Populære søgninger
briller på en strand

Beskyt dig selv og dine glas med den rigtige overfladebehandling

Selv om den vigtigste egenskab ved en brille er at korrigere synsfejl, er der andre aspekter at tage hensyn til. Hvis du vælger forskellige overfladebehandlinger, bliver brillerne både mere komfortable og sundere for øjnene.

Crizal fra Essilor er den bedste overfladebehandling, Profil Optik kan tilbyde. Den har en række forskellige egenskaber, som beskytter både glassene og dig selv. 

Optimeret transparens

Antirefleksbehandling eliminerer først og fremmest generende reflekser fra forskellige typer belysning – både inde og ude. Og det er ikke kun dig selv, der har glæde af brilleglas med god antirefleksbehandling. 

– Med en god antirefleksbehandling kan man bedre se dine øjne gennem brilleglassene, fx når du bliver fotograferet. En anden fordel er, at øjnene får mere lys gennem antirefleksbehandlede glas, så du ser altså bedre med antirefleks end uden, siger Håkan Broman, som er nordisk produktchef for kliniske produkter hos Profil Optik/Synsam. 

Den mest almindelige type brilleglas slipper 92 % af det indkommende lys igennem. Med Crizal antirefleksbehandling forbedres lysgennemstrømningen til 99,2 %. 

Nemmere vedligeholdelse i hverdagen

Crizal har en hærdende behandling, som beskytter glassene mod ridser og forlænger deres levetid. En smudsafvisende behandling på ydersiden gør, at brilleglassene ikke så let bliver snavsede og er nemmere at holde rene. 

Beskytter mod UV-stråler

Når du opholder dig ude, udsættes dine øjne for skadelig UV-stråling fra solen - uanset om solen skinner, eller det er overskyet. En begrænset mængde UV-stråling har visse positive effekter på vores hud, men du bør stræbe efter at beskytte øjnene helt mod UV-stråling. Alle klare glas fra Essilor beskytter mod skadelig UV-stråling forfra. Med Crizal bliver du også beskyttet mod de stråler, der reflekteres ind i øjnene fra brilleglassets bagside. 

Essilor har udviklet et klassificeringssystem til UV-beskyttelse i briller, som kaldes "E-SPF". Klare Essilor-brilleglas med Crizal har op til E-SPF 25, mens Essilors solbriller med Crizal Sun UV-behandling har 50+.

Filtrerer det usunde blå lys fra

De fleste af os tilbringer en stor del af dagen foran forskellige slags skærme. Du har sikkert hørt om, at det blå lys fra skærme påvirker os på forskellige måder. Det påvirker bl.a. vores biorytme: Blåt/turkis lys gør os mere vågne, mens vi bliver søvnige af gult/rødt lys. Men undersøgelser har også vist, at en bestemt type blåt lys kan have en usund effekt på øjnene. Brilleglas fra Essilor, som er behandlet med Crizal Prevencia+, filtrerer op til 20 % af det usunde blåviolette lys fra og giver samtidig større kontrast og mindre risiko for blænding. 

Fakta om Crizal®

Behandlingen Crizal beskytter brilleglassene mod reflekser, ridser, snavs, støv, vand og UV-stråling. Den giver større komfort, gør den daglige håndtering nemmere og forlænger brilleglassenes levetid.

Essilors klare glas beskytter mod de UV-stråler, der rammer øjnene forfra. Crizal Forte UV giver større beskyttelse mod de stråler, der reflekteres ind i øjnene fra brilleglassets bagside. 

Crizal Prevencia+

Ud over fordelene ved Crizal beskytter CrizalPrevencia+ mod det usunde, blå lys fra bl.a. skærme, reducerer blænding og giver bedre kontrast. 

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.