Børnebriller


Vores syn er en gave fra fødslen, og det skal helst holde hele livet

Vores syn er en gave fra fødslen, og det skal helst holde hele livet. Imidlertid kan synsproblemer opstå allerede fra barnsben - og de bliver kun værre, hvis der ikke gribes ind i tide med forebyggende behandling. Heldigvis kan et par børnebriller i god kvalitet være med til at sikre, at dit barns øjne holder sig raske og udvikler sig optimalt frem til teenageårene.

Hos Profil Optik har vi fokus på at hjælpe forældre med at finde den løsning, der er behov for, når barnet har brug for sine første briller. Vi har et bredt udvalg af smarte børnebriller til både små og store størrelser, som er både flotte og funktionelle – for heldigvis kan man sagtens være lige så sej som de andre børn, selvom man skal have briller på i skolen eller børnehaven.

Børnebriller, der kan holde til liv og leg

Umiddelbart kan briller og børn måske virke som en kombination, der er dømt til at gå galt. Skrøbelige stel og knusbare glas egner sig trods alt sjældent til fangeleg, kolbøtter, klatrestativer, fodboldkampe, trampoliner og alle de andre hæsblæsende aktiviteter, som små vildbasser elsker at kaste sig ud i. Heldigvis er udviklingen kommet rigtig langt på relativt få år, og derfor kan du i dag købe superstærke børnebriller, der er mere robuste og fleksible end nogensinde før.

Hos Profil Optik finder du børnebriller, der egner sig til et aktivt liv i både børnehave, skole og fritid. Find din nærmeste butik og kom forbi til en demonstration – vi tør næsten love, at du ikke vil tro dine egne øjne.

Gode råd til valg af børnebriller

Det er naturligvis ikke kun dig som forælder, der skal være tilfreds, når de rigtige børnebriller skal findes. Tværtimod er det vigtigt, at dit barn også får lov til at være en del af processen – jo gladere barnet er for brillerne, jo større er sandsynligheden nemlig også for, at han eller hun hurtigt vil vænne sig til at have dem på. Lad derfor dit barn prøve flere forskellige udvalgte børnebriller hos én af vores dygtige optikere, så I sammen kan vælge, hvilket par, der er flottest.

Derudover er det en god idé at skele til følgende råd:

 • Vælg et brillestel, der er let, men også fleksibelt og robust.

 • Vær opmærksom på, at børnebrillerne er nikkelfrie og allergivenlige.

 • Vælg glas, som er meget brudsikkert og svært at ridse – for eksempel hærdet plastglas.

 • Vælg glas, der er antirefleksbehandlede, så dit barn ikke irriteres af spejlinger.

Det behøver ikke nødvendigvis være en udfordring at vænne dit barn til at gå med briller. Det kan dog kræve en smule tålmodighed og en pædagogisk tilgang – ikke mindst, når barnet skal lære, hvordan man bedst passer på sine briller, holde dem rene, lægger dem væk i etuiet, når man skal sove og lignende.

Tegn på, at dit barn har brug for briller

Synsproblemer udvikler sig ofte langsomt og kan derfor være svære at opdage, ikke mindst hos børn. Imidlertid er der nogle bestemte tegn på, at dit barn kan have brug for briller, som du bør være særligt opmærksom på. Hvis dit barn klager over læsningsbesvær og problemer med at fokusere på bogstaverne, kan det for eksempel være et tegn på dårligt samsyn – det vil sige, at øjnene ikke kan finde ud af at arbejde sammen på optimal vis.

Der kan også være andre tegn på synsproblemer hos dit barn, som bør korrigeres med børnebriller. Hvis barnet blinker meget, holder skærme tæt på ansigtet, gnider sig meget i øjnene eller klager over irritation i øjnene og hovedpine, så er det en god idé at få synet tjekket. Endelig kan det være et tegn på synsproblemer, hvis dit barn har svært ved at koordinere sine bevægelser, taber ting eller snubler.

Har dit barn allerede fået briller, anbefaler vi, at I får tjekket synet hvert 2. år. Øjnene vokser ligesom resten af kroppen, og når for eksempel afstanden mellem pupillerne ændres, skal brillerne også tilpasses. 

Derfor skal du ikke vente med barnets første briller

Vidste du, at selvom et barns øjne udvikler sig fra første dag, så er det først fra cirka 4-5 måneder, at det får evnen til at fokusere og se farver? Mellem 4-6 måneder lærer barnet at koordinere øje og hånd, og i løbet af det første år kommer fornemmelsen af dybde, afstand og så videre. Faktisk udvikler barnets syn sig helt frem til teenageårene - herefter vil det som regel stabilisere sig. 

Jo tidligere, du opdager at dit barn trænger til briller, jo bedre er det for barnets udvikling. For at sikre, at øjnene udvikler sig på en sund og hensigtsmæssig måde, er det derfor vigtigt, at du ikke venter med børnebrillerne, hvis du bliver opmærksom på synsproblemer hos dit barn. Mange forældre kan måske ikke se meningen i at give små børn briller på, hvis de ellers virker glade og tilfredse, men synet kan kun udvikle sig optimalt, hvis billedet på nethinden er helt skarpt. 

Hos Profil Optik hjælper vi mange børn - også spædbørn under 1 år - med at få et godt syn. Ved at korrigere eventuelle synsproblemer tidligt med et par gode børnebriller, kan du undgå eller til en vis grad forebygge, at dit barn med tiden får synsnedsættelser, som ikke kan behandles. Husk, at vi desuden også sælger sportsbriller med styrke, så aktive børn kan passe på synet, imens de sparker til en fodbold eller dribler afsted på håndboldbanen.

Husk, at børn under 10 år skal til øjenlægen først

Loven siger, at børn under 10 år skal undersøges af en øjenlæge, før vi som optikere må udlevere børnebriller. Denne bekendtgørelse er en del af den lov om optikervirksomhed, som vi hos Profil Optik er forpligtet til at overholde.

Det er gratis at komme til øjenlægen i Danmark og kræver ikke henvisning. Når barnet er blevet undersøgt hos øjenlægen, kan I bagefter komme til os for at få taget synsprøve og bestille børnebriller. Det er dog altid en god idé at bestille tid til en synstest i forvejen, så I undgår ventetid. 

Børnebriller
 1. Lindberg Rim Lucas basic temple 85
  Lindberg
  Rim Lucas basic temple 85
  kr. 2.449
  Kids
 2. Ray-Ban RY Junior Vista 1531 3648 4616
  Ray-Ban
  RY Junior Vista 1531 3648 4616
  kr. 899
  Kids
 3. Ray-Ban RY Junior Vista 1531 3529 4816
  Ray-Ban
  RY Junior Vista 1531 3529 4816
  kr. 899
  Kids