Populære søgninger
mand med cykelhjelm

Find de rigtige briller til efterårets sport

Efteråret er et af de bedste tidspunkter til at dyrke motion udendørs. For når temperaturen falder, og bladene skifter farve, bliver motion hurtigt til en større naturoplevelse. Uanset om du cykler, løber eller står på rulleskøjter. 

Men for at få mest ud af din træning, er det vigtigt at have de rigtige sportsbriller - så kan du se de smukke omgivelser bedre, samtidig med at du kan præstere dit bedste. 

no image

"Sportsbriller er mere end synskorrektion - de forbedrer skarpheden og øger koncentrationen, mens glassene beskytter øjnene." 

Hos Profil Optik ved vi, at det kan være svært at finde de rigtige sportsbriller. Derfor har vi et stort udvalg af sportsbriller til blandt andet løb og cykling. Og hvis du kommer ned i en af vores butikker, gennemgår vi gerne, hvad du skal overveje, når du skal vælge sportsbriller til din efterårssport.

Løbebriller - Hvad skal du overveje, når du vælger briller til løb?

Løbebriller beskytter ikke kun øjnene mod solens stråler, de skærmer også mod vind, støv, pollen, myg og andet, der kan komme flyvende i luften, når du er ude på løbeturen. Pasformen på dine løbebriller er derfor et vigtigt aspekt, når du vælger løbebriller. Formen er nemlig afgørende for, hvor godt løbebrillerne sidder under løbeturen, hvor godt de beskytter dine øjne, og dermed hvor ofte du bruger dem.

kvinde strækker ud

Ud over pasformen, er det også vigtigt at tænke på følgende aspekter:

 1. UV-beskyttelse: Gå efter løbebriller, der har glas med fuld UV-beskyttelse. Så er dine øjne beskyttet mod skadelige UV-stråler, som findes året rundt. Alle sportsstel fra Profil Optik har 100 % UV-beskyttelse - også dem med klare glas.

 2. Komfort: Vælg altid løbebriller i et let materiale samt med velformet næsepude. Det forhindrer brillerne i at glide ned, mens du er ude at løbe.

 3. Ventilation: For at mindske risikoen for dug på glassene, bør du overveje løbebriller med god ventilation. Hvis du ikke kan finde det, kan glas med antidug være en god idé.

 4. Bredere synsfelt: Glas med vidvinkel kan give et bedre og bredere synsfelt. Det kan især være nyttigt, hvis du løber i skovens bakkede terræn.
 5. De rigtige glas til terrænet: Vælg glas, der passer til det vejr, du skal løbe i. Kontrastforstærkende glas er gode til overskyet vejr og i skumringen, mens fotokromede glas er gode til skiftende vejr- og lysforhold.

mand bærer på sin cykel

Cykelbriller – Hvad skal du overveje, når du skal vælge briller til cykling?

Cykling er populært, både som motionsform men også som transport til og fra arbejde. Men har du husket cykelbrillerne? Cykelbriller er en vigtig del af udstyret både til landevejscykling, bycykling og mountainbike, da de beskytter øjnene mod UV-stråler, snavs, grene, insekter og stenslag. De høje hastigheder på cyklen kan også give kraftigt træk, der både kan irritere og udtørre øjnene, hvis du ikke har cykelbriller på.

Ligesom med løbebriller er pasformen på dine cykelbriller et vigtigt aspekt, når du skal vælge dine nye cykelbriller. Derudover er det også godt at tænke over følgende:

 1. Beskyttende stel: Et stel med brede stænger giver bedre beskyttelse mod vinden og reducerer risikoen for at få noget i øjnene.

 2. Justérbare briller: Se efter cykelbriller, der har justerbar næsebro og stænger. Det giver den mest behagelige og mest beskyttende pasform.

 3. Glastype: Vælg glas, der passer til dine cykelforhold. Fotokromatiske glas kan være gavnlige, når lysforholdene ændrer sig, når du blandt andet cykler gennem skyggefulde landeveje. Udskifteligt glas kan være en god løsning, hvis du kører i mange forskellige vejrforhold. Og har du brug for, at dit fokus hurtigt kan justeres, så kan kontrastforstærkende glas være den bedste løsning.

 4. Bredt synsfelt: Cykelbrillerne skal have et godt vidvinkelsyn, for at du har det bedst mulige synsfelt.

Løbebriller versus cykelbriller - hvad er forskellen?

Det kan være nemt at tænke, at du bare kan bruge et par cykelbriller til løb og omvendt. Men selvom brillerne ofte ser forholdsvis ens ud, så er der nogle vigtige forskelle mellem de to typer briller.

 • Design og pasform: Da der er stærkere vind, når du cykler, er cykelbriller designet til at sidde tættere på ansigtet og dermed reducere vinden. Sportsbriller til løb er derimod typisk designet til at være mere strømlinede og forblive på plads på trods af gentagne stød og bevægelser under løb.

 • Glasform og farve: Mange cykelbriller har særlige glas, der giver en bredere synsvinkel og bedre vindbeskyttelse. Ofte er de også mørkere i farven for at reducere blænding. Løbebriller fokuserer mere på ventilation og antidug og har lysere glas for at give bedre syn under ringe lysforhold.

Hvis du gerne vil have et par multifunktionelle sportsbriller, findes der dog visse sportsbriller, der både fungerer til løb og cykling.

Efterårstræning indendørs? Populære sportsbriller til indendørs sport

Hvis efterårsvejret ikke er til træning udendørs, så er træning indendørs et godt alternativ. Her er nogle tips til at vælge de rigtige briller til indendørs sport:

 1. Klarhed: Gå efter briller med klare glas, der ikke forvrænger farver, særligt hvis du dyrker boldsport indendørs.

 2. Beskyttelse: Til sport, såsom badminton eller squash, skal du overveje briller med stærke glas for at beskytte dine øjne mod hurtigt flyvende bolde.

 3. Ventilation: Selvom du er indenfor, kan god ventilation være afgørende for at forhindre dug og holde dit synsfelt klart.

 4. Greb: Silikone på næseryggen og stellet gør, at dine briller bliver på plads, selv hvis du sveder meget.

Uanset hvilken sport du dyrker, vil den rette sportsbrille forbedre din oplevelse og ydeevne samt beskytte dine øjne. Det rigtige par briller kan gøre efterårets træning til en ren fornøjelse.

Sørg for at investere i en model, der tager din træning til nye højder.