Synsam Group flytter produktion fra Asien til Skandinavien – bygger fabrik med cirka 150 arbejdspladser i svenske Ockelbo


05-10-2020 11:30 - Pressemeddelelser

Som et led i Synsam Groups bæredygtighedsagenda, som Profil Optik er en del af, flytter selskabet sin brilleproduktion fra Asien til Skandinavien med start i 2021. Den nyopførte brillefabrik vil fokusere på bæredygtig produktion og produktdesign samt cirkulære kredsløb. Fabrikken bliver Nordens første moderne industrianlæg til brilleproduktion og Ockelbos største private arbejdsgiver.

– Hos Synsam Group arbejder vi på en mere bæredygtig lokal produktion med så få og korte transporter som muligt. Derfor er flytningen af vores produktion til Skandinavien både et historisk og samtidig et vigtigt næste skridt i Synsams bestræbelser på at bidrage til at mindske klimaaftrykket, siger Håkan Lundstedt, koncernchef i Synsam Group.

Fabrikken, som forventes at stå klar i efteråret 2021, bliver Nordens største og mest moderne produktionsanlæg til fremstilling af briller. Sammen med Ockelbo kommune vil Synsam opføre fabrikken så bæredygtigt som muligt, både hvad angår valget af materialer og medarbejdernes sundhed.

Der anvendes førende teknologi og bæredygtigt design ved udformningen af fabrikken. Målsætningen er, at den skal være et uddannelsescenter og en destination, ikke blot for Synsam, men også for kunder fra nær og fjern, erhvervslivet samt for uddannelse i øjensundhed.

Det forventes, at der bliver behov for at ansætte 150 medarbejdere på den nye brillefabrik. I fremtiden kan dette antal blive betydeligt højere.

– Det her er en utroligt positiv nyhed for det lokale arbejdsmarked i Ockelbo-området. Denne slags store etableringer kan desuden bane vejen for endnu flere arbejdspladser. Jeg ser et stort potentiale i Synsams etablering i vores kommune, siger Magnus Jonsson (S), borgmester i Ockelbo.

Fakta om den nye fabrik:

  • Produktionskapacitet: En million briller pr. år.
  • Produktionsmaterialer: Stellene bliver fremstillet af cirkulære, genanvendte eller lokale materialer primært fra Sverige, Skandinavien og Europa.
  • Bygningen: Fabrikken opføres med bæredygtige materialer, blandt andet svensk træ og sedum, og med et areal på ca. 6.000 kvm.
  • Antal medarbejdere: Det forventes, at der bliver behov for at ansætte cirka 150 fuldtidsmedarbejdere. Derudover beskæftiger fabrikken et stort antal andre personer i produktions- og distributionskæden.
  • Valg af lokalitet: I 2020 har vi analyseret tre meget stærke aktører, Östersund, Eskilstuna og Ockelbo, baseret på de økonomiske, logistiske og gennemførlighedsmæssige forudsætninger. Efter en grundig vurdering faldt valget på Ockelbo.
  • Beslutningsprocessen: Byrådet i Ockelbo blev den 5. oktober enige om en fælles hensigtserklæring ("letter of intent") vedrørende nyetableringen. Man forventes at underskrive en detaljeret aftale inden årets udgang.

Pressefotos: På mynewsdesk.se/se/synsam er der mulighed for at downloade pressefotos af fabrikken og af talspersoner.

For mere information bedes du venligst kontakte:
Jenny Fridh, Chief Communications and Sustainability Officer Synsam Group
+46 730277018, jenny.fridh@synsam.com

Om Synsam Group Synsam Group er en af Europas førende aktører i optikerbranchen og tilbyder unikke løsninger inden for både Eye Health og Eye Fashion med et bredt sortiment, der tager udgangspunkt i kundernes individuelle ønsker og øjensundhedsmæssige behov.Koncernen, der findes i Norden, har cirka 2.100 medarbejdere og en samlet omsætning på 3,7 milliarder SEK (2019).Totalt har koncernen cirka 500 butikker, som drives under varemærkerne Synsam, Ai Eyewear og Profil Optik i Danmark.Siden 2015 har Synsam Group gennemført en transformation i hele sit udbud, der med en høj grad af digitalisering og andre innovative koncepter har skabt en vækst og en rentabilitetsudvikling, som er blandt de højeste i Europa.