Filtre

Øjendråber til alle slags øjne


Der findes mange forskellige typer af øjendråber. Både til irriterede, til røde øjne, til tørre øjne og til øjne, der er trætte efter mange timers arbejde bag skærmen. Hos Profil Optik finder du lige præcis de øjendråber, der afhjælper dit problem, ligesom du får professionel rådgivning fra autoriserede optikere, hvis du har brug for det. Bestil her fra siden, eller besøg din lokale Profil Optik, hvor du kan købe dine øjendråber allerede i dag.

 1. Blink contacts 10 ml
  Blink contacts
  10 ml
  kr. 99
 2. EvoTears Øjendråber 3 ml
  EvoTears
  Øjendråber 3 ml
  kr. 239
 3. EyeQ Comfort Solution Pump Bottle 10 ml
  EyeQ Comfort Solution
  Pump Bottle 10 ml
  kr. 139
 4. EyeQ Comfort Solution Squeeze bottle 10 ml
  EyeQ Comfort Solution
  Squeeze bottle 10 ml
  kr. 139
 5. Hylo-Care Smørende øjendråber 10 ml
  Hylo-Care
  Smørende øjendråber 10 ml
  kr. 169
 6. Hylo-Comod Smørende øjendråber 10 ml
  Hylo-Comod
  Smørende øjendråber 10 ml
  kr. 179
 7. Hylo-Gel Smørende øjendråber 10 ml
  Hylo-Gel
  Smørende øjendråber 10 ml
  kr. 179
 8. Thealoz Duo Gel Øjendråber 30 stk
  Thealoz Duo Gel
  Øjendråber 30 stk
  kr. 139

Der findes mange daglige øjengener, som kan løses med det rigtige valg af øjendråber. Det gælder alt lige fra irriterede og tørre øjne til forskellige former for røde øjne.

De fleste øjenirritationer skyldes irritation eller andre problemer med øjets overflade. Det kan give udslag i meget forskelligartede irritationer i øjnene, lige fra pludseligt tåreflåd eller puds i øjet til tørre fornemmelser og deciderede røde øjne. Du kan også opleve følelsen af at have grus i øjnene, eller træthed og lyst til at lukke øjnene hele tiden. Alle irritationer og påvirkninger sker, fordi dine øjne har brug for fugt.

Optræder mere hyppigt med alderen

Frekvensen på denne slags øjengener optrappes med alderen. Således bliver det anslået, at omkring 25 procent af den voksne befolkning over 50 år løbende døjer med forskellige former for øjenirritationer. 

Men selvom irritationerne tager til med alderen, har det heldigvis sjældent nogen varig indflydelse på kvaliteten af synet. Så selvom det føles som om, at dine øjne er fulde af grus, eller der optræder en smule puds i øjnene, vil det oftest kunne blive løst med et rigtigt valg af øjendråber.

Det afhænger også af dit arbejde

Frekvensen af øjenirritationen afhænger naturligvis også af, hvor belastende dit arbejde er for øjnene. Sidder du mange timer hver dag bag en skærm, eller kræver dit arbejde stor visuel præcision eller koncentration, har du en større risiko for at udvikle nogle af de nævnte symptomer.

Den egentlige årsag til symptomerne kan være svær at pege på helt præcist, for det kan stamme fra blandt andet øjenlåg, tårekanaler eller -kirtler, eller opstå i øjets slimhinde som følge af overbelastning.

Derfor vil den rigtige behandling oftest være at lindre problemet, da årsagen – som allerede nævnt – sjældent har nogen indflydelse på hverken øjets funktion eller synsevne.

Komfortøjendråber – et universalmiddel til irriterede øjne

Døjer du tit med irriterede, tørre eller ømme øjne, kan de såkaldte komfortøjendråber oftest give en øjeblikkelig lindring af irritationerne. Komfortøjendråberne kaldes også for kunstige tårer. For ligesom med tårer smører de øjnene, så der opstår en øjeblikkelig lindring og symptombehandling. Men nogen egentlig behandling af årsagen til problemet giver de ikke.

