Profil Optiks ekspert træner Superliga-spillernes boldøje


Hvad nytter det at være superhurtig på benene og kunne løbe solen sort i to gange 45 minutter, hvis man ikke kan bedømme afstanden frem til angriberen eller se en fremlægning, der kommer i en spids vinkel bagfra?

Gennem et halvt år har vi hos Profil Optik, i tæt samarbejde med vores synstræningsekspert, synstrænet FC Nordsjællands superligahold.
Som Superligaspiller hører man naturligt til blandt landets bedste og hurtigste fodboldspillere. Der trænes dagligt for at øge spillernes kondition, taktik, sparketeknik m.m., og et langt stykke hen ad vejen gør det også en spiller bedre og hurtigere. Men vil man helt op og høre til blandt verdenseliten, så er det de sidste marginaler på 1-2 % der gør, at du lige er på bolden lidt hurtigere, læser spillet hurtigere, træffer hurtigere beslutninger – alt sammen et splitsekund hurtigere end modspilleren. Det kan ikke trænes gennem fysisk træning alene - det har noget at gøre med hjernens evne til at omdanne information til handling.

85-90% af alle de informationer vi modtager dagligt, kommer fra synet og måden vi bruger den information på, afhænger af hjernens evne og ikke mindst hurtighed til at bearbejde det - og det er, hvad synstræning handler om! 
Vi har fulgt FC Nordsjælland med et kamerahold gennem hele processen. Det er der kommet 4 små film ud af. 

"RESULTATET"
SE 4. AFSNIT AF VORES MINI-DOKUMENTAR OM FC NORDSJÆLLAND OG SYNSTRÆNING MED PROFIL OPTIK.

"TRÆNINGEN"
SE 3. AFSNIT AF VORES MINI-DOKUMENTAR OM FC NORDSJÆLLAND OG SYNSTRÆNING MED PROFIL OPTIK.

"TESTEN" 
SE 2. AFSNIT AF VORES MINI-DOKUMENTAR OM FC NORDSJÆLLAND OG SYNSTRÆNING MED PROFIL OPTIK.

"ØJENÅBNEREN" 
SE 1. AFSNIT AF VORES MINI-DOKUMENTAR OM FC NORDSJÆLLAND OG SYNSTRÆNING MED PROFIL OPTIK.