Populære søgninger

Profil Optik bag nyt initiativ

Gratis briller til hjemløse

Briller til hjemløse – alle har ret til øjensundhed! Det er holdningen hos Danmarks største optikerkæde, Profil Optik, som den 24. og 25. juni tilbyder hjemløse i København synstests, kompetent øjenlægehjælp og ikke mindst gratis, skræddersyede brilleløsninger. Sammen med en række partnere, har Profil Optik det mål at give nogle af samfundets mest udsatte bedre øjensundhed og et bedre syn – for øjensundhed bør ikke have social slagside.

Trods et velfungerende velfærdssamfund er antallet af hjemløse i Danmark stigende, og det er ikke nemt at være hjemløs herhjemme. Nattesøvnen foregår ofte på en af byens hårde træbænke, og måske er der en hullet sovepose til rådighed, som man kan varme sig i. Og som hjemløs er kontakten til sundhedsvæsenet heller ikke altid i top.

Derfor vil Profil Optik gennem et nyt tiltag gøre dagliglivet nemmere for hjemløse i København. Idékvinden bag projektet Briller til hjemløse – alle har ret til øjensundhed er Hanne Nørrung, regionschef hos Profil Optik og næsten 20 års erfaring inden for optikerfaget. Ideen til projektet har hun fået ved at lade sig inspirere af Danmarks ulandshjælp.

”Vi er gode til at hjælpe ulandene. Men vi skal huske, at vi sommetider også bør kigge indad. Vi har faktisk mennesker i danske gader og stræder, der har brug for en hjælpende hånd. Og vi vil gerne hjælpe, hvor vi kan,” siger Hanne Nørrung.

En skræddersyet løsning
Den 24. og 25. juni 2016 slår Mændenes Hjem på Vesterbro i København derfor dørene op til et arrangement, hvor byens hjemløse inviteres indenfor til en gratis synstest. Her bliver der stillet komplet optikerudstyr og kompetent øjenlægehjælp og udstyr til rådighed, så de hjemløse kan få undersøgt både syn og øjne.

”Vi vil gerne tilbyde de hjemløse en lige så grundig undersøgelse af deres øjne som de kunder, der kommer ind i en af vores 143 danske forretninger, får. Derfor undersøger vi såvel synet som øjnenes sundhed. Så kan vi både finde den optimale brilleløsning og sikre, at der bliver taget hånd om eventuelle øjensygdomme,” fortæller Hanne Nørrung.

Alle de involverede parter i Briller til hjemløse stiller deres arbejdstid og udstyr gratis til rådighed. Udover at have taget initiativet til projektet, sponsorerer Profil Optik de brillestel, som de hjemløse kan vælge imellem, og glasproducenten Hoya leverer gratis de kvalitetsglas, der sikrer, at de hjemløse ender med at få et par briller, der kvalitetsmæssigt ligger over mange brilleforretningers standardløsninger.

Landsdækkende ambitioner
Profil Optik håber på, at rigtig mange hjemløse møder op til synstest og undersøgelse af øjnene på Mændenes Hjem de to dage i slutningen af juni. Optikerkæden håber desuden, at projektet kan udbredes fremadrettet.

”Vi håber på, at vi sammen med vores samarbejdspartnere kan sikre, at Briller til hjemløse bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, og at begivenheden kan brede sig til andre af landets store byer,” siger Hanne Nørrung.

Fakta om Briller til hjemløse

Profil Optik
Initiativtager. Sponsorerer brillestellene og sørger for, at brillerne samles og udleveres til de hjemløse.

Mændenes hjem
Stiller lokaler og sundhedspersonale til rådighed.

Hoya
Leverer kvalitetsbrilleglas.

Gadejuristen
Leverer juridisk rådgivning.

Øjenlæge, Andreas Helgesen
Leverer gratis arbejdstid.

Retinalyze
Leverer software til screening for de mest udbredte øjensygdomme.

Canon
Leverer kamera til Fundus-billeder.

Topcon
Leverer spaltelampe til undersøgelse af øjet.

Om øjensundhed
Profil Optik har investeret i markedets mest avancerede udstyr; topavancerede Funduskameraer, der kan tage billeder af nethinden. Billederne analyseres efterfølgende med det verdenspatenterede analyseprogram Retinalyze, som på kædeniveau kun findes hos Profil Optik. Undersøgelsen har til formål at klarlægge, om der er sukkersygeforandringer på nethinden. Er man over 45 år, undersøges der også for forkalkninger på nethinden.
På ét år med FundusTest og Retinalize har Profil Optik identificeret omkring 2.900 sygdomstilfælde, hvoraf de 100 er livstruende.
For yderligere oplysninger kontakt venligst

Regionschef Hanne Nørrung, Profil Optik.
Tlf.: 40 20 85 15
E-mail: han@profiloptik.dk