Optiker: Giv dine øjne de bedste vilkår


På et tidspunkt i livet oplever de fleste, at synet enten svigter eller svækkes: Børn kan få problemer med at læse i skolen, teenagere kan overanstrenge deres øjne foran skærmen og voksne kan pludselig have brug for at holde bogen længere væk. Derfor skal du være opmærksom på dine øjne og kontakte en optiker, hvis du oplever besvær med synet. Du kan altid bestille tid til en synstest eller tage en snak med din lokale optiker – også selvom du bare er i tvivl om noget. Vi er her for at give dig og dit syn de bedste vilkår. 

Hvornår bør du opsøge en optiker?

Selvom du synes, at du ser godt, så bør du alligevel få kontrolleret dit syn med jævne mellemrum hos en af vores autoriserede optikere. Langt de fleste vænner sig nemlig til de mindre, daglige synsforstyrrelser og opdager ikke, at øjnene til ikke ser optimalt. Derfor bør alle konsultere en optiker en gang imellem og få tjekket synet, for at vedligeholde en god øjensundhed. Optikeren undersøger nemlig dine øjne, be- eller afkræfter synskomplikationer og giver dig vejledning til den bedste løsning for netop dine unikke behov. Hvis man er over 40 år, er det bedst at få undersøgt øjnene minimum hvert andet år, da synet naturligt svækkes med alderen. Så oplever du tegn på, at dit syn på nogen måde er svækket, bør du få testet og kontrolleret dine øjne hos din nærmeste optiker.

 

Seks tegn på, at du bør få testet synet hos en optiker:

  • Du oplever vedvarende hovedpine. Vedvarende hovedpine er tit og ofte et tegn på, at dine øjne er overanstrengte. Dette kan en optiker nemt afhjælpe.

  • Du har røde øjne. Hvis du har røde øjne, kan det skyldes, at du har overanstrengt dine øjne. Hvis dette varer ved, vil en synsprøve kunne klargøre, om du har brug for at få dit syn korrigeret.

  • Du ser dobbelt. Hvis du holder en hånd for det ene øje og stadig ser dobbelt, er det vigtigt at få undersøgt dine øjne hos en optiker, så du hurtigt kan få et optimalt syn igen. 

  • Du har brug for mere lys for at se skarpt. Øjnenes synsevne er nedsat, hvis du har brug for ekstra lys i hverdagen for at se skarpt. Hos en optiker kan du få målt din synsstyrke og finde den rette løsning til dit synsbesvær.

  • Du har brug for at holde bogen længere væk eller tættere på for at se skarpt. Dette kan være et tegn på enten langsynethed eller nærsynethed. Som regel svækkes dine øjne også som tiden går, og omkring 40-50 års alderen er det helt naturligt at have brug for synskorrektion. Alt dette kan din optiker løse.

  • Du skal anstrenge dig for at se skarpt. Om du bruger briller eller ej, så er anstrengelse et tegn på, at du har brug for anden eller ekstra synsstøtte. En synstest hos optikeren kan give dig svar på, hvorvidt dine øjne har brug for mere styrke eller ej.

Hvad er en optiker?

En optiker er en faguddannet person, der fremstiller, tilpasser og sælger briller og kontaktlinser. En optiker arbejder med synsundersøgelser og screener øjet for at forebygge eventuelle, alvorlige sygdomme. Det er vigtigt ikke at forveksle en optiker med en øjenlæge. En optiker må ikke diagnosticere synsbesværede kunder, men udelukkende undersøge øjnene for synsfejl og tilbyde løsninger, der kan forbedre øjensundheden

Almindeligt synsbesvær kan næsten altid afhjælpes ved, at optikeren foretager en synstest, hvorefter du bliver præsenteret for de løsninger, der imødekommer dine behov. Løsningerne bliver oftest fulgt op på ved opfølgende synstests, så synet forbliver så godt som muligt. Som udgangspunkt kan en optiker undersøge øjets egenskaber og opdage eventuelle fejl i synsstyrken, hvorefter du du kan få afprøvet passende linser, briller eller andre former for synskorrektion. Hvis der er mistanke om bagvedliggende sygdomme, eller hvis det ikke er muligt at opnå et tilfredsstillende syn, så kan optikeren henvise dig til en øjenlæge.

 

Professionelle optikere hos Profil Optik

Hos Profil Optik har vi autoriserede optikere, der alle har høj kompetence- og serviceniveau. De forskellige optikere dækker dine behov ved at have en bred viden indenfor både øjets opbygning, glas, linser, stel, solbriller og sportsbriller. Fælles for alle er, at de brænder for ”det gode syn” og samtidig har en passion for service og det personlige møde med kunden. Hos Profil Optik hjælper vores optikere dig med at finde en individuel løsning, hvor du både kommer til at se bedre – men også se bedre ud.

 

Find din lokale optiker

Som Danmarks førende optikerkæde har vi 112 butikker fordelt over hele landet. Alt personale er stærkt fokuseret på faglighed og kundeservice, og netop derfor er du sikret den bedste oplevelse hos os. Hvis du derfor oplever gener med synet, kan du altid besøge eller kontakte din nærmeste Profil Optik, for at bestille tid til en synstest og få en god snak med din lokale optiker.

Træd indenfor, og mød de fagkompetente og venlige optikere, som alle står klar til at hjælpe dig. Deres fornemmeste opgave er, at finde den bedste løsning for netop dig og dit syn.