Populære søgninger

Hvilke solbriller passer til mig?

Du har sikkert tænkt over hvilke solbriller, der passer allerbedst til netop dig. Og hvis du skal til at købe nye solbriller, så er det også godt at overveje. Stel og farver kan nemlig på forskellig vis understrege dine individuelle træk. Profil Optik gennemgår derfor modeller, der passer til de forskellige ansigtsformer - fra smalle og aflange til runde og kurvede. Læs mere her.

mand med solbriller

Solbriller til det runde ansigt

Har du et rundt ansigt? Så bør du vælge et par rektangulære solbriller - også kaldet firkantede solbriller. Et par solbriller, der er bredere end dit ansigt, giver nemlig mere balance og får ansigtet til at se længere ud. 

Ray-Ban Wayfarer er her et godt valg for dig, der leder efter alsidige stel, som bare fungerer. Du bør til gengæld undgå runde solbriller, da de blot gør dit runde ansigt mere cirkelformet. Hold dig derfor til de smarte rektangulære pilotbriller med afrundede kanter – det vil bringe dine bedste træk frem.

kvinde med solbriller

Solbriller til det aflange ansigt

Briller i oversize og store solbriller passer perfekt til dig med et aflangt ansigt. De giver dit ansigt bredde, hvilket afbalancerer din ansigtsform. 


Her passer det aflange ansigt blandt andet smukt sammen med pilotformede solbriller, såsom Ray-Ban Aviator. Du kan også med fordel prøve et par store eller markerede stel, der skaber en flot kontrast til den lange ansigtsform.

mand med solbriller

Solbriller til det firkantede ansigt

Har du et firkantet ansigt? Så bør du vælge solbriller, der bløder dit ansigt op. For at skabe den bedste symmetri i ansigtet, skal du derfor vælge runde eller ovale solbriller. Det kan blandt andet være solbriller inspireret af 60erne, cat eyes eller sommerfuglformede solbriller.

Til gengæld bør du gå en stor bue udenom de mere kantede solbriller, da de oftest får dit ansigt til at se mere hårdt ud.

mand med solbriller

Solbriller til det ovale ansigt

Hvis du har en oval ansigtsform, kan du prise dig lykkelig – dit ansigt passer nemlig til de fleste solbriller. Benyt derfor lejligheden til at eksperimentere med de mange forskellige stel, så du kan finde ud af hvilke, der lige præcis falder i din smag. 

Skal du vil have et tip, så husk på, at kvinder og mænd med oval ansigtsform ser ekstra godt ud med rektangulære stel. Især hvis solbrillen har en tydeligt markeret bue over øjnene.

kvinde med solbriller

Solbriller til det hjerteformede ansigt

Rektangulære, ovale og cat eye solbriller fungerer usædvanligt godt til hjerteformede ansigter. Hvis du gerne vil have din kæbe til at se lidt bredere ud, så kan du overveje stel, der understreger dine kindben. Her skal du gerne vælge et par, hvor den nedre stelkant starter ved kindbenene. 

Mange kvinder med hjerteformede ansigter kan med fordel holde sig til de feminine cat eye solbriller. Imens bør mænd med et hjerteformet ansigt prøve ovale solbriller. Det giver den flotteste ansigtsstruktur.

To ekstra tips

  1. Besøg en af vores butikker, og bed personalet om rådgivning. Nogle gange er det dejligt at have et par ekstra øjne med, når du skal vælge solbriller.

  2. Hvis du har behov for det, så vælg solbriller med styrke. Hos Profil Optik tilbyder vi at slibe glasset i de fleste solbriller, så de passer til din nøjagtige synsstyrke.

 

Læs mere

• Solbriller uden styrke

• Hvilke briller passer til din ansigtsform?

 

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.