Holdbare og klimavenlige briller


Med Profil Optiks klimavenlige briller kan du bære flotte og holdbare briller med god samvittighed. Hvorfor ikke satse på et par klimavenlige briller fra Stella McCartney? Eller et miljøvenligt stel af genbrugt plast fra Fellepinis kollektion Sea2See?

Holdbare og klimavenlige briller

Vores fokus på miljø har aldrig været større. Der er en grund til, at bæredygtige briller er en af de største trends lige nu. Vi arbejder på at anvende flere bæredygtige ressourcer, og gøre vores valg mere velovervejede – så hvorfor ikke starte med brillerne? De briller, vi køber, bør kunne holde til at blive brugt i længere tid og samtidig være miljøvenlige. ”Det skal føles godt i hele kroppen, når man har købt briller, fordi man ved, at man kan bære dem med god samvittighed. Der er et statement i materialet. Profil Optik har for eksempel brillestel lavet af genbrugt plast fra havet”, fortæller Wai Chan, der er designchef hos Profil Optik.

  1. Fellepini x Sea2See Sargasso C12 5514

Bæredygtige briller fra Fellepini Sea2See – genanvendt havplast


Fellepinis unikke kollektion Sea2See består af bæredygtige briller fremstillet af genbrugsplast fra havet. Hvert år ender tæt på otte millioner tons plast i verdens have. Det er så betydelig en mængde, at man regner med, at den vil overstige mængden af fisk i år 2050. Med bæredygtige briller vil Fellepini tage et skridt i den rigtige retning og tilbyde et alternativ til det triste scenarie. Brillernes stel er udviklet i samarbejde med den spanske organisationen Sea2See, der med hjælp fra lokale fiskere indsamler plast, der driver rundt i havet, for dernæst at fremstille nye produkter af det. At vælge bæredygtige briller betyder ikke, at du skal give afkald på designet. Stilen hos Fellepini x Sea2See brillestel er tidløse og skåret ind til benet. Der findes runde, firkantede og ovale stel til både kvinder og mænd – alt fremstillet af genanvendt plast. 

Brillerne kan købes både med og uden styrke.

Miljøvenlige briller fra Stella McCartney – Biobaserede materialer


For den britiske designer Stella McCartney er holdbarhed en naturlig del af varemærket, og derfor er hendes briller bæredygtige og fremstillede af biobaserede materialer. Der ligger omfattende forskning bag de klimavenlige briller, herunder hvordan naturlige råvarer kan anvendes i produktionen uden at gå på kompromis med hverken design eller kvalitet. Over 50 procent af materialerne, der bruges i produktionen af Stella McCartneys bæredygtige briller, kommer fra naturlige kilder. Materialet består blandt andet af cellulose, som er fornybar og biologisk nedbrydeligt samt naturligt blødgørende.

  1. EOE EYEWEAR Nattviol Barch 5021

Klimavenlige briller fra EoE Eyewear – genanvendt stål


EOE Eyewear er fra den lille fjeldby Ammarnäs i Lapland, og mærket har været tidligt ude at lancere deres bæredygtige briller i elegant, enkelt skandinavisk design. De klimavenlige briller er fremstillet af genanvendt stål og bionedbrydeligt kunstfiber, som fremstilles af cellulose. Det gør stellene helt igennem genanvendelige. Detaljer og farver i stellene er lavet af naturlige pigmenter og materialer, mens brilleetuiet er fremstillet af papir. Alle briller fra EOE Eyewear er godkendte af Organic Waste Systems, som er et af verdens førende institutter indenfor test af biologisk, nedbrydelige og økologiske produkter.

Briller af genanvendt materiale fra Eco


Mærket Eco laver bæredygtige briller og solbriller af genanvendt og biobaseret materiale. De økologiske stel laves af 95 procent genanvendt metal, og samtidig plantes der et træ for hver klimavenlig brille, mærket sælger. Eco startede sin interesse for bæredygtighed med initiativet ”One frame – One tree” for ti år siden, der var et samarbejde med nonprofitorganisationen, Trees for the Future, i USA. Siden dengang har de bæredygtige briller bidraget til at mere end to millioner træer er blevet plantet i Cameroun. Eco opfordrer alle deres kunder til at genanvende brillerne. De klimavenlige produkter fra Eco finder du i vores fysiske butikker - og du er mere end velkommen til at komme ind og kigge nærmere på dem.

Genbrug dine gamle briller med Profil Optik Circular


Profil Optik Circular er et bæredygtigt initiativ, som Profil Optik tilbyder, der giver dig mulighed for at genbruge dine gamle briller og give dem nyt liv. Derfor behøver du ikke smide de briller ud, som du ikke bruger. I stedet kan du komme forbi din Profil Optik og genbruge dem - uanset om de er gået i stykker eller ikke passer længere. I samtlige Profil Optik butikker finder du nemlig en indsamlingskasse, hvor dine briller kan afleveres. Brillerne, der bliver samlet ind, nedbrydes, og sammen med EOE Eyewear laver Profil Optik en ny kollektion af de gamle briller.

  1. Bestil synsprøve

Bestil Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avancerede teknologi og udstyr til vores syns- og øjensundhedsundersøgelser.

Bestil tid

Briller til alle dine behov

Med Lifestyle fra Profil Optik vælger du briller til alle dine behov. Vi tjekker dine øjne hvert år – og har du brug for ændret styrke i dine glas, følger det også med.

Læs mere