Komfortøjendråber fås både som tynde eller mere tyktflydende typer. Hvilken type, du bedst synes om, afhænger helt af dine personlige præferencer. Erfaringsmæssigt ved vi dog, at mange af vores kunder foretrækker den tyktflydende, mere geleagtige type. Den påvirker ikke synet særligt længe, når du drypper den i øjet, og så virker den lindrende i længere tid ad gangen.

Pas på med at dryppe for tit

Komfort-øjendråber er især gode at have stående, hvis du kun lejlighedsvis oplever problemer med tørre, ømme eller irriterede øjne. Så snart du har dryppet øjet, går der ikke længe, før du oplever en lindring af irritationen.

Bruger du øjendråberne mere regelmæssigt i længere tid, kan der i sjældne tilfælde opstå øjendråbe-allergi overfor det konserveringsmiddel, der anvendes i enkelte af øjendråberne. Sker dette, anbefaler vi, at du skifter til en type uden konserveringsmiddel. F.eks. de EyeQ Comfort-øjendråber, vi også sælger hos Profil Optik.

Vær opmærksom på disse irritationer

Selvom nogle former for øjenirritation sagtens kan give dig røde øjne, bør du dog altid reagere på det, hvis du sammen med de røde øjne oplever klistrende øjenlåg, kløe eller nedsat syn. Det kan være tegn på, at du er ved at få en behandlingskrævende øjenbetændelse, eller en anden mere alvorlig øjensygdom.

Oplever du dette, anbefaler vi derfor, at du straks kontakter enten din lokale optiker eller øjenlæge.

Øjendråber til kontaktlinser

Anvender du kontaktlinser, har du større risiko for at opleve nogle af de øjengener, der er omtalt ovenfor.

Sidder du f.eks. i en bil med blæseren tændt, eller i et lokale eller et fly med en kraftig aircondition, kan den kraftige luftstrøm får kontaktlinserne til at miste fugten, så øjet bliver irriteret. Det samme kan ske, hvis du går udendørs på en sommerdag med en let, varm brise.

Her kan særlige øjendråber til kontaktlinsebrugere eller komfortøjendråber lindre problemet. Begge typer hjælper med at genoprette fugtbalancen i øjet, og gør det mere behageligt at bære kontaktlinserne i hverdagen. 

Trætte øjne af skærmarbejde

Som sagt døjer mange med meget skærmarbejde af trætte, irriterede øjne. Det kan som allerede nævnt afhjælpes effektivt med komfortøjendråber.  

Men er du ikke vild med at skulle dryppe øjne, eller får du allergiske reaktioner på de øjendråber, du har valgt, kan nogle særlige briller til skærmbrug, der frafiltrerer blåt lys fra skærmen, også være en løsning. Den særlige bølgelængde af blåt lys er nemlig med til at trætte øjet unødigt, ligesom det kan øge risikoen for en række alvorlige øjensygdomme. 

Endelig kan blåt lys fra skærmen gøre det svært at falde i søvn om natten, fordi det rykker ved vores døgnrytme. Det snyder simpelthen hjernen til at tro, at det er midt på dagen, og så vil hjerne ikke, at vi skal sove.

Så får du trætte øjne af dit skærmarbejde, kan denne slags briller være en endnu bedre løsning end øjendråber.

Køb øjendråber hos Profil Optik

Vælger du at købe øjendråber hos Profil Optik, kan du trække på den store erfaring om øjenirritationer og øjensygdomme, som vores autoriserede optikere har. Dermed er du sikker på, at du får fundet de rigtige øjendråber til de symptomer, du oplever. Samt at symptomerne ikke skyldes øjenbetændelse, allergier eller endnu mere alvorlige øjensygdomme.

Har du brug for rådgivning omkring det mest trygge og bedste valg af øjendråber til hverdagen, skal du lægge vejen forbi den lokale Profil Optik-butik

Ved du allerede, hvad du har brug for, kan du bestille dine øjendråber online med gratis levering. Har vi varerne på lager, og bestiller du inden kl. 15, sendes øjendråberne samme dag.

Så kan du hurtigt blive af med din øjenirritation, så du får mere overskud i hverdagen.