Populære søgninger
briller

Trendy solbriller 2022 – her er stellene, du ikke vil gå glip af

Glitter, solgule toner og udtryksfulde stel – det er nogle af forårets trends i 2022. Profil Optiks trendekspert Wai Chan udvælger sine favoritter.

Foråret er på vej, og lysten til at få et par nye solbriller bliver større. Vi har spurgt Wai Chan, designchef i Synsam Group, om hvilke stel man skal vælge forud for sommeren.

briller

Find dine favoritsolbriller eller skab dine egne favoritter

Sommersæsonen 2022 handler om at lade sin kreativitet flyde og sætte præg på sine briller eller solbriller. Vi lægger også større vægt på at finde og tilpasse vores egne unikke favoritter. Denne stilsikre model fra Gucci kan for eksempel nemt leveres med glas i din unikke styrke.

– Med dette 70’er-inspirerede Gucci-stel kan du frit bestemme, hvilken glasfarve eller funktion på glasset, du gerne vil have, siger Wai Chan.

briller

– Lige nu finder du ret overdimensionerede solbriller blandt mange førende internationale brands. Som disse solbriller fra Ai. Det er virkelig et statement, hvis du bærer vovede solbriller som disse, siger hun.

Et andet udtryksfuldt stel er disse hybridsolbriller fra Tom Ford.

– Dette stel har alle de rette detaljer, lige fra den markante, maskeformede, solide ramme lavet af skildpaddemønstret acetat til det trendy, kontrastforstærkende gule glas, siger Wai Chan.

Tip: Du kan finde flere fede stel her i Profil Optiks flagship-kollektion.

Vov at tage plads og vække opmærksomhed

Versace gør sig i foråret bemærket med sin sportsinspirerede hvide skærmsolbrille.

– Denne brille står på mange fashionistaers ønskeliste. Størrelsen har absolut betydning her, for brillen er helt rigtigt, hvis den dækker halvdelen af ansigtet, siger Wai Chan.

Andre inspirerende former, som garanterer opmærksomhed, ser vi hos det verdenskendte brand Chloé. Sæsonen byder på flere elegante solbriller og stel med feminine silhuetter.

solbriller

– Et andet stel, jeg har forelsket mig i, er disse solbriller fra Victoria Beckham. Stellet har et synligt metalskelet, som lyser op på den ellers sorte brillestang. Og det fineste er egentlig formen, der ligner en liggende ellipse med smarte ”cut outs”, siger Wai Chan.

Er du på jagt efter formsikre stel eller solbriller i herremodel? Så skal du i stedet rette blikket mod Victoria Beckhams bedre halvdel, David Beckham. 

– Han har også flere trendy stel, der er havnet på min liste denne sæson. Sidst jeg mødte David Beckham, fortalte han om inspirationen til årets kollektion. Blandt andet har hans tatovering af en talisman (som han har fået lavet i nakken for at beskytte familien) været inspiration til det aflange diamantformede emblem, som kan ses på mange stel og solbriller i hans kollektion, siger Wai Chan.

solbriller

Briller med spændende detaljer

Læg mærke til denne herlige farveudgave af den hjerteformede solbrille Lou Lou fra Saint Laurent.

Solbriller og stel med kæder bliver også mere og mere populære.
– Dette stel kommer desuden med et acetatsmykke for at gøre det hele endnu mere luksuriøst, siger Wai Chan.

solbriller

For den, som er ude efter et unisex-stel med bredde, der vil fungere til både mænd og kvinder, er solbrillen Square Bold Oversized fra Ai perfekt.

Læs mere: Vidste du at vi kan isætte solbrilleglas i din styrke, i langt de fleste solbriller fra Profil Optik? Book en synsprøve hos din lokale Profil Optik i dag og hør nærmere om de mange muligheder.

Mere glitter og glimmer

Glitter og undertiden også Swarovski-sten kan ses blandt forårets populære trends.
– Det kan være et stel af metal eller acetat, for materialet er mindre vigtigt. Det er det glitrende, der spiller hovedrollen, siger Wai Chan.

