Sikkerhedsbriller – Har du brug for daglig beskyttelse til dine øjne?


Når du skal vælge en sikkerhedsbrille, så skal du have dit specifikke job for øje. Sikkerhedsbriller er nemlig forskellige, og typen afhænger af det fag, du beskæftiger dig med. Dine sikkerhedsbriller skal nemlig leve op til de sikkerhedsmæssige krav, dit arbejder stiller til dem. Det er derfor ikke underordnet for valg af sikkerhedsbriller, om du arbejder med gnister, kemikalier, splinter eller andre genstande, der kan komme tæt på dine øjne. Med en firmaaftale hos Profil Optik Erhverv får du hjælp og vejledning til de sikkerhedsbriller, der bedst sikrer øjensikkerheden på dit arbejde. Så læs med her, og bliv klogere på, hvordan du får de sikkerhedsbriller, der passer bedst på dine øjne i løbet af arbejdsdagen.

Arbejder du i laboratorium?

Det er vigtigt, at dine øjne bliver beskyttet, hvis du har risiko for at få væsker eller glassplinter i øjnene i løbet af din arbejdsdag. I et miljø, hvor der eksempelvis arbejdes med mikroelektronik eller biologiske, kemiske og tekniske forsøg, er et par sikkerhedsbriller, der slutter godt til essentielle for dine øjnes sundhed og sikkerhed.

Arbejder du i skiftende lysforhold?

Hvis du, i din arbejdsdag, skifter mellem at være indendørs og udendørs, så vil et par sikkerhedsbriller med farveskiftende glas være gode. Indenfor er glassene klare – nærmest som almindelige brilleglas – men så snart du bevæger dig udenfor, tones glassene ned og bliver mørkere. Farveskiftende glas reagerer på solens intensitet af UV-stråler, hvilket gør dem yderst praktiske for dig, der arbejder i skiftende lysforhold.

Arbejder du under forhold, hvor du har risici for at få noget i øjnene?

Hvis du i løbet af din arbejdsdag udsætter dine øjne for støv, gnister eller splinter, er det vigtigt at tage dine forholdsregler og beskytte dine øjne mest muligt. Når du eksempelvis svejser, er det påkrævet, at du anvender polykarbonatglas eller serie39-glas, der slutter tæt, så vildfarende gnister ikke når ind til dine øjne.

Sikkerhedsgodkendte glas hos Profil Optik

Alle sikkerhedsbriller, der forhandles hos Profil Optik, er både EU-godkendte og CE-mærket i henhold til arbejdstilsynets regler for personlige værnemidler. Det betyder, at alt materiale lever op til strenge, optiske og mekaniske krav samt overholder de højeste standarder indenfor sikkerhedsbriller. Alle Profil Optiks sikkerhedsbriller er derfor  produceret efter strenge kvalitetskrav i henhold til Arbejdstilsynets regler for personlige værnemidler – det er din garanti for, at vores sikkerhedsbriller er godkendte og af høj kvalitet. Nedenfor kan du læse om de forskellige, godkendte materialer, der findes i vores sikkerhedsbriller, og hvad det betyder, når briller og stel enten opfylder kravene for den europæiske certificering DS:EN166-S eller DS:EN166-F.

Polykarbonat

80 procent af alle danske arbejdspladser bruger polykarbonat som glasmateriale i deres sikkerhedsbriller. Det skyldes, at polykarbonat er et utrolig stærkt letvægtsglas med en hård overflade, hvilket giver medarbejderen en optimal beskyttelse mod højhastighedspartikler. Hvis du derfor arbejder under forhold, hvor der er risiko for kraftig, mekanisk påvirkning – for eksempel på mekaniske værksteder med vinkelslibning og kemiske stoffer – så er polykarbonat det rigtige valg til dine sikkerhedsbriller. Når glasmaterialet er af polykarbonat, så lever brillerne op til den europæiske certificering DS:EN166-F, hvor brillestellet altid er F-mærket.

Plast

Hvis du køber sikkerhedsbriller med letvægtsglas af plastmateriale, så får du et par briller, der opfylder kravene i henhold til den europæiske certificering DS:EN166-S. Det betyder brillestellet minimum er S-mærket, og sikkerhedsbrillen kan yde særlig god beskyttelse mod stænk, kemiske stoffer, lettere mekanisk påvirkning, vinkelslibning og svejsning. Netop derfor skal du kun vælge glas af plastmateriale, hvis der ikke er stor risiko for mekanisk påvirkning på din arbejdsplads.

Hærdede mineralglas

Sikkerhedsbriller med kemisk, hærdede mineralglas er utrolig stærke – men også en del tungere end både plast og polykarbonat. Glassene er meget modstandsdygtige og ridsefaste og opfylder den europæiske certificering DS:EN166-S. Sikkerhedsbriller med hærdede mineralglas kan derfor bruges hos de fleste produktionsvirksomheder, hvor der opstår lettere, mekaniske påvirkninger.

Hvad betyder DS:EN166-S?

