Populære søgninger
øje udstyr

Guide til linser

Kontaktlinser som supplement til dine briller med glidende overgang? Nærsynet med bygningsfejl? Endagslinser eller månedslinser? Og har jeg brug for et linseabonnementet? Hos Profil Optik kan du købe mange forskellige kontaktlinser - og her forklarer vi om de mange slags, samt guider dig gennem vores abonnomenter.

Uanset om du er nærsynet, langsynet eller har bygningsfejl, kan du i princippet altid bruge kontaktlinser til at korrigere dit syn. En synsprøve hos en af vores optikere kan give dig besked om, hvilken type kontaktlinser der passer til dine problemer med synet. Profil Optik har også et godt linseabonnement, hvor vi sender dine kontaktlinser hjem til dig, når du har brug for dem. Læs mere om abonnementet her.

Vi tilbyder:

 Månedslinser – fås som sfæriske kontaktlinser, multifokale (progressive) eller toriske (bygningsfejl)

 Endagslinser – fås som sfæriske kontaktlinser, multifokale (progressive) eller toriske (bygningsfejl)

14-dags linser – fås som sfæriske kontaktlinser, multifokale (progressive) eller toriske (bygningsfejl)

• Døgnlinser – fås som sfæriske kontaktlinser, multifokale (progressive) eller toriske (bygningsfejl)

Hvilke kontaktlinser skal man vælge?

Hvilke kontaktlinser du skal vælge, afhænger af forskellige faktorer: din øjenform og -følsomhed, hvor ofte du ønsker at bruge kontaktlinserne, og endelig hvor ofte du ønsker at skifte dine kontaktlinser. Der findes forskellige  kendte mærker af kontaktlinser, og her  kan du se hele vores udvalg. 

Der er ingen øvre aldersgrænse for, hvornår du kan bruge kontaktlinser, og kontaktlinser er også velegnede til børn. Uanset dit valg er det vigtigt, at du jævnligt får tjekket dine øjne og dine kontaktlinser hos din optiker. Det er vigtigt at fange eventuelle forandringer i øjet og holde øje med, om dine synsproblemer ændrer sig. At have de rigtige kontaktlinser til dine øjne er vigtigt for, at du kan se godt, men også for at dine øjne har det så godt som muligt.

Hvorfor skal man vælge endagslinser?

Det er både enkelt, praktisk, sikkert og hygiejnisk. Men frem for alt er nutidens endagslinser af den allerbedste kvalitet, hvilket er rigtig godt for øjets sundhed. De slipper meget ilt igennem til øjet, og de er af høj optisk kvalitet, hvilket betyder, at du ser rigtig godt med dem på, samtidig med at øjet kan "ånde".

Endagslinser er et fantastisk supplement til dig, der bruger briller. Her kan du kan skifte mellem de de to forskellige synskorrektioner og have frihed til at vælge, som du ønsker. Men selvfølgelig kan du også bruge dine endagslinser hver dag - så skifter du ganske enkelt bare til nye kontaktlinser hver morgen. I dag findes der endagslinser, som korrigerer stort set alle typer synsproblemer, for eksempel endagslinser til bygningsfejl. Du kan endda få kontaktlinser med glidende overgang som alternativ. Spørg din optiker, næste gang du får lavet en kontaktlinseundersøgelse. 

Månedslinser – hvordan fungerer det?

Månedslinser kan bruges i op til en måned ad gangen og er et godt alternativ til endagslinser. Du tager kontaktlinserne ud hver aften og rengør dem i et linseetui med kontaktlinsevæske. Dagen efter sætter du dem i igen. Efter 30 dage smider du dem ud og skifter til et nyt par kontaktlinser. Vores månedslinser korrigerer alle typer synsfejl og synsproblemer. Har du bygningsfejl, eller har du brug for progressive månedslinser, så kan vi også afhjælpe det.

Det er vigtigt, at månedslinserne bliver rengjort hver aften i kontaktlinsevæsken og opbevares i den væske, der anbefales af din optiker. Her finder du vores udvalg af kontaktlinsevæsker online.

14-dags linser

Disse kontaktlinser kan bruges på forskellige måder: Enten tager du dem ud hver aften og smider dem ud efter to uger, eller også kan du bruge kontaktlinserne døgnet rundt i en uge. Spørg din optiker til råds om, hvordan du bedst håndterer dine kontaktlinser, og hvad der passer bedst til dine unikke øjne.

Døgnlinser

Ikke alle kan bære døgnlinser, da det afhænger af, om de passer til dine øjne eller ej. Vores optikere kan derfor hjælpe dig med at finde ud af, om døgnlinser er den rette løsning for dig. Du kan sove med vores døgnlinser i, og de korrigerer samtidig for nærsynethed og bygningsfejl. Ved behov findes der også progressive døgnlinser.  Book en tid til en kontaktlinseundersøgelse så kan din optiker give dig råd.

Sfæriske kontaktlinser til dig, der er nærsynet eller langsynet

Sfæriske kontaktlinser dækker dine grundlæggende synsbehov. De er udviklet til at lægge sig helt rundt om øjenlinsen og korrigerer synet hos dig, der er nærsynet eller langsynet.

Progressive kontaktlinser – eller multifokale kontaktlinser

Når du er omkring 40, kan synet ændre sig, og du kan få behov for at kunne se bedre på både langt og nært hold samtidig. Progressive kontaktlinser kaldes også multifokale eller bifokale kontaktlinser og har dermed forskellige styrker i linsen. De er udviklet til, at man kan se godt på alle afstande uanset synsretning, og passer til dig, der har aldersbetinget langsynethed - eller presbyopi, som det også hedder.  Du kan få både endags- og månedslinser som progressive kontaktlinser.

Toriske kontaktlinser – eller astigmatiske kontaktlinser

Du kan selvfølgelig også bruge kontaktlinser, selvom du har bygningsfejl. Toriske kontaktlinser er udviklet til at korrigere synet, hvis du har bygningsfejl - såkaldt astigmatisme. Kontaktlinser til astigmatisme (bygningsfejl) fås som både måneds- og endagslinser og kan også kombineres, hvis du vil have progressive kontaktlinser.

Natlinser

Natlinser er en formstabil kontaktlinse med meget særlige egenskaber: Du bruger dem om natten! Natlinser omformer hornhinden, mens du sover, så du kan se tydeligt næste dag uden at bruge briller eller kontaktlinser. Allerede efter den første nat vil du opleve en mærkbar forandring, og som regel vil du efter 3-12 dage opnå fuld effekt af linsen. Natlinsens effekt virker hele dagen i mindst 16 timer. Jo lavere styrke, jo længere effekt. Kontakt din optiker og hør mere.

Køb dine kontaktlinser online

I vores anbefalede sortiment finder du kontaktlinser af høj kvalitet fra kendte mærker som EyeQ, Acuvue og Dailies og kendte producenter som Alcon, Cooper Vision, Johnson & Johnson og Bausch & Lomb. Du kan nemt og bekvemt købe de mange linser online - se hele sortimentet her.

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.