Populære søgninger
kvinde med skibriller

Find de bedste skibriller til dig — sådan vælger du det helt rigtige par

Er du i tvivl om, hvilke skibriller er de helt rette for dig, og hvorvidt det skal være skigoggles eller sportsbriller? Det kan også være, at du har spørgsmål såsom: “Hvilken farve skal glassene have?” eller “bør jeg vælge polariserede glas?” For at få den bedste oplevelse, når du løber langrend eller slalom, er det vigtigt at have ordentligt udstyr. I denne guide kan du få hjælp til at vælge de helt rigtige skibriller, så du kan få mest muligt ud af din skiferie.

Skibriller til forskellige sportsgrene

Hos Profil Optik finder du et bredt udvalg af gode skibriller til langrend, slalom og snowboard. Med populære mærker som OakleyBlizRIGELAdidasScott og Zeal Optics har du gode muligheder for at finde de bedste skibriller til dig. Køb nemt online — med hurtig levering og hele 30 dages ombytningsret.

Få skibriller med styrke hos Profil Optik

Lad dig ikke begrænse af sløret syn på pisten. Hos Profil Optik tilbyder vi skibriller med styrke, så du kan slå dig løs i sneen uden begrænsninger. Besøg din lokale Profil Optik-butik, så hjælper vi dig med at finde et par skibriller med en passende styrke — også hvis du har brug for flerstyrkeglas eller har en bygningsfejl. 

Forskelligt vejr — forskellige glas

Det er vigtigt at have et godt udsyn, når du står på ski eller snowboard. Farven på dine skibrillers glas spiller en stor rolle her og påvirker, hvordan du opfatter kontraster, skygger og andre nuancer i omgivelserne. Hvad mange dog ikke er klar over er, at vejrforholdene har betydning for, hvilken farve glas der er bedst egnet i situationen.

  • Klart vejr: Overvej mørkere glas, der dæmper lyset ligesom en solbrille.

  • Overskyet: Overvej orangegult glas, hvilket fremhæver kontrasterne i omgivelserne.

Skarpt sollys: Overvej skibriller med polariserede glas for at gøre det visuelle indtryk skarpere.

Skibriller til langrend

Skibriller til langrend beskytter dine øjne mod sne, grene, stave og solen, når du er ude på løjpen. De minder meget om dem, man bruger til cykling, og vi anbefaler et sportsstel med udskiftelige glas, så du kan skifte farve på glassene alt efter vejret.

Mærket Bliz laver skibriller til kvinder, mænd og juniorer i forskellige størrelser. Dermed kan du nemt finde den skibrille, der passer dig bedst. Bliz har også en særlig Smallface-model, der passer til dem med små ansigter, og som du for eksempel kan få som et hybridstel i farver såsom mat sort og pink.

Skibriller med buede glas er gode til at sikre dig et bredt udsyn. Her har blandt andet Oakley, Bliz og RIGEL gode skibriller med buede glas, såsom Oakley Radar-modellen.

Når du står på ski, udsættes du for op til 50% mere UV-stråling fra solen end ellers. Samtidig reflekteres størstedelen af solens stråler i sneen, hvilket kan være ganske hårdt for dine og især børnenes øjne. For at skåne dine øjne er det godt at have glas i den rigtige farve, og her tilbyder vi mange forskellige valgmuligheder. Hele vores sortiment af skibriller hos Profil Optik har desuden UV-beskyttelse i glassene.

  • Tip: Hvis du vil undgå dug, skal du ikke skubbe skibrillerne op på panden, når du tager en pause — det får stellet til at strække sig og kan risikere at gå i stykker. Skub dem i stedet frem på næsen for at få ventilation.

Find vores udvalg af skibriller til langrend her

Skibriller til snowboard

Når du står på snowboard eller slalomski, kan du med fordel bruge skibriller med større glas og en stram strop omkring hjelmen — de såkaldte skigoggles. Blandt andet har Adidas, Bliz og Chimi skigoggles i flere forskellige modeller, heriblandt en klassisk model i sort eller et mere futuristisk design såsom skigoggles uden kant.

Med skigoggles kan du også have dine almindelige briller på indenunder, såkaldte OTG-briller (over the glasses). 

Skigoggles er ideelle, hvis du står på snowboard eller alpinski flere uger om året eller kører ned ad bakke på ekstremt kolde steder. Almindelige skibriller fungerer også, især hvis du ikke står på ski så ofte — og du kan også bruge dem til en række andre sportsgrene. 

Skibriller eller skigoggles med et bredt synsfelt er en god idé, da det kan gå rigtig stærkt ned ad bakke. Hvis du har et bredt synsfelt i dine goggles, er det nemmere for dig at orientere dig, så du bedre kan undgå farer og også nyde udsigten mere. Der er forskellige farver brilleglas at vælge imellem, for eksempel orange, grå eller blå. Længere nede på siden kan du læse mere om, hvilke farver der er mest velegnede til forholdene. 

Hvis du er på udkig efter helt dugfrie skibriller, kan de være svære at finde. Men du kan forebygge dug ved at rengøre dem grundigt og bruge antidugprodukter. 

Se vores udvalg af snowboardbriller

Skibriller til alpint skiløb

Hvis du vil stå på ski ned ad bakke, er det en god idé at investere i et par goggles eller sportsbriller til alpint skiløb. Goggles, også kendt som slalombriller, er større og beskytter dig bedre, når du kører med høj hastighed og står på ski på kolde steder. Du kan få dem med forskellige farvede brilleglas, så dine øjne bedre kan tilpasse sig forskellige typer lys. Du kan læse mere om dette længere nede.

Hvis du ikke kører slalom så ofte, og hvor det ikke er bidende koldt, kan du i stedet bruge sportsbriller, der er tilpasset til skiløb. Alle skibriller hos Profil Optik har indbygget UV-beskyttelse, så du kan beskytte dine øjne mod solen.

  • Tip: For at undgå dug på dine skigoggles bør du sørge for at lade luft trænge ind, når du holder stille. Alternativt kan du bruge et antidugprodukt.

Se alle vores skibriller og goggles til alpint skiløb

Skibriller med forskellige farver glas

Du kan naturligvis få skibriller med glas i forskellige farver hos Profil Optik. De mest almindelige farver på skibriller er rød, orange, gul og pink. Disse glasfarver fungerer under de fleste forhold. Du kan læse mere om de forskellige farvevarianter lige

Orange glas:  Orange brilleglas fungerer godt på pisterne under alle vejrforhold, lige fra stærkt sollys til disede forhold og dårlig sigtbarhed. Der er med andre ord den mest alsidige af alle farver brilleglas til skibriller

Brune glas: Brune skibrilleglas har samme effekt som gule. De er dog lidt mørkere og dæmper derfor solens stråler bedre. Mange kan bedst lide brune glas på grund af de fremhævede kontraster og den flotte glød, omgivelserne vises i.

Blå glas: Blå glas er ligesom gule glas oplagte til dage med overskyet vejr og dårlig sigtbarhed. 

Blå spejlglas: Blåt spejlglas reflekterer det blå lys, og kombineret med en kontrastfarve oplever mange, at omgivelserne bliver klarere og mere behagelige at se på, når de står på ski.

Grå glas: Når solen står højt på himlen, foretrækker mange også skibriller med grå glas. De er mere farveneutrale, og kontrasterne er mere naturlige.

Den rette farve glas er i høj grad også en personlig præference. Hvis du er i tvivl om hvilken farve du skal vælge og ønsker vejledning, så kig forbi din lokale Profil Optik.