Populære søgninger
mand med briller

Innovationer, som bringer dit syn til nye højder

Vidste du, at næsten 7 ud af 10 danskere bruger briller eller kontaktlinser? Jo ældre vi bliver, des større sandsynlighed er der for, at vi har brug for en eller anden form for synshjælpemiddel. Synet er på mange måder den vigtigste af vores sanser, fordi mere end 80% af de indtryk, hjernen registrerer, kommer fra øjnene. Derfor er det afgørende for vores opfattelse af omverdenen, hvilken type synshjælpemiddel vi vælger. 

– I dag er der meget stor forskel på det mest enkle brilleglas og et moderne, individuelt tilpasset glas, der er optimeret til kunden og kundens synsfejl, siger Håkan Broman, som er nordisk produktchef for kliniske produkter hos Profil Optik/Synsam. 

Vi bruger primært briller til at korrigere vores synsfejl, men selv to brilleglas, som på samme måde løser denne grundlæggende opgave, kan være meget forskellige med hensyn til synsoplevelse og øjenkomfort. Desuden findes der i dag mange forskellige overfladebehandlinger, som gør glassene mere behagelige at bruge, nemmere at holde rene, og som forebygger forskellige typer synsnedsættelser.

Profil Optik samarbejder med Essilor, der er verdens førende* inden for brilleglas. Essilor har arbejdet med at sikre godt syn og designet og produceret brilleglas i ca. 170 år. I denne guide får du mere at vide om Essilors produkter, og hvilke glas der passer til netop dine øjne. 

*Ifølge Euromonitor, Eyewear, 2018. Essilor International; Retail value sales at RSP.

Enkeltstyrkeglas 

Essilor Eyezen™

Essilor Eyezen™ er en ny generation af enkeltstyrkeglas til personer i alderen 20 til 45 år. Mange lider af trætte øjne, fordi vi bruger mere tid på at være online. Det skyldes især, at øjnene bliver anstrengt af at fokusere på nært hold i lang tid. Derfor har Eyezen™ en lille forstørrelse i glassets nederste del, som aflaster øjnene og hjælper mod trætte øjne, hovedpine og andet, der kan skyldes overanstrengelse af øjnene. 

Eye Protect System™

Undersøgelser har vist, at det blåviolette lys fra vores digitale enheder kan være usundt for den gule plet i øjet. Eye Protect System™ er integreret i brilleglasset og beskytter mod det blåviolette lys fra bl.a. skærme og LED-pærer, samt mod solens skadelige UV-stråler. 

Progressive glas

I 40-års alderen udvikler synet sig på en måde, som gør det mest komfortabelt at bevare så naturligt et syn som muligt. 

Ideal – progressive glas

Essilors udvalg af progressive glas er kendetegnet ved kvalitet, komfort og holdbarhed. Med overfladebehandlingen Crizal® fra Essilor® er brilleglassene beskyttet mod ridser, snavs, vand, reflekser og støv – og dine øjne er beskyttet mod solens skadelige UV-stråler. Hvis du vælger Ideal FIT, får du brilleglas, der er individuelt tilpasset ud fra dine øjnes egenskaber og stellets udformning.  

Varilux®

Førende i verden inden for progressive glas – ifølge Euromonitor, Eyewear 2018. Varilux®Physio® 3.0 er et allroundglas, som ved hjælp af Wavefront Management System (eller W.A.V.E. ™ 2.0) kompenserer for forvrængninger i brilleglasset, hvilket forbedrer kontrast og nattesyn. Binocular Booster™-teknologien gør det lettere for øjnene at kombinere synsindtrykkene fra begge øjne til en samlet synsoplevelse, hvilket giver et bredere synsfelt. 

Varilux®Physio® 3.0 omfatter også Eye Protect System™, som beskytter mod UV-lys og det potentielt usunde, blå lys fra skærme. 

Varilux®Physio® 3.0 Fit™

Varilux®Physio® 3.0 Fit™ fra Essilor® er det samme progressive glas som Varilux®Physio® 3.0, men er individuelt tilpasset til dine øjne og det stel, du vælger. Med eyecode måles afstanden mellem brilleglasset og øjets midtpunkt. Ud fra dine individuelle måleresultater får du briller, som giver en mere præcis og naturlig synsoplevelse. 

Varilux®S™ Series 

Varilux®S™ Series fra Essilor® er et højkvalitetsglas til personer med presbyopi (alderssyn), som ønsker god synskomfort og en naturlig synsoplevelse. Nanoptix minimerer den "gyngende" fornemmelse, som mange kan opleve med progressive briller, og Synchroneyes® gør synsfeltet større. Varilux®S™ Series tager også hensyn til det dominerende øje, hvilket forbedrer den visuelle reaktionstid.

Varilux®X Series™

Bedre performance. Varilux®X Series™ er – ud over alle de innovationer og individuelle tilpasninger, der er i de andre Varilux-brilleglas – udstyret med Xtend™-teknologi, som gør, at man ser skarpt uden at bevæge hovedet i området inden for en afstand af en arms længde. Med Varilux® Xclusive™ tilpasses brilleglassene individuelt efter brugerens adfærdsmønster. Varilux®X Series™ beskytter ligesom andre Varilux®-brilleglas også mod det potentielt usunde, blåviolette lys.

Opgradér dine brilleglas 

Overfladebehandlinger, der beskytter både dig og dine briller
Crizal®

Crizal® er fællesbetegnelsen for fem forskellige overfladebehandlinger, der beskytter brilleglassene mod reflekser, ridser, snavs, støv, vand og UV-stråling. Det øger synskomforten, gør den daglige vedligeholdelse af dine briller nemmere og forlænger glassenes levetid, fordi de ikke så hurtigt bliver ridsede.  

Mens klare glas fra Essilor® giver fuldstændig beskyttelse mod UV-stråler, der kommer forfra, beskytter Crizal® øjnene mod UV-stråler, der reflekteres ind i øjnene fra glassets bagside. 

Crizal® Prevencia™

Ud over fordelene ved Crizal beskytter Crizal® Prevencia™ mod det potentielt usunde, blå lys fra bl.a. skærme, reducerer eventuel blænding og forbedrer samtidig kontrasten.

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.