Filtre

Øjendråber til alle slags øjne


Der findes mange forskellige typer af øjendråber. Både til irriterede, til røde øjne, til tørre øjne og til øjne, der er trætte efter mange timers arbejde bag skærmen. Hos Profil Optik finder du lige præcis de øjendråber, der afhjælper dit problem, ligesom du får professionel rådgivning fra autoriserede optikere, hvis du har brug for det. Bestil her fra siden, eller besøg din lokale Profil Optik, hvor du kan købe dine øjendråber allerede i dag.

 1. VitA-POS Øjensalve med vitamin A
  VitA-POS
  Øjensalve med vitamin A
  129 kr.
 2. Oxyal Øjendråber 10 ml
  Oxyal
  Øjendråber 10 ml
  79 kr.
 3. Oxyal Triple Action  Øjendråber 10 ml
  Oxyal Triple Action
  Øjendråber 10 ml
  119 kr.
 4. Oxyal Trehalos Triple Action Øjendråber 10 ml
  Oxyal Trehalos Triple Action
  Øjendråber 10 ml
  143 kr.
 5. HYABAK Øjendråber 10 ml
  HYABAK
  Øjendråber 10 ml
  71 kr.
 6. Blink contacts Øjendråber 10 ml
  Blink contacts
  Øjendråber 10 ml
  99 kr.
 7. Osmotears Ultra Low OS 180 Øjendråber 10ml
  Osmotears Ultra Low OS 180
  Øjendråber 10ml
  199 kr.
 8. Thealoz Duo Øjendråber 10 ml
  Thealoz Duo
  Øjendråber 10 ml
  139 kr.
 9. EyeQ Comfort Solution Øjendråber Pump Bottle 10 ml
  EyeQ Comfort Solution
  Øjendråber Pump Bottle 10 ml
  139 kr.
 10. Zalispray Øjenspray10 ml
  Zalispray
  Øjenspray10 ml
  159 kr.
 11. Thealoz Duo Gel Øjendråber 30 stk endosispipetter
  Thealoz Duo Gel
  Øjendråber 30 stk endosispipetter
  139 kr.
 12. Oxyal Care Øjengelé 10 g
  Oxyal Care
  Øjengelé 10 g
  55 kr.
 13. EyeQ Comfort Solution Øjendråber Squeeze bottle 10 ml
  EyeQ Comfort Solution
  Øjendråber Squeeze bottle 10 ml
  139 kr.
 14. Desopdrop Øjendråber 8 ml
  Desopdrop
  Øjendråber 8 ml
  199 kr.
 15. Hylo-Comod Smørende øjendråber 10 ml
  Hylo-Comod
  Smørende øjendråber 10 ml
  179 kr.
 16. EvoTears Øjendråber 3 ml
  EvoTears
  Øjendråber 3 ml
  239 kr.
 17. Systane Hydration (Uden konserveringsmiddel) Øjendråber 10 ml
  Systane Hydration (Uden konserveringsmiddel)
  Øjendråber 10 ml
  135 kr.
 18. Systane Ultra (Uden konserveringsmiddel) Øjendråber 10 ml
  Systane Ultra (Uden konserveringsmiddel)
  Øjendråber 10 ml
  119 kr.
 19. Systane Complete (Uden konserveringsmiddel) Øjendråber 10 ml
  Systane Complete (Uden konserveringsmiddel)
  Øjendråber 10 ml
  159 kr.
 20. Oxyal Trehalos Duo Action Øjendråber 10 ml
  Oxyal Trehalos Duo Action
  Øjendråber 10 ml
  103 kr.
 21. Add1 Øjendråber Squeeze bottle 10 ml
  Add1
  Øjendråber Squeeze bottle 10 ml
  119 kr.
 22. Hylo-Care Smørende øjendråber 10 ml
  Hylo-Care
  Smørende øjendråber 10 ml
  169 kr.
 23. Add1 Øjendråber Pump Bottle 10 ml
  Add1
  Øjendråber Pump Bottle 10 ml
  119 kr.
 24. Hylo-Gel Smørende øjendråber 10 ml
  Hylo-Gel
  Smørende øjendråber 10 ml
  179 kr.

Der findes mange daglige øjengener, som kan løses med det rigtige valg af øjendråber. Det gælder alt lige fra irriterede og tørre øjne til forskellige former for røde øjne.

De fleste øjenirritationer skyldes irritation eller andre problemer med øjets overflade. Det kan give udslag i meget forskelligartede irritationer i øjnene, lige fra pludseligt tåreflåd eller puds i øjet til tørre fornemmelser og deciderede røde øjne. Du kan også opleve følelsen af at have grus i øjnene, eller træthed og lyst til at lukke øjnene hele tiden. Alle irritationer og påvirkninger sker, fordi dine øjne har brug for fugt.

Optræder mere hyppigt med alderen

Frekvensen på denne slags øjengener optrappes med alderen. Således bliver det anslået, at omkring 25 procent af den voksne befolkning over 50 år løbende døjer med forskellige former for øjenirritationer. 

Men selvom irritationerne tager til med alderen, har det heldigvis sjældent nogen varig indflydelse på kvaliteten af synet. Så selvom det føles som om, at dine øjne er fulde af grus, eller der optræder en smule puds i øjnene, vil det oftest kunne blive løst med et rigtigt valg af øjendråber.

