Få en gratis synstest hos Profil Optik


Hos Profil Optik kan du få foretaget en gratis synstest af vores autoriserede optikere. Det kan du, fordi vi mener, det er vigtigt at være på forkant med øjensundheden. Ved at benytte vores gratis synstest kan du blandt andet reducere risikoen for synstab og få opdaget tidlige tegn på øjensygdomme. En gratis synstest hos Profil Optik kan således stille skarpt på dit individuelle syn og give dig de bedste forudsætninger for en god øjensundhed.

Bestil Gratis Synstest

Hvorfor bør du få tjekket dit syn?

Dine øjnes sundhed hænger unægtelig sammen med din generelle sundhed. Dit syn er nemlig en af de vigtigste sanser, og derfor har det også betydning for kvaliteten af dit velvær i dagligdagen. Dét, at du ser godt ved at dit syn er tip top, giver dig nemlig en klar ide om dine omgivelser. Og det er medvirkende til at give dig en tryg dagligdag. 

Det er derfor en god ide at få et synstjek regelmæssigt, der stiller skarpt på styrker og udfordringer i dit syn. På den måde kan du eksempelvis foregribe tidlige tegn på øjensygdomme eller ændringer i din nuværende styrke, hvis du bruger briller eller kontaktlinser. Alle kan nemlig få udfordringer med deres syn – både af den ene og den anden grund – og derfor er det en god ide at få tjekket dit syn ved Profil Optiks gratis synstest.

 

Hvad indebærer en synstest?

En gratis synstest hos Profil Optik er meget mere end bare en simpel synsprøve, der tester dit syn. Her vil vores personale gerne sikre sig, at vi får et komplet indblik i din øjensundhed, og derfor har vi flere forskellige former for synstest. Læs mere om dem herunder.

Basis synstest

Vores basis synstest er udgjort af to forskellige dele: Et vejledende elektronisk styrketjek, der giver en indikation af dit behov for synskorrektion, og en supplerende fundustest, der tager et billede af øjets nethinde. Gennem synsprøven kan vores autoriserede optikere vurdere dit øjes sundhedstilstand. Her screener de blandt andet for tegn på AMD, forkalkning i øjet og følgesygdomme af diabetes, så som Diabetisk Retinopati. Hvis synstesten viser, du har behov for yderligere hjælp, så sender vi dig videre til en øjenlæge.

Supplerende synstest

Nogle gange kan det være nødvendigt at få foretaget flere tests af dine øjne og dit syn. Derfor tilbyder vi også en mere dybdegående synsprøve til folk med briller eller anden synskorrektion. Her tjekker vores autoriserede optikere dine nyeste briller eller undersøger, om der egentlig stadig er behov for briller. Optikeren kontrollerer samtidig, hvordan det går med dine øjne og dit syn. Synsprøven suppleres af et fundusfoto, en måling af øjets indre tryk samt en pachymetri, der måler tykkelsen af hornhinden. På den måde kan vi finde eventuelle tegn på mulige, øjensygdomme såsom grå stær og grøn stær. 

Hvis du døjer med tørre øjne, kan du tilkøbe en tårefilmsanalyse. I en sådan synsprøve måler optikeren mængden af tårevæsken i dine øjne og finder frem til en god behandling, der kan løse netop dine gener og behov. 

Hos Profil Optik har vi en lang række øjenundersøgelser og tests, der alle kan hjælpe dig mod det bedst mulige syn. Tag derfor en snak med din optiker allerede i dag, og hør om hvilke synstest, der er ideelle for dig og dit syn.

  1. Bestil synsprøve

Bestil Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avancerede teknologi og udstyr til vores syns- og øjensundhedsundersøgelser.

Bestil tid

Hvor ofte bør du få tjekket dine øjne?

Dit syn ændrer sig hele tiden - derfor anbefaler Profil Optik, at du får foretaget en synstest eller synsprøve hvert år. Alle kan nemlig få problemer med synet. Samtidig er der også grupper i befolkningen, som har større risiko for synsgener end andre. Blandt andet bliver det mere vigtigt at holde øje med øjensundheden, jo ældre du bliver. Da forekomsten af de mest almindelige øjensygdomme stiger med alderen er det en god ide at besøge optikeren lidt oftere end tidligere efter at man er fyldt 40 år. Så har vi bedre forudsætninger for at kunne hjælpe dig i tide, hvis det er nødvendigt med en henvisning til øjenlægen. 

Hver gang din krop går igennem forandringer, så er risikoen stor for at dit syn bliver påvirket. Det kan eksempelvis være i forbindelse med puberteten, graviditet, længerevarende sygdommen, stress eller lignende. Hvis du er i tvivl om, hvornår du bør få en gratis synstest, kan du altid kontakte din lokale Profil Optik og høre nærmere.

Så ofte bør du få tjekket synet:

5-18 år: Årligt

19-65 år: Årligt

Over 65 år: Årligt

Ved brug af Kontaktlinser: Hver 6. måned
 

Børn og synstests

Hos børn er det oftest muligt at rette op på diverse synsmæssige udfordringer, og derfor er det vigtigt at komme til vores optiker og få tjekket synet. Dit barn kan eksempelvis døje med skelen, nærsynethed eller langsynethed uden du eller det ved det. Hos Profil Optik tilbyder vi derfor synsprøver til børn og unge mellem 10 og 15 år. Du skal blot med som forældre eller værge så vi kan oprette en korrekt journal i vores database jævnføre journalføringsloven. 

Hvis du har et barn under ti år, så siger loven, at du først skal bestille tid hos øjenlægen, før dit barn kan benytte sig af vores synsprøve. Men det er heldigvis nemt og gratis at bestille tid hos øjenlægen, og det kræver ingen henvisning. Herefter kan dit barn få foretaget en synsprøve hos vores optiker og få bestilt de briller, som vores autoriserede optiker foreslår. Så sørg for at være opmærksom på dit barns udvikling, og hold øje med tegn på synsbesvær. De kan blandt andet være:

  • Skelen

  • Kløende øjne

  • Våde øjne

  • Læser meget tæt på, evt kun foran det ene øje

  • Har kun nærarbejde meget kort tid af gangen

  • Har ofte hovedpine
     

Hos Profil Optik kan du altid få en gratis synstest

Hos Profil Optik har vi gjort det nemt for dig at bestille tid til en synstest eller synsprøve. Du kan nemlig bestille tiden hos en af vores mange butikker online ved at vælge den butik, der ligger tættest på dig

Når du får foretaget en synstest hos os, er det altid uforpligtende. Vi gemmer dog dine data, jævnføre journalføringsloven, men også for din skyld, så du kan følge med i udviklingen af dit syn. Bestil tid online - det har du altid mulighed for at gøre. Du kan dog også vælge at komme forbi din lokale Profil Optik og få en gratis synstest samt professionel rådgivning fra en af vores optikere. Det giver dit syn og dine behov de bedste vilkår.

Profil Optik har åbent i alle butikker i hele landet

Da vi er en del af sundhedssektoren må, kan og forventes vi fortsat at servicere vores kunder og holde åbent.

Find butik