Populære søgninger
Barn tager kontaktlinser i

Undgå myter om alder og kontaktlinser

Dog er der nogle forholdsregler og anbefalinger, som du bør kende, før du eller dit barn bruger dem. Læs mere om alder og kontaktlinser i denne artikel.

Har du en idé om, at børn ikke må bruge kontaktlinser? Eller måske tror du, at du er blevet for gammel til at bruge linser? Det er i princippet forkert. Der er nemlig ingen begrænsning for, hvem der må bruge kontaktlinser. Det gælder for både børn, unge, voksne og ældre.

Både børn og voksne må bruge kontaktlinser 

Alder er ikke et problem, når du skal bruge kontaktlinser. Faktisk er der millioner af mennesker i alle aldre, der bruger kontaktlinser, så der er helt sikkert også en løsning, der passer til dig – det er uanset om du er 12 år eller lige er rundet 80.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du kontaktlinser korrekt

Det vigtigste er, at alle instruktioner om korrekt anvendelse og daglig pleje bliver overholdt. Kan du eller dit barn det, er det i princippet ikke et problem at bruge kontaktlinser. Er barnet under 10 år, og har han eller hun ikke briller i forvejen, skal styrken tjekkes af en øjenlæge, første gang når barnet er under 10 år.

5 tegn på, at dit barn er klar til at bruge linser

Må børn bruge kontaktlinser? Det er et spørgsmål, som flere forældre formentlig stiller sig selv. Og svaret er enkelt: Ja. Kontaktlinser er helt ufarlige, også for børn. Dog skal det enkelte barn selv kunne tage kontaktlinserne korrekt i og ud.

Er du i tvivl, om junior er moden nok til at bruge kontaktlinser, så er der nogle spørgsmål, du kan stille dig selv:

  • Husker dit barn selv at børste tænder morgen og aften?

  • Vasker dit barn altid hænder efter toiletbesøg?

  • Sørger dit barn selv for at lave sine lektier?

  • Er dit barn motiveret til at anvende kontaktlinser?

  • Bruger dit barn i forvejen briller og er god til at passe på dem?

Kan du svare ja til de fleste af ovenstående spørgsmål, er dit barn højst sandsynligt parat til at bruge kontaktlinser. I sidste ende er det barnets motivation og evne til at følge en fast rutine, der ofte er den vigtigste faktor for, om barnet bør få linser.

Er du for gammel til at bruge linser?

Mange tror fejlagtigt, at voksne og ældre ikke kan bruge kontaktlinser, hvis de ikke har gjort det tidligere. Men det er en myte. Alder er faktisk ikke en hindring for at bruge kontaktlinser - så længe personen kan håndtere dem korrekt og selvstændigt. Kontaktlinserne hos Profil Optik breder sig over et væld af komfortable løsninger, der kan imødekomme synsbehov på tværs af aldersgrupper - også for dem over 50 år.

Hvilke slags kontaktlinser kan du få? 

Hos Profil Optik finder du forskellige slags kontaktlinser til alle behov og aldre. I samråd med optikeren finder du ud af, hvilken slags kontaktlinse der passer til dine behov.

For eksempel kan du bruge den samme linse i op til 30 dage eller skifte til et nyt par hver dag. Derudover tilbyder vi tre typer kontaktlinser:

  • Sfæriske kontaktlinser: Er du langsynet eller nærsynet, vil disse linser dække dine grundlæggende synsbehov.

  • Multifokale kontaktlinser: Har du brug for forskellige styrker på afstand og nær kan multifokale kontaktlinser dække dine synsbehov.

  • Toriske kontaktlinser: Har du bygningsfejl (astigmatisme), er disse linser udviklet til at korrigere dette.

LÆS OGSÅ: Bliv godt introduceret til kontaktlinser

Men det hele starter ved besøget hos optikeren. Her får du en synsprøve, hvor du i samråd med optikeren finder frem til den rigtige type af linser for dig. Efterfølgende får du lavet løbende kontroller, så optikeren kan fange eventuelle synsproblemer, der ændrer sig, eller andre forandringer i øjet.

Slip for duggede og ødelagte briller

Der er mange fordele ved kontaktlinser som supplement til eller i stedet for at bruge briller. For eksempel kan du få et bredere synsområde, og du slipper for duggede briller, når det regner

LÆS OGSÅ: Kontaktlinser til en aktiv livsstil

Mange børn og voksne kan også lide at dyrke sport, hvor briller i mange tilfælde ikke er en praktisk løsning. Ofte vil et par briller være i vejen, så man tager dem af. Og beholder du dine briller på, kan de let gå i stykker - hvilket betyder reparation eller et helt sæt nye briller.

Bliv vejledt af erfarne optikere

Det kræver øvelse og tålmodighed at sætte linserne rigtigt i og tage dem ud igen. Men det er heldigvis ikke ubehageligt eller farligt. Faktisk kan børn såvel som ældre lære at sætte kontaktlinser i, og bruger man de rigtige slags, kan man slet ikke mærke dem.

Hos din lokale Profil Optik kan du få undersøgt øjnene og blive rådgivet i, om kontaktlinser er en god løsning for dig. Vi undersøger blandt andet dine øjnes styrke. Derudover ser vi på deres sundhedstilstand og tårefilm, så vi ud fra et helhedsbillede kan rådgive dig om, hvilke kontaktlinser, der passer til dig.

Book en synsprøve i dag.

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.

Spørgsmål og svar

Alle kan bruge kontaktlinser – hvad end du er 12 år eller 80 år. Derfor er der som sådan ikke nogen grænse for, hvor gammel man skal være for at få kontaktlinser. Det er dog et krav, at du selv kan tage kontaktlinserne korrekt i og ud. Alle børn under 10 år, der ikke har briller i forvejen, skal have styrken tjekket af en øjenlæge, før de må få kontaktlinser.​

Som udgangspunkt kan du ikke være for gammel til at bruge kontaktlinser. Så længe du selv kan åbne pakken med kontaktlinser og sætte linserne i øjnene og tage dem ud igen, er det en mulighed. Oplever du problemer med kontaktlinserne, anbefaler vi en kontaktlinsekontrol hos din optiker.