Eksempler på vores bæredygtighedsinitiativer

Her er nogle af de bæredygtighedsinitiativer, som Profil Optik har arbejdet med de seneste 
år.

Kasse til genbrug – dit bidrag er vigtigt

I Profil Optiks butikker har vi placeret genbrugskasser. Takket være dig og alle vores fantastiske kunder, som afleverer deres briller, kan vi fremstille nye bæredygtige briller.

Sortering og genanvendelse sker i samarbejde med en af Sveriges førende genvindingscentraler. Alt behandles, både stel, glas og metaldele.

Hos Profil Optik vil vi tage større ansvar for vores fælles fremtid. Derfor har vi indledt et stort indsamlingsprojekt, hvor vi genbruger og giver nyt liv til gamle briller.

Læs mere her

Reducering af plast

Profil Optik ønsker at komme så langt væk fra plast som muligt. Vi har reduceret anvendelsen af plastik ved at erstatte størstedelen af den traditionelle, oppustelig emballageplast i vores emballage i onlinebutikken med papiremballage. I vores butikker findes kun papirposer af genbrugte materialer, og i vores gavekort anvender vi kun nedbrydeligt biomateriale. I vores leverandørkodeks stiller vi krav om overholdelse af gældende miljølovgivning og at minimere miljøpåvirkningen fra miljøfarlige stoffer.

Genanvendelse er det bedste for miljøet

Når du skifter briller, kan du hjælpe en anden med at se bedre. Nogle af de afleverede briller, der er i god stand, sorteres fra til genbrug. Den største mængde går til Synsam Groups genbrugsbutik, Synsam Recycling Outlet. Som nordisk koncern samarbejdervi også med organisationer, der hjælper mennesker i forskellige udviklingslande med synsundersøgelser og den rigtige styrke i brillerne. I et projekt hjalp vi unge kvinder i Zanzibar. De slidte eller ødelagte stel, vi indsamler, går til genanvendelse.

Produktion på gode vilkår – medlemskab af BSCI

For at kunne gøre en forskel for de mennesker og samfund, der fremstiller vores produkter, skal vi hos Profil Optik have redskaber, som styrer os mod konstante forbedringer. Derfor er vi medlem af Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI er et system til sikring af ansvarlighed i leverandørkæden. Det bygger på 11 principper, der blandt andet forbyder børnearbejde, tvangsarbejde og korruption samt stiller krav til sikkerhed og rimelige arbejdstider. 

Med BSCI skal vores produktionsenheder kontrolleres regelmæssigt, og det vurderes, hvor godt de følger de 11 principper. Kontrolbesøget og vurderingen kaldes for en BSCI-revision. Profil Optik har ved disse revisioner ikke fået anmeldt nogen afvigelser.

BSCI

 

LÆS MERE OM VORES MILJØARBEJDE

 

 1. VI TAGER ANSVAR FOR MILJØET

  Hos Profil Optik mener vi, at vi har både ansvar og mulighed for at bidrage til at nå FN’s globale klimamål. Læs mere om, hvordan vi aktivt arbejder for et bedre miljø.

  Profil Optiks miljøarbejde

 1. VI TAGER ANSVAR FOR SAMFUNDET

  Profil Optik vil være med til at skabe et bedre liv for vores medmennesker – og et bedre samfund generelt. Derfor arbejder vi også med social bæredygtighed.

  socialt ansvar

 1. VORES VISION

  Læs mere om vores vision og strategi for at nå de bæredygtige mål.

  vores vision