Fluer for øjnene


Hvis dit synsfelt langsomt får selskab af sorte prikker, der nærmest kan minde om små, sorte fluer, så er der oftest ingen grund til bekymring. Men hvis de sorte fluer til gengæld opstår pludseligt og bliver ledsaget af korte lysglimt, der minder om lyn, så kan det være tegn på nethindeløsning - og så er det en god ide at komme afsted øjenlægen.

Flimmer for øjnene: Øjensygdom eller alderstegn?

Når du begynder at lægge mærke til små urenheder i synsfeltet, der mest af alt minder om små, svævende insekter, så kan det normalvis skyldes to ting: Nethindeløsning eller aldersbetinget katarakt, også kaldet grå stær. En af de mest markante forskelle er, at en nethindeløsning kan komme pludseligt og give lysglimt i synsfeltet, mens grå stær oftest udvikles roligt over tid. 

Hos øjenlægen kan du få konstateret nethindeløsning eller katarakt. Katarakt, også kendt som grå stær, er den harmløse udgave, som blot er et udtryk for aldersforandringer i øjet.  Du kan dog sagtens blive opereret for katarakt. Tilstanden kan nemlig  virke ubehagelig, da de sorte prikker kan sløre og genere synsfeltet. Nethindeløsning er en mere uopsættelig tilstand, hvor du skal opereres hurtigst muligt.

Hvis du derfor oplever fluer, flimmer for øjnene, sløret syn eller lysglimt, så kan du altid kontakte din lokale optiker her eller ringe til din øjenlæge. Vi er her for dig og dit syns skyld.

Optiker eller øjenlæge?

Der er forskel på en optiker og en øjenlæge, og derfor er det ikke uvæsentligt, hvem du vælger at besøge først

Læs Guiden her

Besøg en af vores butikker. Find den nærmeste her.

Besøg en af vores butikker. Find den nærmeste her.