BEVIDST VALG AF BRILLESTEL

I Profil Optik ønsker vi at give kunderne valgmuligheder, bl.a. ved at bruge innovation til at finde nye materialer til stel. Hvorfor ikke satse på et par genanvendte briller fra Circular Collection, hvor stellet består af mindst 25 % genanvendte stel og 75 % genanvendte materialer fra stelproduktion? Eller et par Fellepini x Sea2See – hvor råmaterialerne til stellene består af 100 % genanvendt plast fra havet og strandene?

10 briller af genanvendte materialer

 1. Eco Bonaire Black/Rose Gold 5416
  Eco
  Bonaire Black/Rose Gold 5416
  1.850 kr.
 2. Fellepini x Sea2See Oceanum C12 5618
  Fellepini x Sea2See
  Oceanum C12 5618
  1.850 kr.

Circular Collection


Circular Collection er vores første kollektion af genanvendte stel. Den blev lanceret i 2020. Stellene består af mindst 25 % genanvendte stel og 75 % genanvendte materialer fra stelproduktion.

Se Circular Collection her

Fellepini x Sea2See


Fellepini x Sea2See er en unik brillekollektion, hvor råmaterialerne til stellene består af 100 % genanvendt plast fra havet og strandene. Stellene er udviklet i samarbejde med den spanske organisation Sea2See, der med hjælp fra lokale fiskere indsamler, sorterer og fremstiller nye produkter af den plast, der driver rundt i havet.

Se hele Fellepini x Sea2See brillekollektion her

Eco


I Ecos kollektioner finder du materialer som genanvendt metal og biobaserede bestanddele. Dine Eco-briller er desuden pakket i emballage, der er fremstillet af genanvendte materialer. Du finder også flotte solbriller i Ecos sortiment.

Se hele ECOs brillekollektion her

EoE Eyewear


EOE Eyewear fra den lille fjeldby Ammarnäs i Lapland var tidligt ude med at lancere briller, hvor man stræber efter så lille miljøpåvirkning som muligt. Stellene er 100 % genanvendelige**. Brillerne er fremstillet af genanvendt stål og biologisk nedbrydelige kunstfibre af cellulose.

Se EOE Eyewear brillekollektionen her

**Her finder du mere information om materialerne i briller fra EOE Eyewear

 1. Vi har åbnet vores eget produktions- og innovationscenter


  I august åbnede vi vores nye produktions- og innovationscenter på Frösön i Jämtland i Sverige

  LæS MEre

TRE SPØRGSMÅL TIL JENNY FRIDH, BÆREDYGTIGHEDSCHEF I SYNSAM

 
1. Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg vil købe stel med mindre klimapåvirkning?

I Synsams sortiment er det nemt at finde brillestel, solbriller og linser, der er designet med henblik på mindst mulig klimapåvirkning. I butikken har du mulighed for at træffe flere bevidste valg. Det er vores kollektioner Synsam Circular Collection og Fellepini x Sea2See gode eksempler på. Hvis du klikker på mærkerne ovenfor, kan du læse mere om materialerne, og hvordan brillerne fremstilles. I Synsam Recycling Outlets i Sverige består sortimentet af second hand eller kollektioner, som er designet med henblik på at skåne miljøet.

Jenny Fridh.

2. Fortæl lidt om Synsams sortiment til den miljøbevidste kunde.
Synsam har et bredt sortiment af briller, der hovedsagelig er fremstillet af enten genanvendte eller biobaserede materialer, f.eks. celluloseacetat, der er lavet af træmasse og vegetabilske olier. Vi sælger bl.a. Synsam Circular Collection – en kollektion af briller og solbriller, der er fremstillet af brugte briller. Vi samarbejder med Fellepini x Sea2See om stel, der er fremstillet af havplast, som fiskere har samlet op og afleveret til genanvendelse. Vi arbejder løbende på at udvikle vores brillekollektioner og samarbejder gerne med andre brilleproducenter, der har bæredygtighed på dagsordenen.

3. Hvilke andre bæredygtighedsinitiativer har Synsam?
Vores nye produktions- og innovationscenter på Frösön vil kunne reducere vores klimaaftryk, bl.a. på grund af kortere transporter, og fordi vi kan producere med materialer fra Europa. Vi har også Synsam Recycling Outlet, der giver kunderne attraktive valgmuligheder. Et andet eksempel er, at vi uddeler gratis aktivitetsbriller til 5-12-årige børn med synsnedsættelse gennem initiativet På lige vilkår. Målet er, at alle børn skal kunne bevæge sig uhindret uanset synsnedsættelse.

VORES BÆREDYGTIGHEDSARBEJDE


Synsam Group har en klar vision for, hvordan vi vil arbejde med bæredygtighed: Vi er den førende og mest bæredygtige livsstilsvirksomhed inden for optik og øjensundhed. Vores mission beskriver, hvordan vi vil arbejde med bæredygtighed.

Læs mere