Stoppet tårekanaler

Det er ingen hemmelighed, at vores krop går igennem en del forandringer med alderen: Vores balance bliver dårligere, muskelstyrken bliver mindre og hukommelsen er heller ikke, hvad den har været. Synet svækkes endda også, hvilket påvirker tårekanalerne. Det er blandt andet grunden til, at mange over 50 oplever trætte, kløende eller tørre øjne.

Tårekanalernes fornemmeste opgave er at producere tårevæske, der smører og beskytter øjet. Men når man bliver ældre, kan tårekanalernes åbning risikere at blive mindre og stoppe til. Hvis dette sker, kan tårevæsken ikke komme ud, og det kan give betændelse, irritation og svien i øjnene.

Stoppet tårekanaler kan ikke kureres af sig selv, og derfor bør du kontakte din øjenlæge. De fleste får foretaget en forsigtig udvidelse af kanalerne, en sondering eller en skylning. Hvis ingen af disse løsninger fungerer, kan øjenlægen indføre en oppustelig ballon for at udvide tårekanalerne yderligere.

Ved at få foretaget en synsprøve regelmæssigt kan du få tjekket din øjensundhed og se, om dine tårekanaler producere tilstrækkeligt med tårevæske og tårefilm. Klik her, og bestil en synsprøve hos Profil Optik allerede i dag.

  1. Book Synsprøve

Book Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avancerede teknologi og udstyr til vores synstests og synsprøver.

Bestil tid

Briller til alle dine behov

Med Lifestyle fra Profil Optik vælger du briller til alle dine behov. Vi tjekker dine øjne hvert år – og har du brug for ændret styrke i dine glas, følger det også med.

Læs mere