Hvis dine sikkerhedsbriller opfylder kravene for den europæiske certificering DS:EN166-S, så betyder det, at brillestellet mindst er S-mærket, og at glassene som minimum er af plast eller hærdet mineral. Når brillerne opfylder kravene for DS:EN166-S, så er det din garanti for, at de beskytter mod stænk, kemiske stoffer, lettere mekanisk påvirkning, vinkelslibning og svejsning.

Hvad betyder DS:EN166-F?

Når dine sikkerhedsbriller opfylder kravene for den europæiske certificering DS:EN166-F, så betyder det, at glasset er af polykarbonat og stellene er F-mærket. Sikkerhedsbrillerne kan samtidig modstå højhastighedspartikler og har lav energikollision. Derudover sikrer brillerne dig beskyttelse mod stænk, kemiske stoffer, vinkelslibning og kraftig mekanisk påvirkning.

Har du brug for sikkerhedsbriller med styrke? 

Hvis du til daglig bruger briller med styrke, kan du også sagtens få det i dine sikkerhedsbriller. Bruger du eksempelvis én styrke – i forbindelse med skærmbriller eller læsebriller – så vil sikkerhedsbriller med enkeltstyrke være noget for dig. Her har glassene samme styrke i hele overfladen, og derfor kræver det kun en kort tilvænningsperiode at bruge sikkerhedsbriller med enkeltstyrkeglas. Hvis du i stedet har brug for at stille skarpt på flere genstande i forskellige afstande, så vil sikkerhedsbriller med progressive glas være bedre til dig. Her skaber den glidende overgang et optimalt syn på skiftende afstande, hvilket gør, at du under hele din arbejdsdag kan se skarpt – uden at skulle skifte til andre briller. Med progressive glas i dine sikkerhedsbriller kan du se skarpt på både lang og mellemlang afstand samt nært hold, uanset om du døjer med langsynethed, nærsynethed eller bygningsfejl. 

Undgå skader på arbejdet med sikkerhedsbriller

Når du arbejder i et miljø med både støv, gnister, stærkt lys, kemiske væsker og splinter, så er det vigtigt at beskytte dine øjne. De små irritationer kan skade både øjets naturlige linse og nethinden, hvor synscellerne sidder. Hvis du eller dine kolleger derfor ikke sørger for at bruge de korrekte sikkerhedsbriller i jeres arbejdsdag, kan der ske alvorlige skade på øjnene og synet. Vær derfor særlig opmærksom på, hvilke sikkerhedsmæssige krav dit arbejde stiller til dine sikkerhedsbriller - på den måde opnår du den optimale beskyttelse af dine øjne. 

Få sikkerhedsbriller med en firmaaftale hos Profil Optik

Ifølge arbejdstilsynets lovgivning kræver en stor del af de danske arbejdspladser, at deres medarbejder bærer sikkerhedsbriller. Det er derfor en god ide at opsøge din arbejdsgiver, hvis du arbejder i miljøer, hvor der er brug særlig beskyttelse. Ofte kan din arbejdsgiver oplyse dig om, hvorvidt arbejdspladsen har en firmaaftale hos Profil Optik eller ej. Du kan også kontakte Profil Optik Erhverv via vores rubrik ‘Firmaaftale’, hvis du vil indgå en aftale om levering af sikkerhedsbriller. Du kan også klikke der, for at få mere information om vores erhvervsaftaler. Hos Profil Optik sørger vi for sikkerhedsbriller til mange forskellige fagområder – for at få leveret en sikkerhedsbrille, der passer til dit fagområde, skal du blot følge disse fire trin:

  1. Kontakt Profil Optik Erhverv via vores hjemme – eller klik her. Herefter kommer vi med et pris udspil og en færdig revision, som du skal udfylde.

  2. Profil Optik sender revisionen til dig. Her skal du afkrydse arbejdsopgaver og udfylde din arbejdstype, så vi kan se på hvilke lovmæssige krav, din sikkerhedsbrille skal kunne overholde. 

  3. Bestil tid til synstest.

  4. Mød op til synstesten. Her får du undersøgt dine øjne ud fra informationen på revisionen, og efterfølgende kigger du og en autoriseret optiker på stel og glas, der passer til netop din arbejdstype. Optikeren sørger for at vejlede dig, så du får de stel og glas, som du har behov for.

Med en firmaaftale hos Profil Optik kan både du og din arbejdsgiver være trygge. Her får du automatisk en synsprøve og en fundustest, så du er sikker på at få fat i dén certificerede sikkerhedsbrille, der passer til dine behov på arbejdet. Er du i tvivl om noget, kan du altid kontakte Profil Optik for at høre nærmere.

  1. Bestil synsprøve

Bestil Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avanceret teknologi og udstyr til vores syns- og øjensundhedsundersøgelser.

Bestil tid

Optiker eller øjenlæge?

Der er forskel på en optiker og en øjenlæge, og derfor er det ikke uvæsentligt, hvem du vælger at besøge først

Læs Guiden her

Besøg en af vores butikker. Find den nærmeste her.

Besøg en af vores butikker. Find den nærmeste her.