet skærmbriller. Når du læser på en computerskærm, vil afstanden typisk være længere væk, end når du læser i en bog. Derfor råder vi dig til at kigge forbi din nærmeste Profil Optik, så du kan få læse- og skærmbriller, der er justeret til dit individuelle synsbehov foran skærmen. 

Vores professionelle optikere står altid klar til at vejlede dig, så du igen kan komme til at se klart – både når du læser bogstaver på skærmen på arbejdet eller i avisen i fritiden.

Køb alle briller hos Profil Optik

Du finder et stort online udvalg af både læsebriller, almindelige briller, solbriller, kontaktlinser og meget andet hos Profil Optik. Vores udvalg er lavet til at passe til forskellige synsbehov, så du altid kan finde et par nye briller i vores sortiment, der kan hjælpe dig med at se bedre. Og husk, du får altid gode kundefordele, der blandt andet tæller: