Glastyper


Dine behov for synskorrektion, er afgørende for hvilken type glas du skal vælge

Du bruger dine øjne til mange forskellige ting i varierende omgivelser. Det er dine behov for synskorrektion, der er afgørende for hvilken type glas du skal vælge.

Trætte øjne foran computerskærmen
Oplever du, at du får trætte øjne sidst på dagen på kontoret? Hvis du sidder meget foran en computer, kan det være, du skal vælge et glas, som er designet til indendørs aktiviteter så som langvarigt computerarbejde og læsning. Med de rigtige glas til indendørs brug får du et forvrængningsfrit syn, og du forebygger træthed i øjnene og hovedpine. 

Brudsikre briller giver tryghed 
Hvis du er aktiv og sporty, og hvis du samtidig er typen, som sætter tryghed højt, så skal du vælge et brilleglas, som kan tåle voldsomme, fysiske påvirkninger. Så behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt glasset holder. 

Særlig beskyttelse til udendørs brug
Hvis du opholder dig meget udendørs, så kender du sikkert til ubehagelige reflektioner fra våde veje, vandoverflader og sne. Reflekser og blændende lys er med til at gøre dine øjne trætte, men det kan undgås, hvis du vælger polariserende glas. Polariserende glas er ideelt til dig som tilbringer mange timer udendørs samt til dig, som har lysfølsomme øjne.

Glas med indbygget solbrille 
Farveskiftende eller fotokromatiske glas tilpasser sig lyset. De er klare indendørs og bliver mørkere i dagslys udenfor. Det betyder, at du kan bære de farveskiftende glas hele dagen, uden at du behøver skifte mellem almindelige briller og solbriller.

Ultramoderne med farver
Du kan vælge farvede glas af flere årsager. Farvede glas kan give et bedre og mere kontrastrigt syn, men mange vælger også farvede glas, fordi det er komfortabelt. Uanset hvorfor du ønsker farvede glas, tilbyder vi dig et bredt sortiment med mange farver, både graduerede (mørk foroven, lys forneden) og helfarvede.

Større synsfelt og tynde glas ved høje styrker
Hvis du har høje minusstyrker (nærsynet) kender du problemet med brilleglas, som er tykke i kanten, og som har et begrænset synsfelt. Men nu kan du få asfæriske glas, som giver et større, forvrængningsfrit synsområde. Eller dobbelt-asfæriske glas, som garanterer skarpt syn over hele glassets overflade og i alle retninger. Dobbelt-asfæriske brilleglas er også tyndere i kanten end almindelige brilleglas med høje minusstyrker.

Glas med usynlige, glidende overgange
I 40-50 års alderen bliver det aktuelt for de fleste at anskaffe sig et par briller, der kan hjælpe dig, både når du skal se langt og når du skal læse. Du kan vælge typisk vælge mellem højkvalitets glas med specielle fordele, som giver dig det største synsfelt, både når du skal se langt og når du skal læse. Eller du kan vælge en mere traditionel kvalitet, der også typisk er billigere.

Enkeltstyrkeglas
Er til dig, der skal bruge dine briller til én funktion: f.eks. til at se langt med når du kører bil, til at se på en computerskærm eller til at læse med.

Enkeltstyrkeglas har samme styrke over hele glasset og er den mest almindelige glastype indtil du kommer lidt op i alderen og får brug for flerstyrkeglas.

Flerstyrkeglas (progressive glas)
Korrigerer dit syn til forskellige afstande. Briller med flerstyrkeglas er populært sagt flere par briller samlet i ét par. Når du f.eks. sidder og hygger dig med avisen, behøver du ikke skifte briller for at se, hvem der kommer ind i stuen. Flerstyrkeglas kan udvikles til mange forskellige behov. Nær-progressive glas er f.eks. gode til dig, der med den samme brille gerne vil kunne både læse, arbejde ved skrivebordet og hygge dig med et håndarbejde. Andre krav gælder når du arbejder foran computeren, hvor du har brug for et bredere synsfelt for nært syn. Denne type kaldes en skærmbrille.