Filtre

Døgnlinser – Gør det nemt for dig selv


Døgnlinser er til dig, der glemmer at tage dine almindelige linser ud, til dig hvis døgnrytme er uberegnelig eller til dig, der gerne vil slippe for besværet med almindelige linser.

Døgnlinsers iltgennemtrængelige materiale er lavet af silikone-hydrogel, der slipper op til 90 procent af ilt fra luften ind til øjet. Af den grund behøver du ikke tage dine døgnlinser ud – heller ikke når du skal sove.

Med døgnlinser får du op til seks gange så meget ilt ind til øjet som ved almindelige linser, og derfor kan du beholde dine døgnlinser i døgnet rundt. Du kan derfor se klart, når du går i seng, og når du slår øjnene op morgenen efter.

 1. EyeQ 24 For Astigmatism Q4 6 stk/pakke
  EyeQ 24 For Astigmatism Q4
  6 stk/pakke
  804 kr.
 2. EyeQ 24 Q4 6 stk/pakke
  EyeQ 24 Q4
  6 stk/pakke
  747 kr.
 3. EyeQ 24 Progressive Q4 6 stk/pakke
  EyeQ 24 Progressive Q4
  6 stk/pakke
  894 kr.
 4. Biofinity XR Toric 6 stk/pakke
  Biofinity XR Toric
  6 stk/pakke
  1.044 kr.
 5. EyeQ Digital Focus Q5 6 stk/pakke
  EyeQ Digital Focus Q5
  6 stk/pakke
  894 kr.
 6. PureVision 2 Multifocal 6 stk/pakke
  PureVision 2 Multifocal
  6 stk/pakke
  1.014 kr.
 7. EyeQ 24 XR Q4 6 stk/pakke
  EyeQ 24 XR Q4
  6 stk/pakke
  1.044 kr.
 8. Biofinity 6 stk/pakke
  Biofinity
  6 stk/pakke
  219 kr.
 9. Air Optix Night&Day Aqua 6 stk/pakke
  Air Optix Night&Day Aqua
  6 stk/pakke
  804 kr.
 10. Biofinity Energys 6 stk/pakke
  Biofinity Energys
  6 stk/pakke
  894 kr.
 11. PureVision 2 HD 6 stk/pakke
  PureVision 2 HD
  6 stk/pakke
  744 kr.

Hvad er en døgnlinse?

En døgnlinse er en nemmere måde at håndtere linser på. Med en døgnlinse behøver du nemlig ikke skænke dine linser særligt mange tanker, da du kan have en døgnlinse i, ja, døgnet rundt. Derfor er fordelen ved en døgnlinse, at du ikke behøver at tage den ud, når du skal sove. Døgnlinsen har nemlig en øget ilt-gennemtrængelighed, og det er af den grund, at du kan bruge dem dag og nat uden pause. Den større iltgennemtrængelighed sørger for at tilføre hornhinden ilt, så øjet kan holdes sundt på alle tider af døgnet.

Det er dog meget individuelt, hvor mange dage ad gangen døgnlinsen kan sidde i. For selvom døgnlinser er udviklet til at kunne blive brugt dag og nat, så er det forskelligt, om ens øjne trænger til en pause efter syv dage eller først efter en hel måned.

Spørg din optiker til råds

Det er ikke alle brille- og linsebrugere, der kan tåle døgnlinser. Før du skaffer dig et par døgnlinser, skal du derfor kontakte din optiker for at få undersøgt, om dine øjne kan tåle den slags linser. Så hvis din optiker giver dig grønt lys, kan du med fordel begynde at bruge døgnlinser. Hvis ikke, så har Profil Optik et stort udvalg af kvalitetslinser – både endagslinser, månedslinser, flerstyrkelinser og linser til bygningsfejl.  

Døgnlinsers materiale

Døgnlinser er fremstillet af silikone-hydrogel, der slipper op til seks gange så megen ilt ind til øjet som ved almindelige, bløde kontaktlinser. På den måde sikrer det innovative materiale, at dine øjne får nok ilt - selv når du ligger og sover. Døgnlinserne er derfor også de linser, som giver dine øjne den ultimative iltforsyning. 

Den silikone, som bliver brugt til døgnlinser, blev lanceret tilbage i 1999. Dengang mødte materialet en del skepsis fra fagpersoner. Skepsissen har dog gjort, at silikonematerialet konstant er blevet forbedret siden 1999, hvilket har resulteret i, at døgnlinser af silikone-hydrogel i dag har den bedste iltgennemtrængelighed. I Profil Optiks døgnlinser trænger op til 90 procent af ilt fra luften uhindret gennem kontaktlinsen og ind til øjet. På den måde forbliver dit øje fugtet og iltet, selv når du sover.

Rengøring af døgnlinser

Fordi døgnlinser er beregnet til at blive brugt 24 timer i døgnet, så er det ikke påkrævet at rengøre dem. Der er dog en risiko for, at dine øjne er ikke bryder sig om at bære linser i længere perioder uden pauser, og derfor kan det være godt at tage linsen ud fra tid til anden. Her kan du med fordel benytte den korte pause til at rengøre linserne, så de kan holde sig friske så lang tid som muligt. 

Hvis du ikke oplever problemer med at bære døgnlinserne, så skal du stadig være opmærksom på, at snavs og andre partikler kan gøre linserne uklare. Det betyder derfor, at du skal være mere forsigtig, når du tager make-up af og på, men også når du sveder, bruger cremer i ansigtet og står med hovedet ned i kødgryderne. Her kan fedt nemlig sætte sig i øjenkrogen og øge risikoen for mindre infektioner. Derfor kan det være en god idé at tage linserne ud, når du har været i kontakt med en af de ovenstående faktorer, og rense dem. På den måde passer du bedst på dine døgnlinser, samtidig med at du får mest ud af dem.

Det kan også være, at du ikke har lyst til at bruge døgnlinserne døgnet rundt, og så er det også vigtigt at rengøre linserne. Hver gang du tager linserne ud, skal de nemlig renses med den linsevæske, som din lokale optiker anbefaler. Klik her og læs mere om, hvordan du renser dine linser.

Få et linseabonnement hos Profil optik

Med et linseabonnement hos Profil Optik kan du både få rabat på briller, kontaktlinser og levering. Det giver dig flere muligheder. Hvis du for eksempel skal starte med at bruge linser, så kan du med fordel benytte vores 10 dages gratis prøvelinser, så du kan finde ud af, om linser er noget for dig. Hvis du hellere vil skifte mellem briller og linser, så tilbyder vi også en gratis enkeltstyrkebrille ved nyoprettelse af et linseabonnement. 

Er du i tvivl om noget, så kan du altid kontakte en af vores mange butikker. Her står vores personale klar til at hjælpe dig med gode råd og nyttig information. Har du for eksempel allerede linser hos en anden optiker, så er det intet problem at flytte dit abonnement til Profil Optik. Det eneste, du skal gøre, er at bestille en tid til linsekontrol her og medbringe dine linser.