Hvilke briller passer til din ansigtsform?


  1. Hvilke briller passer til din ansigtsform
  2. Hvilke briller passer til din ansigtsform
  3. Hvilke briller passer til din ansigtsform

Runde briller, pilotstel eller cat eye? Der findes masser af forskellige former og stile på brillestel, og det kan være svært at vide, hvilke der passer dig bedst. Din ansigtsform kan være en ledetråd til at vælge det rette stel. Her får du tips til, hvilke briller der passer til netop din ansigtsform, uanset om du skal købe briller med eller uden styrke eller solbriller.

Briller til rundt ansigt

 

 

Rundt ansigt – Markerede brillestel

En rund ansigtsform har bløde former og er cirka lige så bredt som langt. Briller med mere markerede kanter passer godt til dit ansigt. Prøv mere rektangulære stel eller briller med en firkantet og skarp form, så der skabes mere kontrast til din bløde ansigtsform.

Briller til firkantet ansigt

 

 

Firkantet ansigt – Runde briller 

Markeret kæbe, bred pande og tydelige kindben? Så hører du til den gruppe, der har en firkantet ansigtsform. Her kan de runde former bløde ansigtet op. Prøv briller, der er blødere i formen, runde, ovale eller cat eye-formede, og som følger øjenbrynene

Briller til ovalt ansigt

 

 

Ovalt ansigt – Alle typer brillestel

Hverken rundt eller firkantet? Hvis du har kæber, der er smallere end panden, samt høje kindben, så har du sandsynligvis en oval ansigtsform. Denne type ansigtsform har egentlig ikke nogen begrænsninger, når det kommer til brillernes form. Så benyt lejligheden til at eksperimentere og måske prøve briller med en bred ramme - eller måske sommerfugleformede briller?

Briller til hjerteformet ansigt

 

 

Hjerteformet ansigt – Firkantede briller

Et hjerteformet ansigt har bløde kurver, er bredest ved kinderne og bliver gradvist smallere mod hagen. Med sådan en form bør du kigge efter et firkantet brillestel med en afrundet nederste del. Brillestel med en markeret ramme kan blive for meget til dig, så prøv gerne briller med en mindre tydelig ramme, så dit ansigt fremhæves. Også ovale og cat eye-formede briller passer til dig med hjerteformet ansigt.

Briller til dråbeformet ansigt

 

Dråbeformet ansigt – Markante briller

Du er smallere over panden og bliver gradvist bredere. Med et dråbeformet ansigt vil stel, der er mere markante øverst og mindre markante nederst, klæde dig.  Både briller uden ramme og med mørk øverst og lysere på undersiden, vil balancere din ansigtsform.

briller til omvendt dråbeformet ansigt

 

 

Omvendt dråbeform – Cat eye briller

Din form er som en omvendt dråbe, hvor panden er den bredeste del, mens hagen er smallere. Hvis du har sådan en ansigtsform, bør du kigge efter former, der trækker fokus udad og opad. For eksempel kan du blive inspireret af katteøjebriller inspireret af 50'erne og 60'erne, den såkaldte cat eye-form.

 

Aflangt ansigt – Pilotstel

Har du et smallere ansigt, der er lidt længere og med høje kindben og høj pande? For at skabe balance kan du prøve et større brillestel, måske et pilotstel eller et større firkantet stel. For at skabe balance kan du også prøve briller med større glas og et mere markeret stel.

 

 

  1. Book Synsprøve

Book Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avancerede teknologi og udstyr til vores synstests og synsprøver.

Bestil tid

Briller til alle dine behov

Med Lifestyle fra Profil Optik vælger du briller til alle dine behov. Vi tjekker dine øjne hvert år – og har du brug for ændret styrke i dine glas, følger det også med.

Læs mere