Det afhænger også af dit arbejde

Frekvensen af øjenirritationen afhænger naturligvis også af, hvor belastende dit arbejde er for øjnene. Sidder du mange timer hver dag bag en skærm, eller kræver dit arbejde stor visuel præcision eller koncentration, har du en større risiko for at udvikle nogle af de nævnte symptomer.

Den egentlige årsag til symptomerne kan være svær at pege på helt præcist, for det kan stamme fra blandt andet øjenlåg, tårekanaler eller -kirtler, eller opstå i øjets slimhinde som følge af overbelastning.

Derfor vil den rigtige behandling oftest være at lindre problemet, da årsagen – som allerede nævnt – sjældent har nogen indflydelse på hverken øjets funktion eller synsevne.

Komfortøjendråber – et universalmiddel til irriterede øjne

Døjer du tit med irriterede, tørre eller ømme øjne, kan de såkaldte komfortøjendråber oftest give en øjeblikkelig lindring af irritationerne. Komfortøjendråberne kaldes også for kunstige tårer. For ligesom med tårer smører de øjnene, så der opstår en øjeblikkelig lindring og symptombehandling. Men nogen egentlig behandling af årsagen til problemet giver de ikke.

Komfortøjendråber fås både som tynde eller mere tyktflydende typer. Hvilken type, du bedst synes om, afhænger helt af dine personlige præferencer. Erfaringsmæssigt ved vi dog, at mange af vores kunder foretrækker den tyktflydende, mere geleagtige type. Den påvirker ikke synet særligt længe, når du drypper den i øjet, og så virker den lindrende i længere tid ad gangen.

Pas på med at dryppe for tit

Komfort-øjendråber er især gode at have stående, hvis du kun lejlighedsvis oplever problemer med tørre, ømme eller irriterede øjne. Så snart du har dryppet øjet, går der ikke længe, før du oplever en lindring af irritationen.

Bruger du øjendråberne mere regelmæssigt i længere tid, kan der i sjældne tilfælde opstå øjendråbe-allergi overfor det konserveringsmiddel, der anvendes i enkelte af øjendråberne. Sker dette, anbefaler vi, at du skifter til en type uden konserveringsmiddel. F.eks. de EyeQ Comfort-øjendråber, vi også sælger hos Profil Optik.

Vær opmærksom på disse irritationer

Selvom nogle former for øjenirritation sagtens kan give dig røde øjne, bør du dog altid reagere på det, hvis du sammen med de røde øjne oplever klistrende øjenlåg, kløe eller nedsat syn. Det kan være tegn på, at du er ved at få en behandlingskrævende øjenbetændelse, eller en anden mere alvorlig øjensygdom.

Oplever du dette, anbefaler vi derfor, at du straks kontakter enten din lokale optiker eller øjenlæge.

Øjendråber til kontaktlinser

Anvender du kontaktlinser, har du større risiko for at opleve nogle af de øjengener, der er omtalt ovenfor.

Sidder du f.eks. i en bil med blæseren tændt, eller i et lokale eller et fly med en kraftig aircondition, kan den kraftige luftstrøm får kontaktlinserne til at miste fugten, så øjet bliver irriteret. Det samme kan ske, hvis du går udendørs på en sommerdag med en let, varm brise.

Her kan særlige øjendråber til kontaktlinsebrugere eller komfortøjendråber lindre problemet. Begge typer hjælper med at genoprette fugtbalancen i øjet, og gør det mere behageligt at bære kontaktlinserne i hverdagen. 

Trætte øjne af skærmarbejde

Som sagt døjer mange med meget skærmarbejde af trætte, irriterede øjne. Det kan som allerede nævnt afhjælpes effektivt med komfortøjendråber.  

Men er du ikke vild med at skulle dryppe øjne, eller får du allergiske reaktioner på de øjendråber, du har valgt, kan nogle særlige briller til skærmbrug, der frafiltrerer blåt lys fra skærmen, også være en løsning. Den særlige bølgelængde af blåt lys er nemlig med til at trætte øjet unødigt, ligesom det kan øge risikoen for en række alvorlige øjensygdomme. 

Endelig kan blåt lys fra skærmen gøre det svært at falde i søvn om natten, fordi det rykker ved vores døgnrytme. Det snyder simpelthen hjernen til at tro, at det er midt på dagen, og så vil hjerne ikke, at vi skal sove.

Så får du trætte øjne af dit skærmarbejde, kan denne slags briller være en endnu bedre løsning end øjendråber.

Køb øjendråber hos Profil Optik

Vælger du at købe øjendråber hos Profil Optik, kan du trække på den store erfaring om øjenirritationer og øjensygdomme, som vores autoriserede optikere har. Dermed er du sikker på, at du får fundet de rigtige øjendråber til de symptomer, du oplever. Samt at symptomerne ikke skyldes øjenbetændelse, allergier eller endnu mere alvorlige øjensygdomme.

Har du brug for rådgivning omkring det mest trygge og bedste valg af øjendråber til hverdagen, skal du lægge vejen forbi den lokale Profil Optik-butik