Flere smukke, glitrende briller og solbriller, som påkalder sig opmærksomhed, finder du blandt andet hos mærket Fellepini.

Tag udgangspunkt i stellet og træf dine egne valg

Nu bliver det mere almindeligt, at vi tager udgangspunkt i stellet, når vi køber briller.

– Når du finder et stel, du kan lide, kan du vælge at ændre glasset, så et par almindelige briller bliver til solbriller eller omvendt. Du bliver måske tiltrukket af stellets detaljer eller ønsker en større størrelse på dine almindelige briller, som solbriller ofte kan leve op til, siger Wai Chan.

Wais eget valg denne sæson er et Gucci-stel.

– Jeg har valgt dette stel som både solbrille og almindelig brille, fordi jeg værdsætter detaljerne. Jeg har desuden tilføjet en Blue Block-funktion for at beskytte mod digitale skærmes blå lys, siger hun.

Inspireret af gule, blå og røde toner

Andre markante trends er farver i gule, blå og røde toner. Brillemærket Ai har et stort udvalg af briller i forskellige farver.

– Samtidig er der mange, som vil have klassiske Ray-Ban og Persol. Her leder vi oftest efter en mere almindelig farve på stellet, men vi ser, at flere tør være dristige og satse på et farvet glas. Det er oppe i tiden, siger Wai.

Se Profil Optiks store udvalg af Ray-Ban solbriller i forskellige varianter og glasfarver.

Tip: Glem ikke, at du kan prøve solbriller og briller online.

Mini Me-trenden er kommet for at blive

Samfundet åbner op igen efter covid, og vi finder på flere aktiviteter med familie og venner.
– Der begynder at dukke flere billeder op fra ferier og fridage, hvor vi ser mange voksne, som har matchende stel med deres børn. Det forklarer, hvorfor flere brands nu tilbyder
matchende briller og solbriller, siger Wai Chan.

Sundhed i fokus

At vælge briller ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv er en trend, der er fulgt med fra sidste år. Øjnene udsættes konstant for stråling, både fra solen og digitale skærme. Når flere arbejder hjemme, og skærmtiden forlænges, øges også risikoen for såkaldt digital øjentræthed med symptomer som eksempelvis sløret syn og besvær med at fokusere.

– Jeg kan se, at vi bliver mere opmærksomme på, hvordan solens stråler og lyset fra skærme påvirker os, og det påvirker tidens trends, siger Wai Chan.

I dag findes der forskellige løsninger, hvis man vil filtrere dele af lyset væk. Du kan blandt andet vælge en avanceret overfladebehandling, der kaldes Prevencia.
– Tænker du på at anskaffe dig glas, som skifter farve i forskelligt lys, er Transitions-brilleglas fra Essilor oppe i tiden. Du får brilleglas, som automatisk bliver mørkere og skifter farve, når du går udenfor. Glasset beskytter dine øjne mod UV-lys udendørs, og indenfor er de igen krystalklare, siger Wai Chan.

solbriller

Vi træner og bevæger os mere, og det er vigtigt at beskytte øjnene mod skader, for eksempel når man spiller padel.

Profil Optik har mere end 500 modeller fra Oakley, som altid er med fri fragt. En favorit fra brillemærket er modellen Oakley Clifden, som er velegnet til ekstreme forhold i store højder, og med sin sidebeskyttelse kan den også hurtigt forvandles til en klassisk solbrille, der passer til en aktiv hverdag. Brilleglasset Snow Torch giver flotte kontraster og beskytter samtidig mod stærk sol, uanset hvilket eventyr du begiver dig ud på.

Tip: Synsam uddeler gratis aktivitetsbriller til børn mellem 5 og 12 år. Sportsbriller er særligt tilpassede til at modstå sportsaktiviteter, udendørs leg, hoppen, tumlen og ballade!