1. SKYDNING

    Ved skydning er skarphed og præcision afgørende. Briller med den rigtige højde og glasfarve efter lysforholdene er afgørende.

Se godt i højden og bredden

Vidvinkelsynet i skydebriller gælder i højden, så du ser lerduen eller fuglen højt oppe i luften uden at se sportsbrillernes stel, men også til siderne bør glasset være buet, så det maksimale synsfelt kan udnyttes. Et buet glas, som sidder tæt på ansigtet, er en fordel.

Skydning og forskellige glasfarver

Når det gælder skydning, findes der glas, som egner sig til alle forskellige slags lysforhold. Vi anbefaler:

  • Transparent (helt klar): Gode ved dårlige lysforhold og velegnet til indendørs skydning, giver ingen tillægsfarver.
  • Gul: Fungerer godt, hvor lysforholdene er dårligere. Perfekt til skydning med gevær og pistol mod hvide og sorte mål.
  • Orange: Udmærket allround-farve til orange målskiver, hjælper ved tåge og fjerner blåt lys, forstærker orange nuancer.
  • Rød: Fremragende til orange mål på grøn baggrund, forstærker orange farver og dæmper grønt lys.
  • Brun: Reducerer blændende lys på solrige dage, forstærker brune elementer hos f.eks. fugle, egner sig til lerdueskydning med himlen som baggrund.

Korrekt optisk billede

At skydebrillerne er optisk kompenserende betyder, at de buede glas er fremstillet således, at når du kikker på vildtet eller lerduen, så er de dér, hvor du tror de er. Almindelige og mere simple solbriller kan have glas, som er buede uden kompensering, eller endnu værre planparallelle glas, som bare er bøjede. Alle vores skydebriller er optisk kompenserende, også dem med styrke i glasset.

Brudsikkert glas

Ved jagt og skydning er det godt, hvis glassene i dine briller er fremstillet af et brudsikkert materiale, såsom trivex eller polykarbonat, så de tåler en eventuel rikochettering.