Glas til en moderne livsstil


De fleste af os bruger lang tid foran digitale skærme både på jobbet og privat, og det er en belastning for øjnene. Essilor har udviklet en ny generation brilleglas med en række unikke innovationer, som er tilpasset en digitale livsstil og beskytter dine øjne.

Vi tilbringer mere og mere tid foran forskellige typer skærme, fx computere, mobiltelefoner og tablets. En undersøgelse foretaget af den amerikanske brancheorganisation The Vision Council viste, at over 60 % af deltagerne så på skærme mindst 5 timer om dagen. Derfor er der mange der oplever at øjnene bliver trætte, især fordi øjnene bliver anstrengt af at fokusere på nært hold i lang tid. Det har Essilor taget konsekvensen af og udviklet Eyezen – en ny generation enkeltstyrkeglas.

– I dag bruger de fleste af os en masse tid med digitale enheder. Derfor er Eyezen optimeret til den digitale hverdag og hjælper dig med at fokusere på nært hold, fortæller Gitte Sørensen, produktansvarlig hos Profil Optik 

Aflaster øjnene

En vigtig innovation i Eyezen findes i brilleglassets nederste del. Dér giver slibningen en lille forstørrelse i forhold til resten af glasset, og det hjælper øjnene med at fokusere på nært hold. Resultatet er, at øjnenes muskler ikke behøver anstrenge sig helt så meget, og derfor får du ikke så trætte øjne. 

– Det hjælper mod trætte øjne, øjne, der løber i vand, hovedpine og andre gener, som skyldes overanstrengelse af øjnene ved arbejde på nært hold, siger Gitte Sørensen, produktansvarlig hos Profil Optik. 

Den samme funktion findes til dem, der bruger progressive briller. Hvis du har en arbejdssituation, hvor du ofte skifter mellem forskellige skærme og andre arbejdsopgaver på skrivebordet, bør du se nærmere på Varilux Digitime, som aflaster øjnene ved arbejde inden for en afstand af en arms længde. 

 

Beskyttelse mod blåt lys

Det er ikke kun den lille og pixelerede tekst på lysende skærme, der anstrenger øjnene, når vi bruger digitale enheder. Undersøgelser viser, at dele af det blå lys, som skærmene udsender, nærmere bestemt det blåviolette lys, kan være skadeligt for den gule plet i øjet. Det er det lille område i nethinden, hvor synscellerne sidder tættest, og hvor vi ser skarpest. Essilors Eye Protect System hjælper med at beskytte øjnene mod det blåviolette lys uden at ændre synsoplevelsen. 

– Mange producenter har overfladebehandlinger, der reflekterer blåt lys, men i Eyezen-glasset er denne egenskab integreret i selve glasset. Og det påvirker ikke farvesynet, siger Gitte Sørensen. 

Eye Protect System kombineret med en overfladebehandling beskytter også mod solens skadelige UV-stråler. 90 % af UV-strålingen trænger gennem skyerne, så vi påvirkes af UV-stråling, selv om solen ikke skinner. 

– UV-strålingen absorberes af øjets linse og kan fremskynde grå stær, som er uklarheder i øjets linse. Mange tror, at jo mørkere brilleglasset er, jo mere UV-stråling filtreres fra. Men selv et glas, som er helt gennemsigtigt, kan det filtrere 100 % af strålingen fra, hvis det er det rigtige glas, siger Gitte Sørensen.

 

Eye Protect System™

 

 

 

Eyezen™

 

 

Varilux® Digitime ™

Eye Protect System er integreret i brilleglasset og beskytter mod det potentielt skadelige, blåviolette lys fra bl.a. skærme og LED-pærer samt mod solens skadelige UV-stråler.

Med Eyezen bliver dine øjne aflastet og beskyttet - også ved langvarig brug af computer og mobiltelefon.

Varilux Digitime til alderssyn er velegnet til progressive briller. Både på jobbet og derhjemme gør det arbejde på nært hold nemmere, og det giver en mere behagelig synsoplevelse inden for en afstand af en arms længde.

BOOK EN SYNSUNDERSØGELSE HER

Vælg nærmeste butik