PROFIL OPTIK LANCERER DEN FØRSTE SKANDINAVISK PRODUCEREDE BRILLEKOLLEKTION FRA Jämtland

Den 1. december lancerer Profil Optik sin første skandinavisk producerede kollektion – Jämtö. Kollektionen består af seks brillestel, der er inspireret af Jämtlands natur og landsbyens historie.

I august åbnede Synsams/Profil Optiks nybyggede produktions- og innovationscenter på Frösön i Jämtland i Sverige. Nu lanceres den første kollektion fremstillet på Frösön. Kollektionen, der hedder Jämtö, består af seks unisex stel inspireret af Jämtlands natur og landskab.

– Gennem møder og lange inspirerende samtaler med folk fra området trådte kollektionens form mere og mere tydeligt frem. Med Jämtö-stellenes mønstre og farver har jeg ønsket at indfange de lys- og farveændringer, der er kendetegnende for Jämtlands landskab med bjergene, himlen, skovene og søerne, siger Wai Chan, Head of Design hos Synsam Group.

Stellene har tidløse og rene former

– Stedets miljø og historie går også igen på brillestangen, hvor navnet Jämtö er skrevet med runer, inspireret af Sveriges nordligste runesten, Frösö-stenen, der står på øen Frösön i Jämtland, siger Wai Chan, chefdesigner hos Synsam Group.

Det lille tegn "<" på forsiden af stellet betyder "kreativitet" i runeskriftsproget og er en hyldest til det unikke håndværk, som brillefremstilling er.

Stel fremstillet af biobaserede materialer

Stellene består af 69 procent biobaserede materialer fremstillet af træmasse og vegetabilske olier.

Jämtö er skandinavisk produceret fra design til slutprodukt.

– Detaljerne og materialevalget spiller en stor rolle for os hos Synsam/Profil Optik, og derfor er alle delene specialdesignede og naturligvis nikkelfri. Stellene er bevidst designet med tidløse linjer, der giver mulighed for en lang levetid, siger Wai Chan.

– Træmasse er et alsidigt bioprodukt fremstillet af genanvendeligt træmateriale.

Inspirationen til farverne på stellene er hentet i den jämtländske natur.

På jagt efter fremtidens materialer

Den nye kollektion er den første Synsam/Profil Optik har produceret i Skandinavien. Synsam/Profil Optik vil derefter gradvist tage alle sine egne mærker hjem til det skandinaviske produktionscenter.

Målet fremadrettet er at finde endnu flere lokale materialer. Og på den måde komme så tæt på kunderne som muligt.

– I vores innovationscenter fortsætter vi nu med at udvikle vores brilleprodukter. Vi er i dialog med potentielle samarbejdspartnere for at se hvilke lokale materialer, vi kan bruge i produktionen fremadrettet, siger Mikael Lotesengård.

SE KOLLEKTIONEN:

 1. JÄMTÖ O3 C69 5118
  JÄMTÖ
  O3 C69 5118
  2.300 kr.
 2. JÄMTÖ O6 C3 5516
  JÄMTÖ
  O6 C3 5516
  2.300 kr.
 3. JÄMTÖ O3 C14 5118
  JÄMTÖ
  O3 C14 5118
  2.300 kr.
 4. JÄMTÖ O6 C68 5516
  JÄMTÖ
  O6 C68 5516
  2.300 kr.
 5. JÄMTÖ O6 C1 5516
  JÄMTÖ
  O6 C1 5516
  2.300 kr.
 6. JÄMTÖ O3 C1 5118
  JÄMTÖ
  O3 C1 5118
  2.300 kr.


Fakta om Jämtö

 • Kollektionen består af i alt 24 unikke brillestel, hvoraf seks stel lanceres i Danmark den 1. december. De første leverancer fra innovationscentret på Frösön i Jämtland består af to modeller i tre farver. 
 • Stellet består af 69 procent biobaseret materiale fremstillet af træmasse og vegetabilske olier. Træmassen er FSC-certificeret. Etuiet er lavet i Östersund af genbrugsuld. Etuiets materiale består af restprodukter fra Woolpowers produktion i Östersund, Sverige.
 • Stellene fremstilles i Synsam Groups/Profil Optiks nyindviede produktions- og innovationscenter på Frösön i Jämtland med fokus på cirkulære, genanvendte og lokalt producerede materialer.

Læs mere: Nu åbner det nye produktions- og innovationscenter

Östersund
Synsam Groups/Profil Optik nye fabriks- og innovationscenter ligger her i Jämtland i Sverige.

 

 

LÆS MERE OM VORES BÆREDYGTIGHEDSARBEJDE

 1. VI TAGER ANSVAR FOR MILJØET

  Hos Profil Optik mener vi, at vi har både ansvar og mulighed for at bidrage til at nå FN’s globale klimamål. Læs mere om, hvordan vi aktivt arbejder for et bedre miljø.

  LæS MEre

 1. VI TAGER ANSVAR FOR SAMFUNDET

  Profil Optik vil være med til at skabe et bedre liv for vores medmennesker – og et bedre samfund generelt. Derfor arbejder vi også med social bæredygtighed.

  socialt ansvar