Populære søgninger
Wai Chan

Solbrilletrends 2024

Hvilke trendy solbriller skal du holde øje med i 2024? Foråret byder på et hav af modeller, og for at guide dig godt gennem de største trends har vi fået hjælp af Wai Chan, Design Director hos Synsam. Herunder sætter hun ord på sine forudsigelser for sæsonen:

“Dette års sommersæson kan sammenfattes i tre store tendenser, som alle er baseret på vores personlige stile og værdier. Vi ser solbriller, der kan bruges overalt. Vi ser klassiske modeller, der aldrig slår fejl. Og vi ser innovative materialer og teknologier, der udfordrer vores traditionelle syn på solbriller“


Trend 1: Vis, hvem du er!

I denne sæson finder du alt fra stærke og udtryksfulde solbriller til elegante klassikere. Modeller der aldrig slår fejl. Og det, de har til fælles, er, at de fremhæver det vigtigste: at være tro mod din egen stil og turde udtrykke det.

 • Dette forår handler det om at blande stilarter, så de passer til din egen smag. Valgmulighederne er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Benyt lejligheden til at vise både din personlige stil og din livsstil frem," opfordrer Wai. 

Til den ekstroverte stil vil maksimalistiske former og detaljer være perfekte. Modeller hvor intet er overladt til tilfældighederne.

david beckham grå solbriller
david beckham blå solbriller
david beckham gule solbriller

Elegante og klassiske solbriller er højeste mode dette forår, og David Beckham formår at give dem et spændende twist.

 

Wai forudser en eksplosion af farver og former, hvor alt er tilladt, og hvor modehuse og designere over hele verden ikke overlader noget til tilfældighederne.

 • Dette forår byder på en bred vifte af farver - lige fra stærke grundfarver til afdæmpede pasteller og jordfarver," forklarer Wai.
Dolce & Gabbana rosa solbriller
chloe store solbriller
bottega veneta solbriller

De farver, der især skiller sig ud i denne sæson, er stærke farver som gul, blå, lilla og orange, og på de varmere breddegrader finder vi dristige toner af neon. Samtidig giver den ekstravagante farvepalet anledning til kreative og legende former.

 • Denne sæsons former og farver formår at flirte med et større publikum - hvilket betyder, at der er en farve og et stel for alle. 

I 2024 kan vi vælge mellem solbriller, der er inspireret af både fortiden og fremtiden. En form, der især dominerer markedet denne sæson, er den smalle, rektangulære form i flere forskellige designs. En form, du blandt andet finder i flere modehuse, er den stærkt futuristiske form, hvor stellet er buet og følger ansigtet. 

 • Formen minder om et par fremmedartede, næsten insektlignende, øjne, hvor solbrillernes ekstreme design giver bæreren et helt særligt cool look.

I kontrast til de meget farverige varianter, finder du også mere klassiske nuancer. Blandt andet vil et par sorte solbriller være et stort hit dette forår.

 • Vi ser naturlige, jordnære farver og nuancer med et eksotisk touch. Mange stel har smukke og unikke lagdelte mønstre i halvgennemsigtige toner og kontraster," fortsætter Wai.

Profil Optik flagship

Tip! Hvis du vil have et par solbriller, der tilføjer lidt ekstra til din unikke stil, anbefaler Wai, at du tjekker Profil Optiks Flagship-kollektion.

balenciaga
alexander mcqueen

Trend 2: Funktionel mode eller moderigtig funktion?

Foråret nærmer sig, og nytårsforsætterne er måske ikke blevet indfriet endnu. Der er stadig lang vej igen, men måske kan et par hurtige briller få dig tættere på målene i år? Vi ser en stigende efterspørgsel på sportsbriller, og med nye, innovative materialer, teknologier og former udvides spillereglerne for sportsbriller betydeligt. Det er nemlig ikke længere det konventionelle sportsstel, der udelukkende dominerer markedet. I stedet ser vi, hvordan flere og flere af de store modehuse vælger at kombinere sport og trends og dermed udviske grænserne mellem funktionalitet og mode - så valget mellem stil og funktion hører fortiden til.

Der er dømt kreativitet og leg, når det gælder sportsbrillerne i 2024. Der er nemlig skruet op for teknologi, materialer og form. Du vil blandt andet finde flere stel lavet af letvægtsmaterialer, som du kan bruge, når du dyrker sport - eller når du bare vil se sporty ud. Wai beskriver:

 • Nye, innovative teknologier, såsom 3D-teknologi, åbner døren for at skabe stel med mere komplekse designs, som tidligere ikke var mulige med traditionelle materialer og produktionsmetoder.

