Populære søgninger
kvinde med briller

Hvor ofte bør du få tjekket synet?

Vores syn bliver gradvist mere uklart med alderen, men nogle gange er forandringer så små, at du ikke lægger mærke til dem selv.

Synsforandringer kommer gerne gradvist snigende og kan være vanskelige at opdage. Du bør få tjekket synet hvert år, uanset om du lægger mærke til forandringer eller ej. En tur til optikeren kan afdække og bremse udviklingen af eventuelle øjensygdomme.

Det mest almindelige synsproblem er, at man bliver nærsynet. Så ser du fint på kort afstand, og uklart på lang afstand. Hvis du derimod ser klart på lang afstand, men uklart når du læser, er du langsynet. De første symptome på langsynethed kommer ofte i 40-års-alderen, men kan også forekomme hos børn og unge.

Du bør også få tjekket synet regelmæssigt for at afdække skjulte øjensygdomme. De fleste øjesygdomme kan let behandles, men det er vigtigt at blive henvist til øjenlæge hurtigt. En grundig kontrol hos optikeren kan blandt andet afdække begyndende infektioner, grøn stær og grå stær. Vidste du, at forandringer i øjet kan være et tegn på diabetes?

Så ofte bør du få tjekket synet:

5-18 år: Årligt

19-65 år: Årligt

Over 65 år: Årligt

Kontaktlinsebrugere: Hver 6.måned

BESTIL SYNSTEST

OBS. Børn under 10 år skal forbi lægen eller øjenlægen, inden vi må bestille briller.

Børn, ældre og kontaktlinsebrugere bør få tjekket synet årligt

Børn, der nærmer sig skolealderen bør gå til synskontrol en gang om året. Går de ubehandlede længe, kan det gå ud over koncentrationen og skolearbejdet. Efter man er fyldt 66 år, anbefales hyppigere kontrol, specielt hvis man kører meget bil. Kontaktlinsebrugere bør også få tjekket synet årligt. I dag bestiller mange kontaktlinser på nettet, og i en travl hverdag er det er fristende skippe synskontrollen.

Bestil synstest nu

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.