Glastyper


Hos Profil Optik har vi et stort udvalg af forskellige glastyper. Det er både enkeltstyrkeglas, flerstyrkeglas, farvede glas, glas til indendørsbrug, glas til sport og polariserede glas. Kort sagt: Hos Profil Optik er der glas til alle. 

Hvis du er i tvivl om, hvilke brilleglas typer, du skal vælge, kan du altid kontakte din lokale Profil Optik eller bestille tid til en synstest. Du kan også prøve at scrolle ned, og læse mere om de forskellige typer af brilleglas herunder.

I dag har du mulighed for at vælge lige den glastype, der passer til dine behov. Uanset om du har brug for flerstyrke eller enkeltstyrke, briller til indendørs- eller udendørs brugt, så finder du er stort udvalg hos Profil Optik. Vi har brilleglas til sportsudøvere, og farvede glas og glastyper, der automatisk bliver til solbriller, når du går ud. 

Brilleglas med enkelt- og med flerstyrke

Først og fremmest har vi selvfølgelig glastyper med enkeltstyrke og flerstyrke. Enkeltstyrke er typisk dem, de fleste starter med. Der er kun en enkelt styrke i brilleglassene, enten plus eller minus. 

Med årene kan det være, at du får brug for flerstyrkeglas. Det er, når du får svært ved at se både det, der er tæt på dig, og det, der er længere væk fra dig. Med brillerne bliver det for eksempel muligt for dig at se op fra avisen eller det håndarbejde, du sidder med og stadig kunne se klart, så du eksempelvis genkender den person, der kommer dig i møde.

Er du meget nærsynet, ville du tidligere skulle have meget tykke brilleglas, hvor det kun var en meget lille del af dem, som du kunne se igennem. Heldigvis er realiteten en anden i dag, og brilleglassene er nu så tynde som muligt, så du har det størst mulige felt at se igennem. 

Glastyper til brug indenfor og udenfor

Bruger du primært dine briller, når du er indenfor og sidder og arbejder ved computeren, kan det være, at du har oplevet at blive træt i øjnene og få hovedpine efter en lang dag. Hos Profil Optik kan du finde særlige brilleglas typer, der er skabt til lyset indenfor. 

Hvis du omvendt opholder dig meget udenfor, kan du sagtens vælge briller, der tilpasset det. Glastyperne er polariserende, så du ikke bliver generet af reflekser og blændende lys, og netop derfor er glassene også fordelagtige for dig, der lider af lysfølsomhed. 

Dyrker du sport, hvor du stadig gerne vil have briller på, kan du få særlige glastyper, der er meget hårde, og som passer til en lang række forskellige former for sport. Hos Profil Optik er vi faktisk eksperter i sportsbriller, så kom endelig indenfor og få en vejledende snak - vores fornemmeste job er at give dig og dine øjne den bedste service.

Solbriller og farvede glas

I vores udvalg kan du selvfølgelig også finde solbriller og farvede glas. Solbrillerne kan du både købe som separate briller, eller du kan vælge glastyper, der har en solbrilleeffekt, når du går ud. 

De farvede glas kan både være smarte for dig, der ønsker et andet look end det klassiske brillelook, og for dig, der ønsker glastyper, der giver dig mulighed for at se flere kontraster. 

Er du i tvivl om, hvilken glastype der er den rette for dig, er du altid velkommen til at kontakte os her i Profil Optik. 

Trætte øjne foran computerskærmen

Oplever du, at du får trætte øjne sidst på dagen på kontoret? Hvis du sidder meget foran en computer, kan det være, du skal vælge et glas, som er designet til indendørs aktiviteter så som langvarigt computerarbejde og læsning. Med de rigtige glas til indendørs brug får du et forvrængningsfrit syn, og du forebygger træthed i øjnene og hovedpine. 

Brudsikre briller giver tryghed
Hvis du er aktiv og sporty, og hvis du samtidig er typen, som sætter tryghed højt, så skal du vælge et brilleglas, som kan tåle voldsomme, fysiske påvirkninger. Så behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt glasset holder. 

Særlig beskyttelse til udendørs brug
Hvis du opholder dig meget udendørs, så kender du sikkert til ubehagelige reflektioner fra våde veje, vandoverflader og sne. Reflekser og blændende lys er med til at gøre dine øjne trætte, men det kan undgås, hvis du vælger polariserende glas. Polariserende glas er ideelt til dig som tilbringer mange timer udendørs samt til dig, som har lysfølsomme øjne.

Glas med indbygget solbrille 
Farveskiftende eller fotokromatiske glas tilpasser sig lyset. De er klare indendørs og bliver mørkere i dagslys udenfor. Det betyder, at du kan bære de farveskiftende glas hele dagen, uden at du behøver skifte mellem almindelige briller og solbriller.

Ultramoderne med farver
Du kan vælge farvede glas af flere årsager. Farvede glas kan give et bedre og mere kontrastrigt syn, men mange vælger også farvede glas, fordi det er komfortabelt. Uanset hvorfor du ønsker farvede glas, tilbyder vi dig et bredt sortiment med mange farver, både graduerede (mørk foroven, lys forneden) og helfarvede.

Større synsfelt og tynde glas ved høje styrker
Hvis du har høje minusstyrker (nærsynet) kender du problemet med brilleglas, som er tykke i kanten, og som har et begrænset synsfelt. Men nu kan du få asfæriske glas, som giver et større, forvrængningsfrit synsområde. Eller dobbelt-asfæriske glas, som garanterer skarpt syn over hele glassets overflade og i alle retninger. Dobbelt-asfæriske brilleglas er også tyndere i kanten end almindelige brilleglas med høje minusstyrker.

Glas med usynlige, glidende overgange
I 40-50 års alderen bliver det aktuelt for de fleste at anskaffe sig et par briller, der kan hjælpe dig, både når du skal se langt og når du skal læse. Du kan vælge typisk vælge mellem højkvalitets glas med specielle fordele, som giver dig det største synsfelt, både når du skal se langt og når du skal læse. Eller du kan vælge en mere traditionel kvalitet, der også typisk er billigere.

  1. Book Synsprøve

Book Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avancerede teknologi og udstyr til vores synstests og synsprøver.

Bestil tid