Ud i naturen med Kristofer Hivju

 

Skuespilleren Kristofer Hivju er med i en af verdens mest kendte tv-serier og ved alt om, hvad det vil sige at være berømt. For at holde balancen gør han, som han altid har gjort: Tager solbriller på og går på vandretur. 
 

Kristofer Hivju har tv-verdenens mest omtalte skæg. Da den norske Game of Thrones-stjerne for nylig lagde et billede af sig selv som ung og glatbarberet på Instagram, udløste det et ramaskrig og 44.000 forvirrede kommentarer. Skægget er blevet hans varemærke, en del af hans identitet. Det samme er hans intensitet, som kommer til udtryk i energien og blikket. Han elsker at vandre i de norske fjelde. Altid med solbriller.
– Jeg går ikke med smykker ud over min vielsesring, men bruger ofte solbriller. Jeg går heller ikke med ur, for jeg foretrækker at løbe fra tiden. 

Hvor meget betyder detaljer?
– Jeg vælger som regel enkelt tøj, men detaljerne er vigtige. Når jeg tager pænt tøj på, fokuserer jeg meget på detaljerne. Jeg er ikke perfektionist, men alt ligger jo i detaljerne.

Hvad forstår du ved stil? 
– For mig er stil en måde at udtrykke sine værdier og personlighed på. Jeg kan godt lide at lege med forskellige typer tøj og kostumer i mine roller. Men alle mennesker klæder sig jo ud i hverdagen. Personligt foretrækker jeg enkelt og praktisk tøj, der passer til træning eller vandring. Eller bare til at traske rundt i. Jeg kan også godt lide en flot habit og et par gode sko. Jeg sætter virkelig pris på god kvalitet. Jeg fik forresten engang en kommentar om min stil i en avis. Jeg havde mit store hår og mit store skæg og så en rigtig tætsiddende habit. Der var en, som kaldte stilen "Homeless guy meets classy guy". Ha ha. Jeg kan godt lide kombinationen, den er god.

Er du glad for dit skæg?
– Nu har jeg haft det i seks år, så det er helt bestemt blevet en del af min identitet. Men som skuespiller skifter man jo identitet, så alene af den grund ser jeg frem til at barbere mig. Selv om jeg – lige siden jeg begyndte at lade skægget stå – har syntes, at det er mere naturligt at lade det vokse frit end at tage en barberkniv og skære mig i ansigtet.

Poster du et nyt billede på Instagram, når du er blevet glatbarberet?
– Der kommer en hel video.

 

Hvordan ser en perfekt fridag ud?
– Det er, når det lykkes at få tiden til at gå i stå, så den ikke længere eksisterer. Det er en kunst i sig selv. Jeg tager som regel på vandretur for at gøre det, og jeg bruger gerne hele kroppen. Og naturen byder altid på spektakulær underholdning – uanset årstiden. 

Hvilke udendørsaktiviteter foretrækker du?
– Jeg er jo gammel skateboarder, så jeg elsker at stå på boards: snowboard, kite, surfing, windsurfing … Jeg klatrede en del, da jeg var yngre. Der er lidt af en ekstremsportsudøver i mig. Men efter at jeg har fået børn, er jeg gået mere over til at cykle og vandre i fjeldet.

Du er fra Norge, har arbejdet med svenske instruktører som f.eks. Ruben Östlund og er med i tv-serien Beck, blev uddannet som skuespiller i Danmark og har arbejdet på teatre i Finland. Føler du dig nordisk?
– Der er mange ting, der er fælles for nordboerne. Jeg oplever, at vi har et forhold til naturen, vi er glade for den og bruger den på en eller anden måde. 

Hvordan vælger du roller?
– Jeg går primært efter mavefornemmelsen – altid. Men jeg er også strategisk. Jeg havde fået flere spændende tilbud om roller, da jeg blev spurgt, om jeg ville være med i The Fast and the Furious. Den sagde jeg ja tak til, fordi det er en franchise, man når ud med. Rollen i Beck tog jeg, fordi jeg rigtig gerne ville spille Gunvald. Jeg afslog amerikanske projekter for at kunne være med i den. 

Hvilke typer roller, kan du lide at spille?
– Skuespil er et studie i at forstå, hvor fint og svært det er at være menneske. Det er det, det handler om for mig. Jeg foretrækker roller, hvor jeg føler noget for figuren. Jeg ønsker at forstå personen, uanset hvad han gør. Derefter giver jeg det mit eget udtryk og fortæller personens historie på min måde. Jeg betragter faktisk mest mig selv som historiefortæller.

Lifestyle by Kristofer Hivju


Andre skuespillere kan gå med kasket, når de vil være anonyme, men Kristofer Hivju har fundet ud af, at hans skæg gør det umuligt at være anonym. Så når han altid bruger solbriller, er det bare, fordi han kan lide dem. Han kan derimod være i fred i naturen, hvor han tilbringer mere og mere tid.

læs mere om lifestyle by Kristofer Hivju

BOOK EN SYNSUNDERSØGELSE HER

Vælg nærmeste butik