Populære søgninger

Dykkerbriller

Elsker du at være under vandet, dykke, svømme eller for eksempel spille undervandsrugby? Det kan være besværligt med briller og kontaktlinser. Så er en dykkermaske med styrke noget for dig!

Hvorfor en svømmebrille med styrke?

Det er hverken optimalt at bade med dine briller, have kontaktlinserne på under vandet eller helt droppe begge dele i løbet af svømmeturen. For når man svømmer og dykker, så er en stor del af oplevelsen afhængig af, at man kan se de flotte teksturer og bevægelser i det turkisblå vand. Netop derfor er svømmebriller med styrke en komplet løsning til folk, der bruger briller eller kontaktlinser til daglig og gerne vil tage en dukkert i det friske vand. For med en dykkermaske med styrkeglas eller en svømmebrille med styrke, er man sikret behagelige svømme- og dykkerture, hvor synet er optimalt.

En svømmebrille med styrke er en engangsudgift, der hverken er forbundet med ekstra omkostninger eller vedligeholdelse. Brillerne fungerer som ganske almindelige svømmebriller, bortset fra at de kan erstatte brugen af kontaktlinser og briller. Med svømmebriller er du derfor sikret et godt synsfelt, og du kan derfor hurtigt vinke farvel til besværet i vand. 
 

Hvad kendetegner en god svømmebrille?

Når du skal købe svømmebriller, så skal du være sikker på, at du køber én til netop dine behov – ellers kan du nemt komme hjem med et produkt, der kan gøre svømmeturen endnu mere besværlig. Først og fremmest skal du derfor være sikker på, hvilket styrke du bruger.

Hvis du kender til din almindelige styrke i brilleglas, skal du bare overføre dette til svømmebrillerne. Hvis du ikke kender til din synsstyrke eller er i tvivl om, hvad du skal have, kan du altid bestille tid til en synstest eller kontakte din lokale optiker. Du bør derefter tænke over, om du skal kunne se på afstand, eller om du har brug for et læsefelt forneden, så du eventuelt kan aflæse dykkerinstrumenter tæt på.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvad din hud kan tåle. Hvis du eksempelvis har meget følsom hud, er det vigtigt at købe en svømme- eller dykkerbrille, hvor glasset er indrammet af et blødt materiale, der kan give en rar følelse omkring øjnene.

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at sikre, at dine svømmebriller sidder rigtig og ikke lukker vand ind. Derfor skal du vælge en brille ud fra formen på dit ansigt og prøve produktet, inden du køber det. For at sikre, at dykkerbrillen sidder rigtigt, kan du holde den let mod ansigtet og suge forsigtigt ind med næsen, så masken sidder helt fast. Hvis der ikke kommer luft ind, betyder det, at dykkerbrillen sidder rigtigt, og derved mindsker du risikoen for vand i masken. 

Vil du være helt sikker på, at du får den bedste oplevelse under vand? Kom forbi din nærmeste Profil Optik og hør mere. 
 

Produkter der giver et bedre syn under vandet

Der findes et væld af forskellige svømmebriller, dykkermasker, kontaktlinser og lignende, der kan sikre dig en god oplevelse under vandet. Derfor er det vigtigt at købe netop det produkt, der virker bedst for dig. Du skal derfor have klarhed over, hvor mange penge du vil bruge på produktet, hvad dit syn har brug for, samt i hvilke sammenhæng du skal bruge produktet.  

Optiske svømmebriller

Du kan bruge svømmebriller med styrkeglas til at erstatte dine kontaktlinser samt for at undgå besværet med briller i forbindelse med vand. En svømmebrille med styrke er derfor en optimal løsning til folk, der bruger briller eller kontaktlinser til dagligt og gerne vil nyde en tur under vandet. Svømmebriller med styrke er for all, og du kan købe dit næste par hos din lokale Profil Optik. Brillerne beskytter samtidig dine øjne mod solen med et tæt UV-filter og bibeholder det klare syn med antidug-funktionen. Med et par optiske svømmebriller sikres du en behagelig svømmetur og et fejlfrit syn under vandet.

Hydrotacs vandfaste glas

Hvis du ser godt på afstand, men synet svækkes, når ting kommer tættere på, så kan de vandfaste glas fra Hydrotac være noget for dig. De bløde glas fastgøres med varmt vand på indersiden af dine dykkerbriller (eller andre typer glas) og sikrer dig et klart syn under vandet.

De påklistrede glas efterlader ingen rester og spor af hverken klæbemiddel eller snavs, og kan let fjernes og genbruges efterfølgende.  Hos Profil Optik anbefaler vi, at du vælger glassene med en synskorrektion på 0,5+ mere, end hvad du normalt bruger i styrke i forbindelse med brilleglas og linser. Hvis du er i tvivl om, hvilken styrke dine dykkerglas skal have, er du altid velkommen til at kontakte os eller smutte forbi din lokale Profil Optik, og få en godt råd med på vejen.

Bløde kontaktlinser

Hvis du døjer med enten nærsynethed eller langsynethed, og ikke føler dig komfortabel med optiske svømmebriller, så kan du vælge at benytte kontaktlinser i forbindelse med din svømmetur. Kontaktlinser og dykning kan nemlig godt kombineres – men det kræver, at du bruger bløde kontaktlinser. De bløde linser laver nemlig ikke dekompressionsskader på hornhinden, som mange hårdere kontaktlinser kan risikere at gøre. Dog er det vigtigt at være bevidst om risikoen for en hornhinde-infektioner ved brug af kontaktlinser under vand, eller muligheden for at linsen mistes. Du kan dog reducere begge risici ved samtidig at bruge en god og veltilpasset dykker- eller svømmebriller sammen med de bløde kontaktlinser. Linserne fås som både endags-linser eller 14-dags-linser.