Populære søgninger
Kvinde tager kontaktlinser i

Sådan finder du kontaktlinser til dit budget

I denne artikel får du gode råd om, hvad du skal overveje, inden du tager til optikeren, så du kan få de bedste kontaktlinser for dig og din økonomi.

Der er mange forskellige kontaktlinser til mange forskellige priser. Nogle er lavet til dem, der er nærsynet og har bygningsfejl, mens andre er tilpasset glidende overgang. Derudover fås kontaktlinser med korte og lange brugsperioder. De forskellige valgmuligheder påvirker prisen, hvilket kan gøre det svært at navigere frem til den rette løsning. Netop derfor er det allerbedst at finde linser i samråd med optikeren, der kan tage højde for både dine behov og dit budget.  

Hvad skal du overveje, før du køber nye kontaktlinser? 

Der er kontaktlinser til alle styrker og behov. Derfor er det altid i samråd med en af vores optikere, at du finder de helt rigtige. Sammen vil I blandt andet taget udgangspunkt i:

  • Hvor ofte du vil bruge kontaktlinserne

  • Hvor ofte du vil skifte dine kontaktlinser

  • Hvor lang tid du har linserne på

  • Dine daglige aktiviteter, såsom træning

  • Om dine øjne er sarte eller let bliver tørre

Det er altid en optikers ansvar at finde den korrekte kontaktlinse ud fra dine behov. Netop derfor tager optikeren udgangspunkt i, at dine kontaktlinser skal føles behagelige, at de skal passe til din dagligdag, og at de skal afhjælpe de udfordringer, du har med dit syn. På den måde kan du få et skarpt syn uden at blive generet af linserne.

LÆS OGSÅ: Alt om kontaktlinser og livsstil

Hos Profil Optik anbefaler vi, at du får en synsprøve hos en optiker, så du kan blive rådgivet om, hvilken type kontaktlinser der passer til dit syn. Vi råder ikke til at bestille kontaktlinser online, med mindre du allerede har fået lavet en kontaktlinseudmåling hos en optiker og ved præcis, hvilke linser og styrker du skal have. Ellers får du ikke den rette vejledning i dine behov og de forskellige kontaktlinsetyper, der kan passe bedst dertil. 

Gode tips om kontaktlinser til dit budget

Dit valg af kontaktlinser har stor betydning for prisen. For eksempel kan prisen variere, alt efter om du vælger endagslinser eller månedslinser, om de er til bygningsfejl, og om de er med enkelt- eller flerstyrke. Kvaliteten kan også spille en stor rolle.

Hvis du skal bruge kontaktlinser hver dag, kan det være en økonomisk fordel for dig at købe kontaktlinser på abonnement. Det vil sige, at du betaler en fast pris hver måned for en række fordele – for eksempel at få nye linser, hvis styrken ændrer sig, og en gratis årlig kontaktlinsekontrol.

LÆS OGSÅ: Tips til tilvænning og tilpasning af kontaktlinser

Hvis du vil skære prisen så langt ned som muligt, er det altså bedst at holde dig til de månedlige betalinger gennem et kontaktlinseabonnement. Dels på grund af at kontaktlinseprisen er dyrere, hvis du køber linserne kontant, dels på grund af at du selv skal betale for en linsekontrol.

Det er væsentligt at få kontrolleret, hvor godt dine øjne har det, når du bruger kontaktlinser - for dit syn kan ændre sig. Derfor er det vigtigt med en årlig synsprøve hos en optiker. Og har du ikke et kontaktlinseabonnement, er kontrollen altså en ekstra udgift, du skal have med i dit budget. 

Få et abonnement uden forpligtelser

Hos Profil Optik kan du købe månedslinser fra 148 kr. pr. måned eller endagslinser fra 198 kr. pr. måned. Med i abonnementet er blandt andet en årlig kontaktlinsekontrol (til en værdi af 298 kroner), hvor du får undersøgt din styrke og øjnenes sundhedstilstand. Derudover er der fri fragt, når du får leveret dine linser.

For at tegne et linseabonnement skal du blot møde op i en af vores butikker og få en undersøgelse af dine øjne. På den måde kan vi hjælpe dig med at korrigere synet korrekt, og du får automatisk sendt behagelige linser, der passer til dig.

Der er ingen forpligtelser i vores abonnenter. Du kan altså opsige til enhver tid, og du kan nemt udskyde eller sætte linseabonnementet på pause.

Vi tager udgangspunkt i dine behov

Hos Profil Optik tilbyder vi forskellige typer kontaktlinser til alle behov og i en prisklasse, der passer til dit budget. Desuden kan vi tilpasse kontaktlinser til den styrke, lige netop du har brug for. Det vil sige, at du kan få et skarpt syn på alle afstande. 

For eksempel har vi toriske kontaktlinser til dig med bygningsfejl i det ene øje eller i begge øjne. Bruger du brilleglas med glidende overgang, kan vores multifokale kontaktlinser være en god løsning. Det er uanset, om du er nærsynet eller langsynet, og om du er barn, ung eller voksen.

Book tid til synsprøve her. Sammen med en af vores dygtige optikere får du vejledning i, hvilken type kontaktlinse der passer til dig og din livsstil.

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.

Spørgsmål og svar

Prisen på kontaktlinser varierer, alt efter hvilke egenskaber linserne skal have, og om du køber dem med eller uden abonnement. Hos Profil Optik har vi månedslinser fra 148 kr. pr. måned eller endagslinser fra 198 kr. pr. måned.

For at vælge de rigtige typer kontaktlinser til dit budget, skal du have hjælp af en af vores optikere. Optikeren undersøger, hvordan dit syn er og rådgiver i, om det bedst kan betale sig at købe endagslinser eller månedslinser - alt ud fra dine behov og hvor mange dage om måneden du ønsker at bruge linserne.