Med den nye sprøjtestøbning, har solbrillerne i 2024 fået mere ekstreme og karakteristiske former. Det er særligt fordelagtigt, når du ønsker et dristigt og bombastisk design, der samtidig er forholdsvist let. 

 • Takket være den raffinerede teknologi har flere modehuse nu formået at skabe stel, der er tykke og klodsede i formen, men overraskende lette at bære på grund af deres hule design.

Vi har den fordel her i Norden, at vi ikke har langt til en pist i løbet af vinteren, foråret og efteråret - og det er noget, flere brands har opsnappet, mener Wai:

 • På vores breddegrader har vi den luksus, at vi ikke skal langt væk for at kunne stå på ski langt ind i foråret og igen i efteråret. Og derfor ser vi flere og flere brands, der imødekommer vores skipassion. De er i højere grad begyndt at kombinere funktion og stil, så vi ser godt ud - og føler os tilpas på pisterne, når vi er på skiferie.
11 børn i alderen 5-12 år

På lige vilkår

Profil Optik opfordrer børn til at være mere aktive i deres fritid med gratis sportsbriller til alle mellem 5 og 12 år med nedsat syn!

Trend 3: Det smarte valg

Vi er konstant på udkig efter smarte valg for os selv og vores omgivelser. Efterspørgslen på solbriller af genanvendt materiale er større end nogensinde før.

Fellepini x Sea2See er et mærke, der har formået at skabe stilfulde og fjerlette solbriller i spændende farver ved at bruge den plastik, der findes i verdenshavene. Eco har også et fint udvalg af solbriller lavet af genanvendt materiale.

Wai foreslår muligheden for at få sat solbrilleglas i et nordiskproduceret brillestel:

 

 • Vi ser en stigende tendens i, at folk vælger at sætte solbrilleglas ind i et almindeligt brillestel. På den måde kan du designe din egen unikke solbrille. Benyt lejligheden til at vælge et nordiskproduceret stel, og vær en af de første, der bærer solbriller fremstillet i Norden.

Vælg blandt flere nordiskproducerede brillestel fra mærkerne Oscar Eide og Jämtö. Besøg din nærmeste Profil Optik-butik for at udforske muligheden for at sætte solbrilleglas i vores brillestel.

Et af de smarteste valg, vi tilbyder vores kunder, er vores Profil Optik Lifestyle-aftale. ​

I Lifestyle-aftalen kan du finde den stil og smag, der passer til dig. Vi har et stort udvalg af briller, solbriller og sportsbriller, hvor du kan finde briller til alle aspekter af din livsstil - uanset om du følger sæsonens nyeste trends eller holder dig til klassikerne, der aldrig slår fejl. Aftalen giver nemlig mulighed for at ombytte briller og stel hvert år, så du kan prøve noget nyt. 

Hvad er inkluderet i Profil Optiks fordelagtige Lifestyle-aftale? Du kan læse mere her.

De rigtige solbriller gør en stor forskel​

 • Det vigtigste, når du vælger et par solbriller, er selvfølgelig, at du kan lide stellet og føler dig godt tilpas med det - ellers er der risiko for, at du ikke kommer til at bruge dine solbriller. Og det ville være en skam, for solbriller beskytter øjnene mod solens stråler og bidrager til bedre øjensundhed.

Wai understreger, at det er vigtigt ikke at haste sig igennem, når man skal vælge et par nye solbriller - for det tager tid at finde det helt rigtige par. Hvis du har brug for hjælp til at finde en model, der passer dig, skal du derfor ikke tøve med at spørge en af vores kyndige medarbejdere i butikken. Wai forklarer yderligere:

 • Størrelsen på solbrillerne er mindst lige så vigtig som stilen. En tommelfingerregel er, at hvis du er på udkig efter en mere klassisk stil, bør fronten ikke være bredere end dit ansigt. Hvis du derimod er på udkig efter et mere dristigt look, skal du tænke modsat og gå all in på både form, farve og størrelse.

tegning af kvinde med solbriller

Hvilke solbriller passer til mig?

Profil Optik gennemgår derfor modeller, der passer til de forskellige ansigtsformer - fra smalle og aflange til runde og kurvede.