Mere naturligt skærmbillede


Vi sidder foran computerskærmen stort set hele dagen på arbejdet, nogle dage i op til 12 timer ad gangen, siger Joakim.

Overskrifter, billedtekster, fritlægninger. Et uendeligt flow af billeder og tekster foran øjnene hele dagen, der skal sættes sammen til en avis. Det er hverdagen for Joakim Vestlund, 44, der har arbejdet som avisredaktør siden 2005. I dag arbejder han i et større mediehus.

FOR 3 ÅR SIDEN begyndte han at føle sig anstrengt i øjnene og fik et par skærmbriller gennem arbejdet, for at aflaste øjnene. – Men det fungerede ikke rigtig for mig, eftersom jeg også har briller normalt. Skærmbrillerne kunne jeg kun bruge, når jeg sad ved computeren, siger han. På trods af at Joakim altid har været opmærksom på sine øjne og været urolig for øjensygdomme, har han aldrig tænkt på, at det kunne være skadeligt, at sidde så meget foran skærmen eller at der fandtes et alternativ til skærmbriller. Men nu har han i et stykke tid testet et par briller med EyeZen glas og mærker en tydelig forskel. – Alt føles mere naturligt når jeg kigger på skærmen nu og jeg føler mig mindre anstrengt i øjnene, når jeg sidder på arbejdet, siger Joakim.

EN AF DE STORE FORDELE han ser ved de nye briller er, at han ikke længere behøver at skifte briller hele tiden. Han kan uden problemer hoppe på cyklen efter arbejde og køre hjem med dem på. – I begyndelsen havde jeg dem kun på ved computeren, men har jeg dem stort set på hele tiden nu, siger Joakim.

Optikerens råd


  • Sidder du meget ved skærm, er det vigtigt at tage mikropauser hvor du fokuserer øjet på afstand og koncentrerer dig om at blinke. Ellers kan øjnene let få svært ved at fokusere på længere afstand, blive anstrængte og tørre og man kan få hovedpine.
  • Eyezen kan give aflastning ved skærmen, da det fungerer både som afstandsglas samtidig med at det har en læsedel til nært hold. Glasset bortfiltrerer også det blå lys fra skærmene, som kan skade øjnene.

Hvilke glas hjælper?


Eyezen eller Digitime EPS.

  • Nogle af markedets mest modere produkter til dit digitale liv
  • Mindsker overanstrængthed ved nærarbejde
  • Bortfiltrerer selektivt stråler fra blåt lys.
  • Tre forskellige profiler baseret på din alder og optikerens udmålinger: 0,4/0,6/0,85.
  1. Find butik

Find din nærmeste Profil Optik butik


Vil du vide mere om glassene og hvad der passer præcis til dig og dine behov?
Besøg en af vores 112 butikker.
Velkommen hos Profil Optik.

Find butik
  1. Book Synsprøve

Book Synsprøve


For dine øjnes skyld bør du regelmæssigt få tjekket dit syn. Vi tilbyder synstest til både briller og kontaktlinser. Book din synsprøve her eller kontakt din nærmeste Profil Optik butik.

Book Synsprøve