Få en gratis synstest hos Profil Optik


Hos Profil Optik kan du få foretaget en gratis synstest af vores autoriserede optikere. Det kan du, fordi vi mener, det er vigtigt at være på forkant med øjensundheden. Ved at bestille tid til en gratis og grundig synstest kan du blandt andet få tjekket, om dine briller har den rigtige styrke, og om dine øjne viser tidlige tegn på øjensygdomme. 

En gratis synstest hos Profil Optik kan altså stille skarpt på dit individuelle syn og give dig de bedste forudsætninger for en god øjensundhed.

 1. Bestil synsprøve

Bestil Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avancerede teknologi og udstyr til vores syns- og øjensundhedsundersøgelser.

Bestil tid

Derfor bør du få tjekket dit syn hos autoriserede optikere 

Dine øjnes sundhed og gode funktioner er essentielle for dig, og dit syn er faktisk en af dine vigtigste sanser. På bare én time skal dit syn nemlig kunne behandle 36.000 informationer, mens det livet igennem bearbejder over 24 millioner billeder og står for 80 procent af de indtryk, som hjernen registrerer. Dit syn har derfor stor betydning for kvaliteten af din hverdag. 

Det er derfor en god ide at få et synstjek regelmæssigt, der stiller skarpt på dit syn og dine øjne. På den måde kan du komme tidlige tegn på øjensygdomme i forkøbet og få tjekket, om du har brug for synskorrektion eller der er behov for ændringer i din nuværende styrke. Alle kan nemlig få udfordringer med deres syn – både af den ene eller den anden grund.

Hvad indebærer en grundig synsprøve?

En gratis synstest hos Profil Optik er meget mere end bare en hurtig undersøgelser, hvor vi tester dit syn. Her ser vores optikere det som deres fornemmeste opgave at give dig en grundig synsprøve, der forebygge øjengener og -sygdomme samt vejleder om øjensundhed. Så kan du holde dine øjne så sunde som overhovedet muligt. 

Derfor har vi også flere forskellige former for synstests og -prøver, som du kan læse mere om herunder. Så kan du bestille tid til undersøgelsen, der passer til netop dig, og få tjekket dit syn og eventuelle synsproblemer. 

Gratis basis synstest

Vores gratis basis synstest består af to dele: En vejledende elektronisk måling, der giver en indikation af, hvad dit behov for synskorrektion er, samt en supplerende fundustest, der tager et billede af øjets nethinde. 

Gennem både målingen og testen kan den lokale optiker vurdere dine øjnes behov og sundhedstilstand. Her screenes for blandt andet for tegn på AMD, forkalkning i øjet og følgesygdomme af diabetes, såsom Diabetisk Retinopati. Hvis synstesten viser, at du har behov for yderligere hjælp, så sender vi dig videre til en øjenlæge eller læge.

Supplerende synstest

Nogle gange kan det være nødvendigt at få foretaget flere tests af dine øjne og dit syn. Derfor tilbyder vi også en mere dybdegående synsprøve til folk med briller, kontaktlinser eller anden synskorrektion. Her tjekker vores autoriserede optikere dine nyeste briller eller kontaktlinser og undersøger, om der stadig er behov for samme synskorrektion. Optikeren kontrollerer samtidig, hvordan det går med dine øjne og dit syn. 

Synsprøven suppleres af et fundusfoto, en måling af øjets indre tryk, samt en pachymetri, der måler tykkelsen af hornhinden. På den måde kan vi finde tegn og symptomer på mulige øjensygdomme, såsom grå stær og grøn stær

Tårefilmsanalyse

Hvis du døjer med tørre øjne, kan du tilkøbe en tårefilmsanalyse. I en sådan synsprøve måler optikeren mængden af tårevæsken i dine øjne og finder frem til en god behandling, der kan løse netop dine gener og behov. 

Vi tilbyder også sundhedstjek samt en lang række af andre øjenundersøgelser og test, der alle kan hjælpe dig mod det bedst mulige syn. Du kan trygt og hurtigt booke tid til den synstest eller -prøve, der passer bedst til dig. Tag derfor en snak med din lokale optiker allerede i dag, og hør om hvilken synstest, -tjek eller -prøve, der er bedst for dig og dit syn.

Få tjekket din syn ofte, når du bruger briller og kontaktlinser

Det er helt normalt, at dit syn ændrer sig livet igennem. Derfor anbefaler Profil Optik, at du får foretaget en gratis synstest eller synsprøve hvert år, da alle kan opdage ændringer i synet fra tid til anden. Der er dog også grupper i befolkningen, som har større risiko for synsproblemer end andre. Blandt andet bliver det mere vigtigt at holde øje med øjensundheden, jo ældre du bliver. Da forekomsten af de mest almindelige øjensygdomme stiger med alderen, er det derfor en god ide at besøge optikeren lidt oftere end tidligere, efter at du er fyldt 40 år. Så kan du få hjælp i tide, hvis det eventuelt er nødvendigt med en henvisning til øjenlægen. 

Men det er ikke kun alderen, der kan påvirke dit syn. Hver gang din krop går igennem forandringer, så er der risiko for, at dit syn bliver ændret. Det kan eksempelvis være i forbindelse med pubertet, graviditet, længerevarende sygdomme, stress eller lignende. Hvis du er i tvivl om, hvornår du bør få en gratis synstest eller lave tidsbestilling til en af vores andre synsprøver, så kan du kontakte din lokale Profil Optik og høre nærmere.

Så ofte bør du få tjekket synet:

 • 5-18 år: Årligt
 • 19-65 år: Årligt
 • Over 65 år: Årligt
 • Ved brug af kontaktlinser: Hver 6. måned

Børn og synstests

Når det handler om børn og deres øjnes sundhed, så er det vigtigt at komme til optikeren og få tjekket deres syn regelmæssigt. Dit barn kan eksempelvis døje med skelen, nærsynethed eller langsynethed, uden du eller det ved det. Hos Profil Optik tilbyder vi derfor synsprøver til børn og unge mellem 10 og 15 år. Du, som forældre eller værge, skal blot være med, så vi kan oprette en korrekt journal i vores database - jf. journalføringsloven. 

Hvis du har et barn under ti år, så siger loven, at du skal bestille tid hos øjenlægen, inden dit barn kan få en synsprøve eller gratis synstest. Det er heldigvis nemt og gratis at bestille tid hos øjenlægen, og det kræver ingen henvisning. Herefter kan dit barn få foretaget en synsprøve hos vores optiker og få bestilt de briller eller kontaktlinser, som vores autoriserede optiker anbefaler. Så sørg for at være opmærksom på dit barns udvikling, og hold øje med tegn på begyndende synsbesvær. De kan blandt andet være:

 • Skelen

 • Kløende øjne

 • Våde øjne

 • Hovedpine

 • Læsning tæt på eller foran det ene øje

 • Nærarbejde i kort tid af gangen

Hos Profil Optik kan du få en gratis synstest

Hos Profil Optik har vi gjort det nemt for dig at bestille tid til en gratis synstest eller synsprøve. Du kan nemlig bestille tiden hos en af vores mange butikker online ved at vælge den butik, der ligger tættest på dig

Når du får foretaget en synstest hos os, er det altid uforpligtende. Vi gemmer dog din data, så du kan følge med i udviklingen af dit syn. Du skal bare bestille tid online eller komme forbi din lokale Profil Optik. Her har du altid mulighed for at bestille tid til en gratis synstest og få professionel rådgivning fra en af vores optikere. Det giver dit syn og dine behov de bedste vilkår.