Populære søgninger
kvinde med briller

Få en gratis synstest hos Profil Optik

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

Gratis synstest

En gratis synstest er en elektronisk måling af dit afstandssyn. Den giver en indikation af, om du har brug for briller eller kontaktlinser.

En gratis elektronisk synstest er ikke nok til at kunne lave briller eller kontaktlinser, her har du også behov for en synsprøve.

Du kan altid få tjekket dit syn med en gratis elektronisk synstest. Helt uden tidsbestilling.

FIND BUTIK

Synsprøve

En synsprøve er en grundig undersøgelse af dine øjne. Vi måler dine styrker, og sikrer en uddybende undersøgelse af dine øjnes sundhed. Med en afdækning af dine behov, kan vi herefter tilbyde den bedste løsning til dig.

Pris: 298,-

Synsprøven er inkluderet i prisen ved køb af briller eller hvis du er Profil Optik Lifestylekunde.

BOOK SYNSPRØVE

Det bedste udstyr til dine øjne finder du hos os

Hos Profil Optik har vi noget af det mest avancerede og moderne udstyr på markedet, som vi anvender ved både den gratis elektroniske synstest og ved synsprøven. Vores udstyr giver os det bedste teknologiske udgangspunkt, til at undersøge dine øjne. Med vores avancerede udstyr kan vi nemlig foretage en grundig undersøgelse af dine øjne og dit syn.

Uanset om du blot skal have en anden styrke i dine glas, om du skal have et helt nye briller eller vil prøve kontaktlinser, kan vi hjælpe dig. Ved synsprøven sikrer vi grundige udmålinger og skræddersyr dine briller eller kontaktlinser, så de er tilpasset dig og dit syn. 

3 tegn på at det er tid til en synsprøve

  • Trætte øjne og hovedpine. Hvis din styrke har ændret sig, kan dine øjne blive trætte. Det kan gøre, at du får hovedpine, når du arbejder, kører bil og generelt koncentrerer dig
  • Svært ved at læse. Har du fået sværere ved at koncentrere dig om at læse? Så kan det være en indikation på, at din styrke har ændret sig
  • Sløret syn. I de fleste tilfælde er et uskarpt syn tegn på, at du har behov for en anden styrke i dine briller eller kontaktlinser

Hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af de ovenstående tegn, så anbefaler vi, at du booker tid til en synsprøve.

Book en synsprøve til dig

Har du behov for briller? Vil du have vurderet, om dine øjne viser tegn på grøn stær? Eller mistænker du dit barn for at have fået nedsat syn? Uanset hvad så kan Profil Optik hjælpe dig med at finde den rigtige løsning. 

Ved en synsprøve benytter vores dygtige optikere vores avancerede teknologi og udstyr til tjek af dit syn, og en grundig undersøgelse af dine øjne, så de kan finde den løsning, der passer allerbedst til dig. Har du briller i forvejen, så tjekker vi, om styrken stadig passer til dine øjne.

I forbindelse med undersøgelsen af dine øjne, tjekker vi deres sundhedstilstand ved at tage et billede af nethinden og lave en trykmåling af øjnene. På den måde kan vi opdage tidlige tegn på følgesygdomme af sukkersyge, grøn stær, forkalkning af øjet (AMD), og meget andet. Ved indikationer på øjensygdomme, bliver du sendt videre til en øjenlæge. Vores tilknytning til øjenlæger landet over, er med til at sikre et højt fagligt niveau. Derfor kan du som kunde føle dig tryg hos os. 

Vores optikere det som deres fornemmeste opgave, at give dig en grundig synsprøve, der er med til at forebygge øjengener og -sygdomme samt at vejlede dig om øjensundhed.

Derfor bør du få tjekket dit syn hos autoriserede optikere

Dine øjnes sundhed og gode funktioner er essentielle for dig, og dit syn er faktisk en af dine vigtigste sanser. På bare én time skal dit syn nemlig kunne behandle 36.000 informationer, mens det livet igennem bearbejder over 24 millioner billeder og står for 80 procent af de indtryk, som hjernen registrerer. Dit syn har derfor stor betydning for kvaliteten af din hverdag. 

Det er derfor en god ide at få en synsprøve regelmæssigt, der stiller skarpt på dit syn og dine øjne. På den måde kan du komme tidlige tegn på øjensygdomme i forkøbet og få tjekket, om du har brug for synskorrektion eller der er behov for ændringer i din nuværende styrke. Alle kan nemlig få udfordringer med deres syn – af den ene eller den anden grund.

Få tjekket din syn regelmæssigt

Det er helt normalt, at dit syn ændrer sig livet igennem. Derfor anbefaler Profil Optik, at du regelmæssigt får foretaget en synsprøve, da alle kan opdage ændringer i synet fra tid til anden. Der er dog også grupper i befolkningen, som har større risiko for synsproblemer end andre. Blandt andet bliver det mere vigtigt at holde øje med øjensundheden, jo ældre du bliver. Da forekomsten af de mest almindelige øjensygdomme stiger med alderen, er det derfor en god ide at besøge optikeren lidt oftere end tidligere, efter at du er fyldt 40 år. 

Men det er ikke kun alderen, der kan påvirke dit syn. Hver gang din krop går igennem forandringer, så er der risiko for, at dit syn bliver ændret. Det kan eksempelvis være i forbindelse med pubertet, graviditet, længerevarende sygdomme, stress eller lignende. Hvis du er i tvivl om, hvornår du bør få en gratis synstest eller booke tid til en af vores andre synsprøver, så kan du kontakte din lokale Profil Optik og høre nærmere.

Børn og deres syn

Når det handler om børn og deres øjnes sundhed, så er det vigtigt at komme til optikeren og få tjekket deres syn regelmæssigt. Dit barn kan eksempelvis døje med skelen, nærsynethed eller langsynethed, uden du eller barnet ved det. Hos Profil Optik kan dit barn altid få foretaget en gratis elekronisk synstest. Du har også mulighed for at booke en synsprøve til dit barn.  Herefter kan dit barn få foretaget en synsprøve hos vores optikere og få bestilt de briller eller kontaktlinser, som vores autoriserede optiker anbefaler. Hvis du har et barn under ti år, skal barnet skal forbi øjenlægen, inden vi må lave briller. 

Vær opmærksom på dit barns udvikling, og hold øje med tegn på begyndende synsbesvær. De kan blandt andet være:

  • Skelen

  • Kløende øjne

  • Våde øjne

  • Hovedpine

  • Læsning tæt på eller foran det ene øje

  • Nærarbejde i kort tid ad gangen

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.