Populære søgninger
kvinde tager synstest

Har du brug for en synstest, inden du tager kørekort?

Når vi kører bil, så har vi brug for et knivskarpt syn, så vi kan nå at opfange trafikkens uforudsigelige ryk og rytmer. I Danmark er det ikke obligatorisk at få foretaget en dybdegående synstest forinden en køreprøve, men hos Profil Optik anbefaler vi, at du gør det alligevel. Så kom indenfor og bliv oplyst om kravene til kørekort-syn. Her kan du få vurderet din synsevne – det givet det bedste udgangspunkt for både dig og dine omgivelser, når du skal til at køre bil.

BESTIL SYNSTEST

Profil Optik anbefaler en synstest

Selvom det ikke er et lovkrav at få foretaget en synstest hos en autoriseret optiker, inden du tager kørekort, anbefaler vi det alligevel hos Profil Optik. Når du kører i trafikken, er der nemlig mange forskellige ting, dit syn skal opfange og tage højde for: Modkørende bilister, slingrende cyklister, uopmærksomme fodgængere, kørebanens udformning, vejrets indvirken og meget mere. Netop derfor er det vigtigt at kunne se godt – både for dig selv og for dem omkring dig. Hos Profil Optik oplyser vi derfor gerne vores kunder om kørekort-synets lovmæssige krav. Samtidig vurderer vi også din synsfunktion og vejleder omkring briller, kontaktlinser eller kørebriller, som kunne være relevante for dig.

Det er vigtigt, at både du og dine medbilister føler jer trygge, og det kan vi komme i forkøbet ved at lave dybdegående synstest, som vurderer dit komplette syn. 

Synstest er påkrævet i andre nordiske lande

I andre nordiske lande, som Danmark ofte sammenligner sig med, er det obligatorisk at få en attest fra optikeren, der konkluderer, om du ser godt nok til at få et kørekort. Her bliver synet undersøgt af fagfolk, så man er sikker på, at kun folk med godt syn, sendes ud i trafikken. Selvom det ikke er obligatorisk i Danmark, så mener vi stadig, at det er et godt udgangspunkt for sikker trafik.

Hvornår ser man godt?

For at få kørekort i Danmark skal man have testet synet i forbindelse med en konsultation hos lægen. Du bør dog alligevel overveje at supplere med en synstest hos din lokale optiker - det er nemlig rart at være sikker på, at du ser godt, når du skal ud at køre på offentlige veje og i forskelligt terræn. Optikeren laver en mere dybdegående vurdering end lægen. Her får du undersøgt synsfeltet og bliver sat overfor en visustavle: Den lysende hvide tavle, hvor syv til ni linjer med sorte bogstaver af forskellige størrelser dukker frem. Når du står foran visustavlen, skal du kunne se det øverste, største bogstav fra 60 meters afstand samt den nederste bogstavrække fra 6 meters afstand for at være normaltseende. Hvis du kun kan se visustavlen ordentligt med briller eller kontaktlinser, kan du stadig godt få kørekort - men så er du forpligtet til at anvende briller eller kontaktlinser i forbindelse med al kørslen.

Få tjekket dit syn regelmæssigt

Alle bør få tjekket synet – om man skal have kørekort eller ej. Og jo ældre vi bliver, jo mere vigtigt er det at holde øje med din øjensundhed. Synet bliver gradvist mere og mere uklart, som alderen stiger, men det er forskelligt, hvor hurtigt synet svækkes. Nogle mærker det allerede markant som 40-årige, mens andre 60-årige kun oplever små forandringer. Uanset hvad så bør du få foretaget en synstest hos din lokale optiker regelmæssigt, så du kan forebygge små gener, inden de bliver til eventuelle øjensygdomme.

kvinde tager synstest

Book en synsprøve

Synsforandringer kommer ofte snigende. Derfor anbefaler vi at du regelmæssigt får tjekket dit syn.

to personer ser på briller

Find vores butikker nær dig

Søg efter en butik, eller brug din nuværende placering til at se butikker i nærheden af ​​dig.