Brilletrends


Firkantede briller, 70'er-briller, lyse eller mørke farver. Briller findes i alverdens former og farver, men hvilke er trendy lige nu? Profil Optiks designguru Wai Chan guider dig gennem årets brilletrends.

Hvad er den hotteste brilletrend?

”Det absolut hotteste trend lige nu er individualisme - at have en unik stil. Anything goes!”, siger Wai Chan, der er chefdesigner hos Profil Optik.

Du kan have firkantede, rektangulære, ovale, sommerfugleformede eller runde briller – men også pilotbrillen, bedre kendt som aviator-modellen. I år er tendensen, at brillernes design går fra den ene yderlighed til den anden – både hos mænd og kvinder. Vi ser maxi-trenden med ultrastore stel såvel som mini-trenden med minimalistiske, tynde stel. I år handler det om, hvem du er, så du kan sætte fokus på dig selv. Og dette efterår er der et stort udvalg, hvor du kan vælge mellem forskellige, superlækre briller!

 

70'er-brillernes comeback

Ligesom i resten af modeverdenen finder efterårets brillekollektioner inspiration i 70'erne. Her kommer årtiet til udtryk gennem chunky, kraftige brillestel, der er lavet i acetat. 

De store retrostel, der ofte bæres af filmstjerner, er tilbage i nye versioner. Så for dem, der har lyst til et stel med et mere glamourøst touch, er der masser af flotte former at vælge imellem: Både firkantede, runde og rektangulære briller. Netop derfor er 70'er-trenden også tydelig repræsenteret i årets store solbrilleudvalg!

 

Store stel, der stjæler billedet

Nu tør vi lade brillerne tage plads! En spændende tendens er oversize stel inspireret af 70’erne og 80’erne. De store stel findes i dette efterår i forskellige typer vovede materialer: Det skal være stort, flot og ekstravagant. Det kan både være store, firkantede stel eller markante, rektangulære former – men også de helt runde stel har deres naturlige plads i billedet. Udvalget af de store stel er bredt, og her finder du nemt dit yndlings stel, hvis du vil bemærkes og tør at skille dig ud. 

 

Transparente brillestel

De næsten gennemsigtige briller har været populære i et stykke tid, og trenden med de forskellige farver fortsætter. Vi så også gennemsigtige solbriller i den forgangne sommer. I dette efterår findes der smukke, gennemsigtige acetat-modeller i forskellige, henrivende farver såsom pink og grøn. Prøv dem, og find ud af, hvilken nuance og form der passer bedst til dig. 

 

Tynde metalstel i heksagon-facon

En anden stærk brilletendens er de mere unikke former på stel. Nu tør vi blandt andet at prøve de heksagonformede briller med seks kanter og tynde metalrammer. Heksagon var en populær solbrillefacon allerede i løbet af sommeren 2019, og nu vil den også kunne ses i efterårs- og vinterkollektionerne. Vi vil også se flere typer af pilot, firkantede, ovale og runde briller med tynde metalstel.

Derudover fortsætter katteøjetrenden, og der er flere forskellige katteøjemodeller: Både de moderne, nytænkende versioner, men også de klassiske stel i vintagestil. Katteøjetrenden er især velegnede til dem, der kan lide delikate stel og feminine faconer.

 

Tortoise eller skildpaddemønster

Tortoise, eller skildpaddemønster, er altid et sikkert kort. Det findes i så mange variationer og mønstre, og du nemt kan finde et stel, der passer perfekt til din hudtone eller hårfarve. De skildpaddeinspirerede mønstre fås i kombination med mange forskellige faconer – vælg mellem rektangulære, firkantede eller runde. Skildpaddemønstrede briller kaldes også for ”spættede stel” –  et brillestel som vil forblive tidløst!

 

Bæredygtige briller – a sustainable choice

Den største og måske vigtigste trend er bæredygtige brillestel. Der er stor efterspørgsel på bæredygtige briller og økostel, da mange ønsker at vælge et brillestel, der giver en god mavefornemmelse. 

Hos Profil Optik er vi især stolte af designsamarbejdet med organisationen Sea2See. Sammen har vi udviklet en bæredygtig kollektion af briller, der er skabt af genbrugsplast fra havene. Kollektionen indeholder 6 forskellige stel fra mærket Fellepini Sea2See – og her kan du nemt finde netop din favorit.

  1. Bestil synsprøve

Bestil Synsprøve


Vi er stolte over at have noget af markedets mest avancerede teknologi og udstyr til vores syns- og øjensundhedsundersøgelser.

Bestil tid

Lifestyle Abonnement

Frit valg blandt alle kvaliteter af stel og glas

LÆS MERE