Populære søgninger

Har du tørre øjne? Få en undersøgelse hos Profil Optik

Hvis dine øjne føles trætte, sviende, bliver røde eller let løber i vand, så er du måske en af de mange, der lider af tørre øjne. Hele 24 procent af befolkningen mellem 30 og 60 år har problemer med tørre øjne - og endnu flere over 60 år. Tilmed ved mange ikke, at de døjer med tørre øjne. Symptomerne kan nemlig være meget forskelligartede, og hidtil har der ikke rigtigt været nogle gode behandlingsmuligheder. Derfor har mange vænnet sig til at leve med det. Vil du vide, om du har tørre øjne? Så læs med her, og bestil en tid til en øjenundersøgelse hos Profil Optik.

Tegn på tørre øjne

Der kan være flere forskellige indikationer på, at du lider af tørre øjne. Tegnene kan kan være sviende eller brændende fornemmelse, kløe, træthedsfølelse, let nedsat syn, en følelse af at have grus i øjnene eller øjne, der let bliver røde og løber i vand, når du er udendørs. Det er altså forskelligt hvilke indikationer, du oplever. De forskellige tegn på tørre øjne afhænger nemlig af, hvorfor selve problemet er opstået. 

Så hvis dine øjne føles irriterende i en længere periode, er det altid en god idé at få dem tjekket hos din optiker eller øjenlæge.

Derfor får du tørre øjne

Du får tørre øjne, når øjets overflade ikke fugtes tilstrækkeligt. Dette skyldes ofte en ubalance i tårevæsken, som kan opstå af flere grunde. Bruger du blandt andet meget tid foran en skærm, eller arbejder du i et tørt indemiljø, øger du risikoen for få tørre øjne. Det samme kan gøre sig gældende, hvis du bruger kontaktlinser eller tager visse typer medicin. Allergi eller infektion kan også være en årsag til tørre. Og I nogle tilfælde kan tørre øjne skyldes en mere alvorlig øjensygdom – hvis vi hos Profil Optik fatter mistanke om det, sender vi dig videre til en øjenlæge.

Tips til forebyggelse af tørre øjne

  • Sørg for at lufte regelmæssigt ud i dit hjem og på dit kontor, så der ikke bliver for fugtigt

  • Undgå for mange temperatursvingninger - hverken høje rumtemperaturer eller nedkøling med aircondition er godt for din øjensundhed

  • Aflast dine øjne ved at skifte kontaktlinser ud med briller sidst på dagen

  • Brug øjendråber - men kun dem, der er anbefalet af din optiker. Med den forkerte type øjendråber risikerer du at udtørre øjnene mere på længere sigt

  • Hold regelmæssige pauser fra skærmarbejde. Dette er også godt for dit syn 

Sådan undersøger vi dine tørre øjne

Baseret på medicinske fremskridt findes der nu rigtigt gode muligheder for lindring og behandling af tørre øjne. Hos Profil Optik er vi stolte af at være nogen af de første i landet, der anvender de nyeste specialiserede metoder til undersøgelse og behandling for tørre øjne.

Første skridt i behandlingen af tørre øjne er at få foretaget en ikke-invasiv tårefilmsanalyse. Undersøgelsen vil kunne afsløre, hvad der ligger bag netop dit ubehag. Baseret på tårefilmsanalysen vil du blive anbefalet en behandlingsmetode, som bedst tager hånd om dine tørre øjne. 

Eksempelvis kan behandling af tørre øjne på kort sigt være særlige øjendråber eller produkter, der stimulerer tåreproduktionen gennem varme eller kulde. Som nogen af de første vil Profil Optik også kunne tilbyde IPRL behandling, også kaldet Intensiveret Pulserende Lys behandling. IPRL er en behandling direkte af dine tåreproducerende kirtler, hvilket giver en løsning, der på længere sigt helt vil kunne afhjælpe dine tørre øjne.

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.