Børnebriller


Vores syn er en gave fra fødslen, og det skal helst holde hele livet

Hos Profil Optik har vi fokus på at hjælpe forældre med at finde den løsning, der er behov for, når dit barn har brug for briller.

Børnebriller, der kan holde til noget
Hos Profil Optik finder du børnebriller, der kan holde til et aktivt liv i både børnehave, skole og fritid. Det betyder meget, at både glas og stel er robuste og kan klare mosten. F.eks. sælger vi børnebriller fra Eco Kids, der ud over at være lavet af 95% genbrugsmaterialer, er meget fleksible og derfor kan holde til lidt af hvert. Ja, vi vil næsten love, at du ikke tør tro dine egne øjne, når vi bøjer stængerne. Kom selv ind og prøv.

Tjek barnets syn hvert 2. år
Har dit barn fået briller, anbefaler vi, at I får tjekket synet hvert 2. år. Øjnene vokser ligesom resten af kroppen, og når f.eks. afstanden mellem pupillerne ændres, skal brillerne også tilpasses. Barnets øjne udvikler sig frem til teenageårene, hvorefter synet som regel stabiliserer sig. Vi hjælper mange børn, også spædbørn under 1 år, med at få et godt syn. Jo tidligere, du opdager at dit barn trænger til briller, jo bedre for barnets udvikling.

Børn under 10 år skal forbi øjenlægen, inden vi må bestille briller 
Loven siger, at børn under 10 år, som har brug for briller, skal undersøges af en øjenlæge, før vi som optikere må udlevere briller. Denne bekendtgørelse er en del af den lov om optikervirksomhed, som vi er forpligtet til at overholde.
”§4. Førstegangsudlevering af synshjælpemidler til børn under 10 år må kun ske efter forudgående lægeundersøgelse”.

Kort sagt betyder det, at hvis dit barn er under 10 år, når der er mistanke om brug for briller, så skal du bestille tid hos en øjenlæge, før du kommer til os for at få taget synsprøve og bestille briller. Det er gratis og kræver ikke henvisning at få en tid hos øjenlægen.

Vidste du …
Et barns øjne udvikler sig fra første dag, men det er først fra ca. 4-5 måneder, at barnet rent faktisk får evnen til at fokusere og se farver. Mellem 4-6 måneder lærer barnet at koordinere øje og hånd og i løbet af det første år kommer fornemmelsen af dybde, afstand osv. Barnets øjne udvikler sig frem til teenageårene. Herefter vil de som regel stabilisere sig.

Børnebriller
 1. Lindberg Rim Lucas basic temple 85
  Lindberg
  Rim Lucas basic temple 85
  kr. 2.449
  Kids
 2. Ray-Ban RY Junior Vista 1531 3648 4616
  Ray-Ban
  RY Junior Vista 1531 3648 4616
  kr. 899
  Kids
 3. Ray-Ban RY Junior Vista 1531 3529 4816
  Ray-Ban
  RY Junior Vista 1531 3529 4816
  kr. 899
  Kids