Populære søgninger
kvinde med briller

Overanstrengte øjne?

Endeløse timer foran skærmen på jobbet eller i skolen - og så lige nogle timer hjemme på telefonen eller Ipad'en, for at holde sig opdateret på dagens Facebook og Instragram feeds. Lyder det bekendt?

Hverdagen foran en skærm giver ofte hovedpine og træthed. Når man sidder ved en skærm, blinker man mindre end normalt. Øjnene bliver tørre, begynder at svie og kan føles grusede, siger Lina Broholm, optiker hos Profil Optik.

Vi har rigtig mange, som kommer til os, for at få hjælp til aflastning af deres overanstrengte øjne. Det er især folk, som sidder ved en skærm mange timer om dagen. Men jeg har også lagt mærke til, at dem, der kommer med disse udfordringer, bliver yngre og yngre, siger hun.

NÆRSYNHED HOS BØRN og unge er steget, blandt andet fordi de ikke er ude og lege lige så meget som førhen. I stedet havner blikket ofte på pc’en, telefonen eller Ipad’en. – Øjet er skabt til, at der ofte skiftes mellem lange og korte afstande, men når man ofte og længe fokuserer på tæt hold, kan musklen i øjet få en krampe. Når man så ser op, oplever man, at synet på afstand er dårligere - en såkaldt falsk nærsynethed, siger Lina Broholm.

I DEN DIGITALE HVERDAG er der brug for pauser, så øjet får mulighed for at 'nulstille' sig.  Det gør man for eksempel ved at gå en tur, hvor øjnene får lov at se på alle afstande. Men det er også vigtigt med korrekt tilpassede briller. – At have de rigtige glas er super vigtigt. Du tager solbriller på udenfor, fordi de har glas, som er beregnet til at filtrere solens skadelige stråler væk. På samme måde findes der brilleglas, der aflaster øjet på tæt hold og desuden selektivt bortfiltrerer noget af det blå lys, som vi udsættes for både naturligt og fra skærme.

"VORES BANEBRYDENDE GLAS fra Essilor, Eyezen, giver aflastning på flere måder: De fungerer til at se langt med, men har også en usynlig, indbygget læsedel til nær hold, så øjnene bedre slapper af. Glassene filtrerer samtidig selektivt noget af det blå lys fra skærmene væk, men tillader stadig det gode, blå lys at passere. EyeZen kan man have på hele tiden, præcis som med almindelige brilleglas - ikke kun når man sidder ved skærmen", siger Lina Broholm.

DET ER IKKE KUN FOLK MED SKÆRMARBEJDE, der har glæde af de filtrerende EyeZen glas. Også børn og unge, der hænger over Ipad’en eller computeren i mange timer, vil kunne drage nytte af, at få filtreret nogle af strålerne fra skærmene væk. Har du behov for at se meget på nært hold, så sørg for at tage pauser og veksle mellem synsafstanden, for at minimere negative symptomer.

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.