Populære søgninger

Øjensalve

Øjensalve er til dig, som har brug for at beskytte øjets hornhinde mod udtørring. Salven er blød og bliver påført med en tube i den nedre øjenlågskant, hvor øjensalven renser og plejer øjet. Uanset om du skal bruge øjensalve én eller flere gange om dagen, kan du finde en variant, som passer til dit behov, hos Profil Optik. Se udvalget herunder.

Hvad er øjensalve?

Øjensalve er med til at beskytte og pleje dine øjne, så du kan få en god øjensundhed. Salven virker ved at fugte slimhinden og danne et beskyttende lag over hornhinden, som bidrager til, at dine øjnes væske er i balance. Derudover er det muligt at få øjensalve, der er specielt lavet til at behandle infektioner i øjet. 

Hos Profil Optik har vi øjensalve, som fugter øjet, så du på bedste vis kan behandle og forebygge tørre øjne. Bestil online, eller kom forbi en af vores lokale butikker, hvor vi kan rådgive dig til det rigtige valg.

Holdbarhed og opbevaring af øjensalve

Du bør derfor altid følge udløbsdatoen og informationen på emballagen af netop din salve. Så er du på den sikre side. Et godt råd til at huske, hvornår du åbnede salven er, at skrive datoen på emballagen med en tusch eller kuglepen. 

Er din øjensalve blevet hård og svær at få ud?

Nogle oplever, at deres øjensalve bliver hård, selvom den ikke er udløbet. Sker det for dig, kan du prøve at varme tuben op - og dens indhold - ved at holde om den med hænderne. Det kan være med til at lune og blødgøre øjensalven, så den er lettere at presse ud.

Sådan bruger du øjensalve

Når du bruger en øjensalve, er det vigtigt, at du gør det korrekt. På den måde får du mest muligt ud af salven, og du undgår at gøre unødig skade på dine øjne. Se derfor vores guide til, hvordan du påfører øjensalve herunder:

  1. Læg hovedet en smule tilbage

  2. Træk forsigtigt i det nederste øjenlåg med en finger, så der er et par millimeters mellemrum mellem øjet og øjenlåget

  3. Læg en salvestreng direkte på øjet en centimeter fra øjenlågsranden - pas på, at du ikke rører øjet med tuben

  4. Fjern fingeren fra øjenområdet, og blink et par gange for at fordele øjensalven

  5. Du kan massere din øjenlåg blidt for at fordele salven i øjet

  6. Hav en serviet klar, hvis noget af salven skulle løbe ned ad kinden 

Det er vigtigt, at du holder afstand mellem tuben og øjet, da det - for det første - kan gøre ondt, hvis du rammer øjet med tuben, og derudover kan det forurene tubens indhold. I Profil Optiks øjensalver er der vedlagt en instruktion til brug af salven, så du altid kan læse, hvordan du skal gøre.

Profil optik: vi er din ekspert I øjensundhed

Hos Profil Optik går vi højt op i øjensundhed. Det betyder, at du kan finde alverdens information om, hvordan du holder dine øjne så sunde som muligt. Du har blandt andet mulighed for at læse om, hvorfor briller med blue light-filter kan forbedre din nattesøvn. Derudover kan du blive klogere på:

Hold øjensundheden I skak med produkter fra profil optik

Har du brug for hjælp til at holde din øjensundhed i skak? Så kan du købe de bedste produkter på markedet hos Profil Optik. Vi har blandt andet øjendråberøjensprayøjenmasker og meget andet, som du kan udforske online. Se derfor udvalget hos Profil Optik igennem, og find det, du mangler, til din øjensundhed.