VORES SOCIALE MISSION:

VI VIL HJÆLPE MENNESKER MED DERES ØJENSUNDHED

Håkan Lundstedt
Håkan Lundstedt, koncernchef og administrerende direktør hos Synsam Group.

Trods dets lille størrelse er øjets velbefindende grundlæggende for det meste, vi foretager os i livet. Øjet vejer blot syv gram, men er et af kroppens mest komplicerede organer, og vores i særklasse hurtigste muskel med en kontraktionsevne på en hundreddel af et sekund. Ligesom vigtigheden af regelmæssigt at passe på sine tænder og besøge tandlægen en gang om året, er kontrollen af synet og øjensundheden også godt hjulpet af regelmæssighed.

Ca. hvert femte barn i Danmark er nærsynet, viser et forskningsstudie fra SDU. Det er en stigning i forhold til tidligere, hvor tallet lå på ca. 10 procent. Blandt voksne danske er det omkring en tredjedel, der er nærsynede. Dermed er nærsynethed den hyppigste årsag til synsnedsættelse blandt børn og voksne i Danmark. Og ifølge friske beregninger vil halvdelen af verdens befolkning være nærsynede inden 2050. Det er et problem, vi er nødt til at tage mere alvorligt. Ikke mindst i betragtning af den øgede risiko for komplikationer, der kan opstå senere i livet.

Børn og unges skærmtid er også øget. Virkningen, som skærmens blå lys har på øjets funktion og sundhed, er et relativt nyt forskningsområde. At det kan have en negativ indvirkning, er allerede klarlagt. I hvilket omfang skal dog undersøges yderligere.

Med det eskalerende dårlige helbred er det altså vigtigt at besøge sin optiker. For at hjælpe mennesker med nemt og regelmæssigt at få adgang til korrekte synshjælpemidler og kontrollere øjensundheden tilbyder Profil Optik et kontaktlinseabonnement og en brilleaftale som vi kalder Lifestyle. 

 

 

LÆS MERE OM VORES MILJØARBEJDE

 

  1. VI TAGER ANSVAR FOR MILJØET

    Hos Profil Optik mener vi, at vi har både ansvar og mulighed for at bidrage til at nå FN’s globale klimamål. Læs mere om, hvordan vi aktivt arbejder for et bedre miljø.

    Profil Optiks miljøarbejde

  1. VI TAGER ANSVAR FOR SAMFUNDET

    Profil Optik vil være med til at skabe et bedre liv for vores medmennesker – og et bedre samfund generelt. Derfor arbejder vi også med social bæredygtighed.

    socialt ansvar