Synstest


Alle dage er Synsdage i Profil Optik

Synet er én af de absolut vigtigste sanser, vi har. Men ofte opdager vi først, hvor afhængige vi er af at kunne se skarpt, når øjnene begynder at svigte. Dit syn kan nemlig ændre sig gennem hele livet – måske endda flere gange og af mange forskellige grunde. 

  1. Bestil synsprøve

Bestil Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avanceret teknologi og udstyr til vores syns- og øjensundhedsundersøgelser.

Bestil tid

Profil Optik har åbent i alle butikker i hele landet

Da vi er en del af sundhedssektoren må, kan og forventes vi fortsat at servicere vores kunder og holde åbent.

Find butik

Nogle gange kan årsagerne til dårligt syn forebygges – for eksempel ved synstab som følge af rygning eller diabetes. Andre gange er synsforringelser betingede af alder, midlertidige hormonforandringer eller medfødte skavanker. 

Uanset hvad, er det dog vigtigt, at man sørger for at passe godt på sit syn – blandt andet ved at få foretaget en regelmæssig synstest.

Få tjekket dit syn med en synstest

 

En synstest er en hurtig, vejledende test, du altid kan få hos Profil Optik. Den giver et billede af, hvordan dine øjne ser, men er dog ikke præcis nok til, at vi kan lave briller eller kontaktlinser på baggrund af testen. Imidlertid kan synstesten indikere, om der er behov for en grundigere undersøgelse af dit syn.

Du kan altså bruge en synstest til at finde ud af, om du måske skal have briller, eller til at få afklaret, om dit nuværende syn har forandret sig så meget, at du skal have ny styrke i dine glas.

Synstest til børn og teenagere

 

Allerede fra barnsben er det vigtigt, at man får tjekket sit syn. På den måde kan potentielle synsproblemer opdages tidligt eller måske endda forhindres, hvis der handles hurtigt. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot holder øje med dit eget syn men også dit barns. Forskning viser nemlig, at op mod hver fjerde barn har synsproblemer,  som kræver korrektion. 

Tit og ofte kan børn udvise synlige tegn på synsbesvær – for eksempel ved ofte at knibe øjnene sammen eller ved at lægge hovedet på skrå, ved klagen over hovedpine, koncentrationsbesvær, ”dansende bogstaver” og træthed ved læsning eller lignende. 

Børn kan ligesom voksne udvikle synsproblemer over tid – både når de er i skolealderen, og når de bliver teenagere. Netop teenagealderen er et tidspunkt, hvor mange mennesker udvikler nærsynethed, også kaldet myopi. Myopi er en helt almindelig brydningsfejl i øjet, der ses hos cirka hver sjette dansker. Er du selv nærsynet, er der en risiko for, at dit barn også bliver det, da tilstanden kan være arvelig.

I Profil Optik tilbyder vi synstest til både børn, teenagere og voksne. Vær dog opmærksom på, at børn under 10 år først skal undersøges af en øjenlæge, inden vores optikere må udlevere briller.

Det gode syn: Dét kan du selv gøre

 

Du kan selv gøre meget for at passe godt på dit syn. Blandt andet kan du være opmærksom på følgende:

- Sid ikke for tæt på din mobil, tablet eller computerskærm, når du læser. Øget afstand til skærme mindsker risikoen for at udvikle nærsynethed. 

- Kom udenfor en time eller to hver dag. At bevæge sig uden for hjemmets fire vægge kan også have en gavnlig effekt, da dagslys og dét at se langt er godt for øjnene. 

- Lev sundt. Gode, sunde livsstilsvalg som varieret kost, motion og nul rygning kan bidrage til raske øjne og bibeholdelsen af et skarpt syn.

Synet forandres naturligt – men vær opmærksom

 

Det er langt fra alle synsproblemer, du selv kan hjælpe på afveje, ligesom det menneskelige syn af naturlige årsager forringes med alderen. Allerede ved 40 års-alderen vil mange opleve de første synsforandringer, da øjets linse med tiden bliver mindre fleksibel og gør det sværere at fokusere. 

Da forringelserne gerne sker langsomt, er der imidlertid mange, som ikke vil være opmærksomme på problemerne i starten. Derfor er det vigtigt at gå til regelmæssige synstjek, så du undgår gener eller unødig forværring af dit syn.

Er du usikker på, om dit syn trænger til et tjek, er der flere afslørende tegn på begyndende synsproblemer, du kan holde øje med. Hvis du ofte har hovedpine og let bliver træt i øjnene, når du læser, kører bil eller på anden måde koncentrerer dig, kan det være en indikator på, at dit syn ikke er helt så skarpt, som det har været. 

Derudover kan slørede eller lysende pletter i dit synsfelt være et symptom på begyndende grå stær eller sygdom i hornhinden, ligesom sløret syn generelt kan betyde, at det er blevet tid til briller eller kontaktlinser. Hvis flere medlemmer af din nære familie har tendens til synsproblemer, bør du være særligt opmærksom på at få tjekket dit syn regelmæssigt. Jo før eventuelle synsproblemer opdages, jo bedre er muligheden for at få en skånsom og effektiv behandling.